Skottland

Frodig natur, tradisjonsrike byer, pomp og prakt!

  • 04.08.2018 (Military Tattoo)
  • 5 dager
  • 11 500,-

Bli med på en uforglemmelig tur til vårt nærmeste naboland på den andre siden av Nordsjøen! Skottland har det meste: Høye forrevne fjell, fjorder, myke grønne åser, naturskjønne daler og store byer med vakre bygninger og monumenter. Vår base blir i landlige Dunblane, hvor vi skal bo på Double Tree by Hilton i Dunblane. En ærverdig slottsliknende bygning med moderne fasiliteter og en svømmehall i en nydelig park. Det ligger sentralt der Høylandet begynner og er et godt utgangspunkt for våre turer til Pitlochry, Edinburgh og Loch Lomond. Dette er en tur med mange høydepunkt, men mange vil nok glede seg mest til å oppleve Skottlands hovedstad Edinburgh og den berømte forestillingen Military Tattoo. En skotsk aften med musikk og dans og nasjonalretten haggis hører også med. 

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Skottland.

Program for turen

Dag 1
Vi krysser Nordsjøen!
Dag 2
Rundreise i det skotske høylandet
Dag 3
En dag i Edinburgh med Royal Tattoo som grand finale!
Dag 4
Whiskysmaking, slottsbesøk og publunsj
Dag 5
De skotske tonene fra gårsdagen blir med tilbake til Norge

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 10 990,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 510,- pr. pers.
TOTALT kr 11 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Edinburgh t/r
Buss alle dager
Alle utflukter ifølge programmet
(nummerert billett på Edinburgh Tattoo)
4 netter i dbl.rom på Double Tree by Hilton, Dunblane
4 frokoster
2 lunsjer
4 middager (hvorav 1 på restaurant i Edinburgh og 1 skotsk aften)
1 gl vin/øl til 1 av lunsjene
1/2 vin til middagen i Edinburgh
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 1590,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Vi krysser Nordsjøen!

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/dunblane-hydro-dunblane-stirling_0303200919212927601.jpg

Vi flyr direkte fra Gardermoen til Edinburgh. Vår skotske sjåfør venter på oss, og bringer oss rett den koselige byen Dunblane, og til hotellet vårt som ligger på en høyde med nydelig utsikt. Hotellets restaurant serverer tradisjonell skotsk mat basert på førsteklasses skotske råvarer som biff, laks og lam.

Dag 2: Rundreise i det skotske høylandet

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/luss-shutterstock_35824510.jpg

I dag setter vi kursen mot den vakre innsjøen Loch Lomond. Med sine mange små øyer regnes dette som en av perlene i det sentrale Skottland. Fra bussen kan vi skue mot tinderekkene i Queen Elizabethparken, med fjell opp mot 1000 meter. Utsikten fra vinduet skuffer ikke, de utallige grønnyansene er behagelige for øyet. Den verneverdige miniputt landsbyen Luss består av noen bitte små dokkehusaktige hytter, hager som i et eventyr og en hjemmekoselig kafe med butikk. Etter lunsj stopper vi på et stort ullsenter som også driver med oppvisning av fårehunder samt jaktfugl. Vareutvalget her er særdeles godt, så det er vanskelig å komme tomhendt ut! Vi er tilbake på hotellet tidsnok til å nyte omgivelsene der før middag. Hotellet byr på både spa-avdeling og innendørs basseng.

Dag 3: En dag i Edinburgh med Royal Tattoo som grand finale!

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/military_tattoo_shutterstock.jpg

I dag får vi en begivenhetsrik dag i Skottlands hovedstad. I Edinburgh får vi med oss flere kjente severdigheter, bl.a. “Nybyen” med sin regelmessige arkitektur fra 1700-tallet og den gamle bydelen på vulkanklippen opp mot borgen. Vi passerer Holyroodhouse Palace, som gjemmer på minner fra Maria Stuarts tid. Dette er nå dronningens residens i Skottland. Ikke langt unna ligger en av byens nyere severdigheter, et spennende kompleks som huser Skottlands Parlament. Bygningen ble innviet i 2004 og har fått flere arkitekturpriser. Fra et av Edinburghs syv fjell har vi en storartet utsikt over hele byen og Forthfjorden. Det blir tid på egenhånd og vi kan anbefale en spasertur i Princes Street Gardens med den berømte blomsterklokken eller handling i de mange og spennende butikkene langs Princes Street. Vi møtes til middag, og deretter står turens høydepunkt på programmet – Royal Edinburgh Military Tattoo, som finner sted på borgplassen ved Edinburgh Castle. Det er en fantastisk og uforglemmelig opplevelse å se hvordan de dyktige soldatene med stor presisjon marsjerer og håndterer sine instrumenter. Forestillingen har et bestemt tema hvert år, og felles for alle år er samlingen av talentfulle musikere fra hele verden. Over 13 millioner har gjennom tidene besøkt Edinburgh Castle for å være publikum. Gled deg til en musikalsk reise.

Dag 4: Whiskysmaking, slottsbesøk og publunsj

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/edradour_landscape.jpg

Dagens utflukt fører oss nordover og litt lengre inn i Høylandet. Her skal vi besøke den koselige byen Pitlochry. Det er alltid artig å kikke på lokale produkter og håndarbeid som kan kjøpes, og etter en ekte publunsj, går turen videre til Blair Atholl. Her skal vi besøke Blair Castle, hjemmet til hertugen av Atholl. Besøk på Skottlands minste whiskydestilleri, Edradour, er neste post på programmet. Her får vi et innblikk i hvordan de edle dråpene blir til, og det blir mulighet for en aldri så liten smaksprøve. I kveld skal vi oppleve en ekte skotsk aften med sekkepipemusikk, dans og skottenes nasjonalrett, haggis.

Dag 5: De skotske tonene fra gårsdagen blir med tilbake til Norge

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/afternoon-tea-2.jpg

Kos deg med en lang og god frokost på hotellet før turen går til flyplassen, og hjem til Norge.