Sri Lanka

Livets drømmereise

  • 16.11.2018 (Få ledige plasser)
  • 13 dager
  • 19 990,-

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet. Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser – tropiske skoger med elver og imponerende fossefall, fjell høyere enn våre, endeløse strender, krystallklart vann og palmesus. En vennlig befolkning, overflod av arkitektoniske minnesmerker, god standard på hoteller og mat – en reise til Sri Lanka er en opplevelse for livet. Etter rundturen blir det late dager på stranden!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Sri Lanka.

Program for turen

Dag 1
Norge – Colombo, Sri Lanka
Dag 2
Varmen fra Sri Lankas hovedstad ønsker deg velkommen!
Dag 3
Fra storbylivet til landsbygda
Dag 4
Sigiriya-klippen og tuk-tuk tur (ekstra utflukter)
Dag 5
Turens mest opplevelsesrike dag!
Dag 6
Edelstener, botanisk hage, tefabrikk og Det indiske hav
Dag 7-11
Sjø og strand krydret med ekstra utflukter - skreddersy dine opplevelser til ditt behov
Dag 12
Nyt siste dagen i dette vakre paradiset
Dag 13
Ankomst Norge

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 19232,- pr. pers
Pluss flyskatt kr 758,- (med forbehold om endring)
Totalt kr 19990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Gardermoen – Colombo t/r med Emirates
12 netter i dbl.rom på gode hotell
(2 av nettene er avkortet pga flytider)
10 frokoster
5 lunsjer
4 middager
Utflukter inkl. inngangspenger ihht program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur på rundreisen

Her skal vi bo:
Hotel Ramada, Colombo
Hotel Sigiriya, Sigiriya
Amaya Hills, Kandy
Hotel Citrus Waskaduwa

Tillegg:
Enkeltrom kr 4450,-
Visum 
7 middager på Hotel Citrus Waskaduwa kr 700,-

Ekstra utflukter:
Sigiriya kr 390,- pr. pers.
Tuk-tuk tur dag 4 kr 150,- pr. pers. 
Elvesafari og skillpaddefarm kr 150,- pr. pers.
Byen Galle samt lunsj kr 350,- pr. pers.

Påmelding til ekstra utfluktene kan gjøres på Sri Lanka og etterfaktureres.

Visum:
Visum må søkes på nettet av den enkelte (USD 35) før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa/

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flytider, flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Turprogram

Dag 1: Norge – Colombo, Sri Lanka

Fra Gardermoen flyr vi med Emirates mot Sri Lanka, med mellomlanding i Dubai. 

Dag 2: Varmen fra Sri Lankas hovedstad ønsker deg velkommen!

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/shutterstock_168257888_gangarama-colombo.jpg

Sri Lanka ligger 4 ½ time foran oss, og vi lander om morgenen lokal tid. Vi kjører inn til sentrum og sjekker inn på hotellet vårt. Etter noen timer møtes vi til lunsj, for deretter å bli bedre kjent med Sri Lankas hovedstad. Denne byen utvikler seg hele tiden, her finnes mange steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære framkomstmiddel som du vil bli bedre kjent med – tuk-tuk’en.
Tilbake på hotellet kan du ta en dukkert i bassenget før middag.

 

Dag 3: Fra storbylivet til landsbygda

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/elefantbading.jpg

Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser. Fra bussvinduet ser vi dagliglivet i de mange små landsbyene vi passerer. De dyrker cashewnøtter og ananas, selger kokosnøtter, fletter korger og driver med landbruk. Mellom landsbyene imponeres vi av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Vi stopper og smaker på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt. Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vill og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Den er den eneste i sitt slag i verden. Vi får nærkontakt med disse majestetiske dyrene og får se at de tar sitt ettermiddagsbad i elva. Vi spiser lunsj her før vi reiser videre for å oppleve mer av hva Sri Lanka har å by på. Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker et lite sted hvor de vever flotte duker i alle størrelser og farger. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir?
På ettermiddagen ankommer vi Sigiriya hvor vi skal bo i to døgn. Utsikten fra bassenget er helt spesiell, vi ser rett på Sigiriya-klippen. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

Dag 4: Sigiriya-klippen og tuk-tuk tur (ekstra utflukter)

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/sigiriya-lions-rock-sri-lanka1.jpg

I dag tilbyr vi en ekstra utflukt om formiddagen. Bestem selv om du ønsker å bli med eller om du vil nyte dagen godt plassert i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.

Sigiriya-klippen: Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhets-tiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. Turen til toppen er spennende, og underveis passerer vi fargerike fresker malt direkte på fjellveggene og en utsikt som blir mer og mer storslagen jo høyere opp vi kommer. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger og belønnes med en storslått panoramautsikt!
Etter formiddagens fysiske utfordring, kan vi med god samvittighet lene oss tilbake i en solstol ved bassenget.

Etter lunsj på hotellet er det deilig å synke ned i feriemodus.
Utpå ettermiddagen inviteres du med på en kjøretur utenom det vanlige. Landets mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuken, skal ta oss med på en artig tur. Vi skal oppleve hvordan singalesere bor og lever på landsbygda. På små idylliske veier omkranset av en frodig vegetasjon, med 2 personer i hver tuk-tuk, får vi unike opplevelser. Vi besøker lokale templer, stopper ved en innsjø hvor vi beskuer Sigiriyaklippen i det fjerne og får komme hjem til en gjestfri familie for å se hvordan de bor og lever - et tankevekkende møte med lokalbefolkningen.

Dag 5: Turens mest opplevelsesrike dag!

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/shutterstock_167125391_wewurukannala-vihara.jpg

En ny dag full av inntrykk venter! Dagens kjøretur er bare på 120 km, men på turen til Kandy står opplevelsene i kø. Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene. Vi garanterer at du får med deg over 150 buddhastatuer i forskjellige posisjoner, størrelser og farger!
Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk. Her kan du kjøpe små suvenirer eller en hel salong som skipes hjem til Norge.
Har du noen gang tenkt på hva et palmetre fullt av kokosnøtter kan brukes til? Det skal du i dag få demonstrert når vi besøker den lille familien som har gjort akkurat dette til sitt levebrød. Vi vet du kommer til å bli imponert! Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med.
Dagens lunsj - kanskje turens mest eksotiske - serveres i landlige omgivelser, med rismarker som nærmeste nabo.
Sri Lanka er kjent for sin vakre batikk og vi ønskes velkommen av flittige srilankesere som viser oss den tidkrevende prosessen med å trylle frem de flotteste motiver og farger på duker, bilder og klær. Du vil garantert bli fristet til å eie et slikt kunstverk.
Utpå sen ettermiddag kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historisk sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad.
Hotellet vårt har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold.

Dag 6: Edelstener, botanisk hage, tefabrikk og Det indiske hav

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/23_botanisk.jpg

På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener, som kan settes inn i flotte smykker. Fristende minner å ta med seg hjem.
Så skal vi på en botanisk vandring. Royal Botanical Garden er berømt og den flotteste i Asia med over en million besøkende hvert år. Vi imponeres av eksotiske trær fra hele kloden, noen av dem over 100 år gamle. Spaserturen vår tar oss gjennom palmeavenyer ledsaget av blomstrende trær og busker og forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter opp mot himmelen. Noen trær har store frukter, mens andre er bosted for hengende flaggermus kalt flygende hunder. Hagen er i tillegg omkranset av trimmede plener, dammer og blomsterbed.
Før turen fortsetter mot kysten, spiser vi en rikholdig lunsjbuffet.

Vi kan ikke besøke denne vakre øya uten å stikke innom en tefabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader som tørkes, til den ferdige teen er klar til å nytes. På ettermiddagen møter Det indiske hav oss med innbydende strender og asurblå bølger. På Hotel Citrus Waskaduwa skal vi nyte livet og riktig skjemme oss selv bort. Alle rom balkong med havutsikt. Bare vent til du får se de magiske solnedgangene!

Dag 7-11: Sjø og strand krydret med ekstra utflukter - skreddersy dine opplevelser til ditt behov

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/18_strand_paradis.jpg

Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Hotellet vårt er flott med en stor hage, privat strand og spa-senter.
Den norske reiselederen forlater gruppen her i Waskaduwa, og den lokale guiden som dere er blitt godt kjent med de siste dagene vil være kontaktperson for resten av oppholdet.
Dersom du vil utforske nærområdet, kan du besøke Wadduwa eller Kalutara (10-15 min med tuktuk). Disse landsbyene har et variert utvalg av restauranter, kanskje mest kjent for havets delikatesser. Det er også et rikt utvalg av vann-aktiviteter du kan prøve, alt fra kajakk til snorkling og vindsurfing.

I løpet av disse dagene arrangeres det noen interessante frivillige utflukter som du kan velge å bli med på;
Elvesafari på Madhu-innsjøen: I små motorbåter kjører vi inn i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen skal vi besøke en familie som lever av å dyrke kanel. Vi legger også til på en liten øy hvor det er et lite munkekloster. Så blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten.
Galle: Byen er øyas fjerde største, og er litt Nederland, litt England og masse Sri Lanka, med en storslått festning og bymur samt farge-rike gågater med butikker. Vi spiser en deilig sjømatstallerken og er tilbake på resorten utpå ettermiddagen.

 

Dag 12: Nyt siste dagen i dette vakre paradiset

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/bade-i-paradis.jpg

En stor opplevelsesreise er nesten slutt. Det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket har nok gjort inntrykk. Du beholder rommet ditt frem til avreise i kveld. Flyet tilbake til Norge går like etter midnatt.

Dag 13: Ankomst Norge

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/tuktuk-fargerik.jpg

Ankomst Gardermoen ved lunsjtider. En stor opplevelsesreise er slutt, men du vil utvilsomt reise hjem med et ekstra hjertelig minne om Sri Lanka, det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket.