Sri Lanka og Maldivene

Bli med på tidenes drømmereise til drømmepris

  • 31.10.2019 (Fulltegnet. Ny mulighet i februar 2020)
  • 11 dager
  • 23 740,-

Det indiske hav har noen svært eksotiske øyer. Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden og at Maldivene var “det indiske havs blomst”. Bli med og utforsk Sri Lankas sagnomsuste skjønnhet, variasjonen i landskap og naturopplevelser, tropiske skoger med elver og imponerende fossefall og fjell høyere enn våre. Så kommer pynten på kaka - de siste dagene på turen skal nytes på Maldivene - her fristes vi av endeløse strender, krystallklart vann og palmesus. Felles for begge drømmemålene er en vennlig befolkning, god standard på hoteller og mat og opplevelser for livet!  Her er det godt å være turist!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Sri Lanka og Maldivene

Program for turen

Dag 1
Norge – Colombo, Sri Lanka
Dag 2
Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad
Dag 3
Fra storbylivet til landsbygda
Dag 4
Sigiriya-klippen og tuk-tuk tur (ekstra utflukt)
Dag 5
Turens mest opplevelsesrike dag!
Dag 6
Edelstener, botanisk hage, tefabrikk og Det indiske hav
Dag 7-9
Ren lykke - Maldivene
Dag 10
Vi lever drømmen!
Dag 11
Home sweet home

Turinformasjon

Turpris kr 22 500,-
Pluss flyskatt kr 1240 ,-
Totalt fra kr 23 740,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise Oslo – Colombo - Maldivene - Oslo
Buss ifølge program på Sri Lanka
Hurtigbåt t/r flyplass-hotell på Maldivene
4 netter i dbl.rom på hotell i Sri Lanka
4 netter i dbl.rom på resort på Maldivene
8 frokoster
9 lunsjer
9 middager
Utflukter inkl. inngangspenger
Tips til guider og sjåfører på Sri Lanka
Lokalguide på Sri Lanka
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

31. oktober
Oslo - Dubai                 14.10 - 23.55
Dubai - Colombo          02.35 - 08.25
Ankomst Colombo 01. november

09. november
Male - Dubai                 22.55 - 02.05
Dubai - Oslo                 07.45 - 12.00
Ankomst Oslo 10. november

Tillegg:
Enkeltrom kr 3 100,-
Drikkepakke - "all inclusive” på Maldivene             kr 1600,-
Visum
Tips til betjening på Sri Lanka og på Maldivene
Utflukt til Sigiriya kr 350,- (påmelding gjøres ved ankomst)

Utreise fra andre flyplasser:
Bergen, kontakt oss for pris
Stavanger fra kr 1500,-
Kristiansand fra kr 1500,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Her skal vi bo:
Galadari Hotel, Colombo
Hotel Sigiriya, Sigiriya
Hotel Thilanka, Kandy
Fun Island Resort & Spa, Maldivene

Visum
Visum til Sri Lanka må søkes på nettet av den enkelte før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa/
Sri Lanka-visum er gratis i perioden 01.08.19 - 31.01.20.

Visum til Maldivene får du ved ankomst som stempel i passet.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Turprogram

Dag 1: Norge – Colombo, Sri Lanka

/globalassets/asia/maldivene/fly-over-skyene.jpg

Eventyret er i gang, og i morgen tidlig våkner du i Sri Lanka!

Dag 2: Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/colombo-sri-lanka.jpg

Velkommen til Colombo! Denne byen utvikler seg hele tiden, her finnes mange steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære framkomstmiddel – tuk-tuk’en. Fremmede lyder, lukter og synsinntrykk – nå har vår spennende reise begynt!

Lunsjbordet er dekket når vi kommer til hotellet, og deretter blir det sightseeing i hovedstaden etterfulgt av fritid om ettermiddagen.  Kanskje du vil tilbringe et par timer ved bassenget? Timene går fort før vi samles til kveldens middag.

Dag 3: Fra storbylivet til landsbygda

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/elefanter-i-gata-i-sri-lanka.jpg

Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser. Fra bussvinduet ser vi dagliglivet i de mange små landsbyene vi passerer. De dyrker cashewnøtter og ananas, selger kokosnøtter, fletter korger og driver med landbruk. Mellom landsbyene imponeres vi av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Vi stopper og smaker på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt.

Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vill og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Den er den eneste i sitt slag i verden. Vi får nærkontakt med disse majestetiske dyrene og får se at de tar sitt ettermiddagsbad i elva. Vi spiser lunsj her før vi reiser videre for å oppleve mer av hva Sri Lanka har å by på.

Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker et lite sted hvor de vever flotte duker i alle størrelser og farger. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir?

På ettermiddagen ankommer vi Sigiriya hvor vi skal bo i to døgn. Utsikten fra bassenget er helt spesiell, vi ser rett på Sigiriya-klippen. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/smiling-face.jpg

Dag 4: Sigiriya-klippen og tuk-tuk tur (ekstra utflukt)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/sigiriya-lions-rock-sri-lanka1.jpg

I dag tilbyr vi en ekstra utflukt om formiddagen. Bestem selv om du ønsker å bli med eller om du vil nyte dagen godt plassert i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.

Sigiriya-klippen: Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhets-tiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. Turen til toppen er spennende, og underveis passerer vi fargerike fresker malt direkte på fjellveggene og en utsikt som blir mer og mer storslagen jo høyere opp vi kommer. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger og belønnes med en storslått panoramautsikt!
Etter formiddagens fysiske utfordring, kan vi med god samvittighet lene oss tilbake i en solstol ved bassenget.

Etter lunsj på hotellet er det deilig å synke ned i feriemodus. Utpå ettermiddagen inviteres du med på en kjøretur utenom det vanlige. Landets mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuken, skal ta oss med på en artig tur. Vi skal oppleve hvordan singalesere bor og lever på landsbygda. På små idylliske veier omkranset av en frodig vegetasjon, med 2 personer i hver tuk-tuk, får vi unike opplevelser. Vi besøker lokale templer, stopper ved en innsjø hvor vi beskuer Sigiriyaklippen i det fjerne og får komme hjem til en gjestfri familie for å se hvordan de bor og lever - et tankevekkende møte med lokalbefolkningen.

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/sri-lanka-familly-in-tuk-tuk.jpg

Dag 5: Turens mest opplevelsesrike dag!

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/dambulla-ancient-cave-temple-in-sri-lanka.jpg

En ny dag full av inntrykk venter! Dagens kjøretur er bare på 120 km, men på turen til Kandy står opplevelsene i kø. Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene. Vi garanterer at du får med deg over 150 buddhastatuer i forskjellige posisjoner, størrelser og farger!

Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk. Her kan du kjøpe små suvenirer eller en hel salong som skipes hjem til Norge.

Har du noen gang tenkt på hva et palmetre fullt av kokosnøtter kan brukes til? Det skal du i dag få demonstrert når vi besøker den lille familien som har gjort akkurat dette til sitt levebrød. Vi vet du kommer til å bli imponert! Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med.

Dagens lunsj - kanskje turens mest eksotiske - serveres i landlige omgivelser, med rismarker som nærmeste nabo.

Sri Lanka er kjent for sin vakre batikk og vi ønskes velkommen av flittige srilankesere som viser oss den tidkrevende prosessen med å trylle frem de flotteste motiver og farger på duker, bilder og klær. Du vil garantert bli fristet til å eie et slikt kunstverk.

Utpå sen ettermiddag kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historisk sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad. Hotellet vårt har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold.

Dag 6: Edelstener, botanisk hage, tefabrikk og Det indiske hav

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/23_botanisk.jpg

På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener, som kan settes inn i flotte smykker. Fristende minner å ta med seg hjem.

Så skal vi på en botanisk vandring. Royal Botanical Garden er berømt og den flotteste i Asia med over en million besøkende hvert år. Vi imponeres av eksotiske trær fra hele kloden, noen av dem over 100 år gamle. Spaserturen vår tar oss gjennom palmeavenyer ledsaget av blomstrende trær og busker og forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter opp mot himmelen. Noen trær har store frukter, mens andre er bosted for hengende flaggermus kalt flygende hunder. Hagen er i tillegg omkranset av trimmede plener, dammer og blomsterbed.
Før turen fortsetter mot kysten, spiser vi en rikholdig lunsjbuffet.

Vi kan ikke besøke denne vakre øya uten å stikke innom en tefabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader som tørkes, til den ferdige teen er klar til å nytes.

På ettermiddagen nærmer vi oss flyplassen der vi skal reise videre til Maldivene med kveldsflyet, men først spiser vi middag på et hotell like i nærheten av flyplassen. En liten time etter avgang lander vi på Maldivene og en hurtiggående båt står klar for å ta oss ut til vår “egen” øy! Turen tar ca 45 minutter. Alle rommene er “beach front rooms” og har direkte tilgang til kritthvit sandstrand! Bare vent til du får se de magiske solnedgangene!

Dag 7-9: Ren lykke - Maldivene

/globalassets/diverse/diverse-bilder/yoga-og-velvare/maldivene-10.png

Stråhatten, solbriller og solfaktor er i håndbagasjen – det er ikke så mye mer du trenger for de neste dagene! Maldivine består av nesten 2000 små øyer, eller atoller som de kalles. Vår atoll ligger 37 km fra flyplassen og heter Bodufinolhu. Bare gled deg til deilig havbris i håret, en fargedryss av blånyanser rundt deg og en varm og myk sandstrand som venter på deg!

Sinnsro, likevekt, ro og balanse – hotelløyen Bodufinolhu ønsker deg velkommen! Tilrettelagt for deg som vil sitte i solen og nyte omgivelsene, svømme i krystallklart vann og se fargerike fisk og koraller, beundre det perfekte bildet som solnedgangen gir eller delta på diverse utflukter som tilbys. Du velger tempo og innhold og skreddersyr DITT perfekte opphold.

Nyt dagene i paradis!

/globalassets/asia/maldivene/north-central-province---maldives---snorkling.jpg

Dag 10: Vi lever drømmen!

/globalassets/asia/maldivene/anantara-kihavah-maldives-villas---maldives---koraller.jpg

Siste dagen på Maldivene, vi har kveldsflyet hjem, men du beholder rommet ditt helt til avreise. Vi tipper du har ladet batteriene og tenker at “sånn er det - å være helt stressfri”. Om ettermiddagen er det bare å smekke igjen kofferten og så settes kursen tilbake til et annet herlig land! For borte er bra, men det er også veldig deilig å komme hjem.

/globalassets/diverse/diverse-bilder/strender/lese-pa-stranda-shutterstock_437089297.jpg

Dag 11: Home sweet home

Vel hjemme igjen - og med en sekk full av uforglemmelige minner!

/globalassets/asia/maldivene/maafushivaru-maldives.jpg