Sykkeltur på Sri Lanka

Opplev fantastiske Sri Lanka fra sykkelsetet!

  • 18.11.2020
  • 14 dager
  • 27 990,-

Første gruppe ble fulltegnet på få uker - så vær rask om du vil være med på dette eventyret!
For de eventyrlystne er sykling på Sri Lanka et skikkelig kick. Når vi sykler gjennom landskapet får du en unik opplevelse av lokalbefolkningen, landsbyer og den vakre naturen. Hvem møter du underveis? Du går fra turist til gjest, og vi blir også invitert på hjemmebesøk! I kombinasjon med en episk sykkeltur, den erfarne sykkelguiden Knut Bjoraa og dine medreisende er det duket for uforglemmelige møter, opplevelser og inntrykk.

Dette er reisen for deg som liker å sykle, er i passe god form og ønsker en ferie som er noe mer enn severdigheter, guiding gjennom bussvinduer og pent oppstilte solsenger.

Sri Lanka er et herlig reisemål! Den jevne og gode temperaturen. De smakfulle matrettene. Grønnkledde åser, hvite sandstrender og blått hav. Og ikke minst en gjestfri og smilende befolkning. Krydrer du reisen med passe doser fysisk aktivitet vil du komme hjem fra denne reisen uthvilt og oppløftet!

Vi hviler ut og avslutter reisen med et behagelig strandopphold ved Det indiske hav.

Boforhold
Vi bor variert underveis, standarden er alltid god! Likevel er det å merke seg at standarden i storbyen og på landsbygda varierer. Sjekk gjerne linkene til våre overnattingssteder.

Hvem passer syklingen for?
Denne turen kan karakteriseres som middels krevende, og passer for deg som er aktiv i hverdagen og trives på sykkelsetet. Den er for deg som er i normalt god fysisk form og som også kan sykle i noe krevende landskap. Det er en fordel at du trives i varmen. Den passer også best for deg som ikke styres av klokka, men som setter pris på det som er uventet, det som kanskje utsetter avreisen litt, eller fremskynder lunsjen litt – det er det som gjør turen så spennende.

Turen begrenses til 20 deltakere og i tillegg til vår norske reiseleder har vi med én engelsktalende lokalguide og to sykkelassistenter. Vi sykler 7 av dagene med varierende grad av lengde og stigning. Skulle du underveis ønske å stå over en etappe, vil du kunne bli med følgebilen. Rundreisen inneholder også en vandringtur i en nasjonalpark og noen etapper med busstransport.

Program for turen

Dag 1-2
Norge – Colombo, Sri Lanka
Dag 3
Colombo – Dankotuwa – Sigiriya (190 km)
Dag 4
Sigiriya
Dag 5
Sigiriya – Matale - Kandy (105 km)
Dag 6
Kandy – Nawalapitiya (65 km)
Dag 7
Nawalapitiya – Hatton (55 km)
Dag 8
Hatton - Nuwara Eliya (50 km)
Dag 9
Nuwara Eliya – Belihuloya (65 km)
Dag 10
Belihuloya – Kalutara (140 km)
Dag 11 og 12
Late dager ved Det indiske hav
Dag 13 og 14
Avreise- og hjemkomstdag

Turinformasjon

Turpris kr 24 110,-
Pluss flyskatt kr 3 880,-
Totalt fra kr 27 990,- per person*
*pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/ Colombo
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Nødvendig busstransport underveis
Leie av sykkel «Trek Marlin Mountain Bike, 27 gir» 7 dager
Leie av sykkelhjelm
11 netter i delt dbl rom (se linker til hotellene) og sen utsjekk siste dag
11 frokoster
8 middager
Inngang til Sigiriya Rock Fortress, Kandy Temple of the Sacred Tooth Relic, teplantasje og fabrikk, Horton Plains National Park
Kanotur i Samanalawewa
Snacks og vann på sykkeletappene
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur
Engelsktalende lokalguide
2 sykkelassistenter/mekanikere
Følgebil

Flytider:

18.november
Oslo – Doha                     15.55 – 00.30
Doha – Colombo              02.00 – 09.20

2.desember
Colombo – Doha              04.25 – 07.10
Doha – Oslo                     09.00 – 13.55

Tillegg:
Enkeltrom kr 4 500,-
Tips til guider
Elvesafari og skillpaddefarm kr 190,- p.p. (påmelding til reiseleder underveis på turen)

Visum må søkes på nettet av den enkelte (USD 35,-) før avreise her.

Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1 500,-
Stavanger fra kr 1 500,-
Kristiansand fra kr 1 500,-

Ønskes utreise fra øvrige flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Hoteller:
Fairway Colombo
Elephassi Giriya
Okwin Resort
Tea Hills Bungalow
Heaven Seven Hotels
River Garden Resort
Kamili Beach

Utstyr:
Underveis må du ha med egnet tøy for vind/regn og varme værforhold. Samt insektsspray, solkrem og solbriller anbefales. Det er nødvendig å dekke til skuldre og bare legger før besøk i tempel. Sykkelhjelm er inkludert, men det kan hende du vil være mer komfortabel med å ta med din egen. En tursekk er også alltid greit å ha med.

Det gjøres oppmerksom på at notert antall kilometer og varighet på etapper er omtrentlige. Vi tar forbehold om ruteendringer underveis grunnet f.eks. værforhold.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1-2: Norge – Colombo, Sri Lanka

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/colombo-sri-lanka.jpg

Hovedstaden på Sri Lanka er vårt første møte med "smaragden" i Det indiske hav. Her er det et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuk. Første natten blir i Colombo og ettermiddagen kan brukes til avslapning på hotellet eller en rusletur i hovedstaden. Om kvelden kommer sykkelguidene for å prate om morgendagens etappe før felles middag på hotellet

Dag 3: Colombo – Dankotuwa – Sigiriya (190 km)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/terrengsykling_shutterstock_2000px.jpg

Sykkeletappe: 60 km
Etter frokost blir det buss fra storbyen til startpunktet for sykkeleventyret, Dankotuwa. De neste 60 kilometerne til Narammala blir de første fra sykkelsete og forventes å ta 4 – 5 timer. Dankotuwa er et perfekt sted å starte på og du vil sykle stort sett på flate strekninger. Underlaget blir en miks av grus, asfalt og betong. Narammala er omgitt av åkerlandskap og kokosnøttplantasjer og her er også verdens første og eneste forskningslaboratorium for betel – en klatreplante som det er vanlig for srilankesere å tygge.

De dagene vi sykler er lunsjene på egenhånd, og den lokale guiden tar oss med til butikker eller kafeer der du for en veldig rimelig penge kan kjøpe dette.

Fra Narammala er det busstransport til Sigiriya. Middag på hotellet.

Dag 4: Sigiriya

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/sigiriya-lions-rock-sri-lanka1.jpg

Sykkeletappe: 22 km
Etter en tidlig frokost går turen til landets største og mest spektakulære severdighet, steinkolossen Sigiriya hvor det for ca. 1500 år siden be bygd en uinntagelig festning. Den skal vi sammen bestige til fots – en tur som totalt tar ca. 2 timer. På toppen, over 200 m.o.h. belønnes vi med en fantastisk utsikt.

Dagens sykkeletappe er kort og forholdsvis strabasiøs og forventes å ta 1,5 time.

Fra Sigiriya sykles det til Thalkotewewa som er det beste stedet for å nyte utsyn mot Sigiriya og Pidurangala Rocks. Videre denne dagen fortsetter vi til Kimbissa, deretter gjennom landsbyer opp til Avudangawa. Kanskje er det vi som er severdigheten denne dagen!  En solseng og et bad tror vi blir ekstra verdsatt når vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen.

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/sykling-pa-sri-lanka-1.jpg

Dag 5: Sigiriya – Matale - Kandy (105 km)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/hotell-elaphas-sigiriya/basseng.jpg

Sykkeletappe: 75 km
Fra Sigiriya stiger landskapet mot buddhismens kraftsentrum Kandy som har beliggenhet midt på øya og 500 m.o.h. Som tidligere hovedstad hviler det et historisk sus over Kandy, og vi aner storhetstiden som har vært her. På veien passerer vi gjennom Matale og Knuckles mountain som fikk navnet sitt fra britiske landmålere. Fun fact; Ca 34% av landets endemiske trær, busker og urter finnes bare her og skogen ble inkludert i UNESCOs verdensarvsliste i 2010.  Vanskelighetsgraden på de 75 av dagens kilometer som er på sykkelsete i dag er moderat, og det forventes å ta fra 5-6 timer. Middag på hotellet.

Dag 6: Kandy – Nawalapitiya (65 km)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/soloppgang---sri-lanka.jpg

Sykkeletappe: 50 km
En ny morgen på Sri Lanka, lydene og duftene minner deg på hvor du er! Soloppgang i et eksotisk land og nye eventyr venter. Vi nyter frokosten sammen før vi busses til Pilimatawa der vi besøker et lite samfunn som har spesialisert seg på produksjon av messing. På to hjul fortsetter turen. Legg merke til at landsbyene / dalene og områdene på Sri Lanka har spesialisert seg på forskjellige ting. Noen dyrker cashewnøtter, andre er treskjærere, et sted er de spesialister på urter. Dagens sykkeltur er beregnet til ca. 4 timer og er moderat. Før vi kommer frem til dagens mål Nawalapitiya, kommer vi til en landsby som har spesialisert seg på å lage trommer.

Under middagen i kveld på hotellet kan du nyte utsikten over Sri Lankas lengste elv, Mahaweli River.

Dag 7: Nawalapitiya – Hatton (55 km)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/teplukkere_shutterstock_2000px.jpg

Sykkeletappe: 55 km
Veiene blir mindre trafikkert noe som gir mulighet for spontane stopp. Sykkelturen går via Kotagala og høydepunkt denne dagen er det majestetiske fossefallet Devon Waterfalls og de enorme te-plantasjene vi kommer til. Det blir selvfølgelig besøk på en te-fabrikk og blir du med damene som høster teblader, tilfører du enda mer farge til dagen din. Etter 3-4 timer ankommer vi hotellet, kanskje litt sliten siden dagens etappe betegnes som «hard». Desto bedre vil middagen på hotellet smake!

Dag 8: Hatton - Nuwara Eliya (50 km)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/shutterstock_123232501_kolonialstil_nuwara-eliya.jpg

Sykkeletappe: 35 km
Første etappe i dag er med buss. Du vil merke en endring i klimaet, det er kjøligere og brisen passer ideelt for varme syklister på en etappe som er fra moderat til hard. Nuwara Eliya er også kjent som «Little England» og bygninger og hoteller har vært tro mot de britiske kolonistene som tidligere bodde her. Landskapet er romantisk, og vi forstår godt at britene forelsket seg i stedet. Vi sykler rundt 3 timer i dag og tar turen innom den imponerende golfklubben i Nuwara Eliya som daterer seg tilbake til 1889.
Middag på hotellet.

Dag 9: Nuwara Eliya – Belihuloya (65 km)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/vandretur_shutterstock-2000px.jpg

Sykkeletappe: 38 km
Dagen i går var forholdsvis avslappende, og batteriene er ladet før dagens etappe. Selvfølgelig starter også denne dagen med en god frokost og en kanne ny-brygget te fra svært kortreiste ingredienser. Det blir transport med buss til Horton Plains som er et platå ca. 2100 m.o.h. Her er det rådyr og apekatter - så følg med fra bussvinduet. Siden sykling er forbudt i denne nasjonalparken, tar vi beina fatt og vandrer. Her finnes ekorn, hare, pinnsvin og villsvin i tillegg til en mengde trekkfugler. Senere når vi er på sykkelsete igjen skal vi sykle ned det som er kjent som «Satans Steeps». Navnet kommer fra de bratte hårnålssvingene. Det blir et stopp ved Sri Lankas lengste fossefall, Bambarakanda. Dagens sykkeletappe beregnes til hard og vil ta ca. 3 timer. De siste kilometerne er med buss. I kveld blir det overnatting i et «Eco Lodge», tett på naturen og i solide telt som står permanent her. Middag i fellesskap.

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/sykling-pa-sri-lanka-3.jpg

Dag 10: Belihuloya – Kalutara (140 km)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/tropisk-strand-2000px.jpg

Frem til den tiende dagen har vi holdt oss i innlandet og på vei mot kysten bytter vi ut sykkelen med kano når vi besøker Samanalawewa Reservoir og demning. Demningen åpnet i 1992 og er viktig for landets strømproduksjon.

Vi har kurs mot Sri Lankas vestkyst og den lille byen Kalutara. Tidligere var området sentrum for krydderhandel, i dag mer kjent for produksjon av kurver med flettet kokosfiber. Her er deilig sandstrand, litt shoppingmuligheter i nærmeste landsby og noen stedstypiske restauranter.

Dag 11 og 12: Late dager ved Det indiske hav

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/bade-i-paradis.jpg

Vi våkner til lyden av bølger som bryter på den idylliske stranden like utenfor rommet ditt. Dine fotavtrykk i sanden blir hengende ved noen timer før tidevannet skyller de bort. På vår lille flik av paradis i Kalutara syr du sammen din egen dag. Sol og bading? Basseng eller strand? Hva med et tilskudd av energi kanskje? Hotellets spa tilbyr tradisjonelle Ayurveda behandlinger. Nyt et stressfritt miljø og nyt de siste dagene i dette vakre landet i fulle drag. Lunsj og middagene er på egenhånd disse dagene, noe som gir deg enda større frihet.

En av dagene arrangeres det en ekstra utflukt (tillegg i pris):
Elvesafari og skilpaddefarm
Bli med på elvesafari på Madhu-innsjøen. I små motorbåter kjører vi innover i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen besøker vi en familie som lever av å dyrke kanel, samt en liten øy hvor det ligger et lite munkekloster.

Deretter blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten.

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/skillpadde.jpg

Dag 13 og 14: Avreise- og hjemkomstdag

Avreise med fly natt til 14 november betyr at også dagen i dag er «din», og du beholder hotellrommet frem til avreise. Ankomst Norge ved lunsjtider.