Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Stillehavscruise

Bilde i bildekarusell

Stillehavscruise

Bilde i bildekarusell

Stillehavscruise

Bilde i bildekarusell

Stillehavscruise

Bilde i bildekarusell

Stillehavscruise

Fra Sydney til Ny-Caledonia og Vanuatu med Voyager of the Seas

16. november - 3. desember 2017

Bli med på årets drømmereise! Her får du oppleve spennende dager i Sydney, luksuscruise i Stillehavet og den eksotiske storbyen Singapore. Turen byr på alt fra operahuset i Sydney til fargerike korallrev, kritthvite strender, tropisk jungel og et fantastisk dyreliv. Cruiseskipet Voyager of the Seas fra RCCL byr på den ultimate cruisefølelse når det kommer til mat, utflukter og underholdning. Bli med på ditt livs reise og kom hjem med opplevelser og inntrykk du aldri vil glemme!

Program

Dag 1 og 2: Vi reiser til Australia

Dag 1: Avreise fra Norge
Vi flyr fra Norge til København og videre derfra med Singapore Airlines til Sydney. Underveis kan vi nyte komforten og den nydelige maten som blir servert.

Dag 2: Velkommen til Australia!
Etter en mellomlanding i Singapore lander vi i Sydney om kvelden. Bussen bringer oss til hotellet i sentrum, og vi sjekker inn på rommene.

Dag 3: Vi gjør oss kjent i Sydney

Vi begynner med Sydneys eldste bydel The Rocks, der byen og landet Australia hadde sitt utgangspunkt. Det var her de første innvandrerne, britiske tropper og straffefanger, slo seg ned på slutten av 1700-tallet.

Videre fortsetter vi langs kysten ut til utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair og surfeparadiset Bondi Beach. De lekne surferne, sol og sand er noe av det vi forbinder med det mer moderne Australia.

Resten av dagen er til fri disposisjon og med monorail, undergrunn eller ferja til fiskemarkedet i Darling Harbour, er det lett å komme seg rundt. Hva med en spasertur i Hyde Park og City Centre? Her ligger blant annet Queen Victoria Building som kanskje er et av verdens vakreste handlesentre. Du bare «må» se de vakre flislagte gulvene! I bydelen The Rocks, hvor vi startet dagen, får du også garantert tiden til å gå. Her er blant annet mange små gallerier, historiske bygninger, hyggelige restauranter og landets eldste pub, Lord Nelson.

Dag 4: Sydney og operahuset

Denne formiddagen starter vi med en spasertur fra hotellet ned til Circular Quay. Underveis får vi med oss deler av byen som vi ikke rakk å se på gårsdagens runde. Så er vi klare for et av Australias absolutte høydepunkter: Operahuset i Sydney.

Den karakteristiske silhuetten er nok kjent for de fleste, men nå skal vi få komme på innsiden også. Vi får en omvisning og kanskje en titt inn i en av de flotte konsertsalene. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Om kvelden går vi til fots fra hotellet til byens populære havneområde der det blir felles middag på restaurant.

Dag 5: Koalaer, kenguruer og “Grand Canyon”

Dagens utflukt tar oss med ut av byen. Vårt første stopp er i Koala and Wildlife Sanctuary, der vi stifter bekjentskap med både Australias kosebamse nr. 1 og kenguruer. Parken har flere av Australias spesielle dyr, alt fra wombat til den merkelige store kasuarfuglen.

Vi fortsetter turen i fotsporene til de første bosetterne som krysset The Blue Mountains. Et blått slør av små dråper eukalyptusolje som skilles ut av trærne, ligger over skogen. Med dype daler, mektige fossefall og stupbratte fjellklipper er det ikke uten grunn at dette området kalles for Australias «Grand Canyon».

Panoramautsikten over de markante klippene, Three Sisters og Jamieson Valley, er helt enestående. En “fløibane” tar oss ned mot dalbunnen for en spasertur under de store trærne. Etterpå bærer det tilbake til toppen hvor vi nyter en deilig lunsj – with a view! Etter en tettpakket formiddag vender vi tilbake til Sydney.

Dag 6: Vi går om bord i «Voyager of the Seas»

Etter spennende dager i Sydney skal vi fortsette vår reise til sjøs, med et cruise til det sørlige Stillehavet. Voyager of the Seas er nylig oppgradert med “Royal Advantage” standard som inkluderer fornying av alle lugarer og fellesområder. Nye fasiliteter inkluderer blant annet utendørs kino, FlowRider surfebølge, digital skilting, wifi over hele skipet og nye restauranter og barer som The Tavern, Giovanni´s Table, Izumi Chops Grille, Diamond Club og R Bar. Det er også svømmebasseng, scene, casino, trimrom og bibliotek ombord.

Dag 7 og 8: I sjøen

Vi starter cruiset med en to dagers seilas mot New Caledonia og Vanuatu. Det gir oss mulighet til å bli kjent med skipets fasiliteter og aktivitetstilbud, og vi kan nyte den ekte cruise-følelsen! Fra rikholdige måltider, timer ved bassenget og spabehandlinger, til vandreturer på dekk og en tur eller to i klatreveggen – mulighetene er mange.

Dag 9: Nouméa, Ny-Caledonia

Ny-Caledonia regnes som oversjøisk fransk territorium og har en spesiell blanding av fransk og melanesisk kultur.

Vårt første møte med dette øylandet er Nouméa, landets sjarmerende hovedstad. Byen ligger på Grande-Terre, den tredje største øya i Stillehavet. Her finner vi blant annet verdens største lagune og nest største korallrev. Du kan bli med på en oppdagelsestur i byen til fots, med sykkel eller segway, smake på lokal ost og fransk vin, ta en båttur ut til små øyer, besøke akvariet i lagunen, svømme eller snorkle.

For den naturinteresserte tilbys spaser- og vandreturer. Ta en spasertur i Den botaniske hagen i sentrum der du kan møte apekatter eller «cagou», den merkelige fuglen som ikke kan fly, men bjeffer som en hund! Mange muligheter og utflukter å velge mellom!

Når kvelden nærmer seg, sier vi farvel til Nouméa og gjør oss klare til å seile lenger ut i Sydhavet!

Dag 10: Lifou, Loyalty Island

Som et perlekjede ligger Loyalty Islands utenfor Ny-Caledonia, rundt 100 km fra hovedøya, og vi ankommer øya Lifou tidlig om morgenen. Korallrevene utenfor kysten gjør at skipet ankrer opp ute på havet, mens vi fraktes i land av tenderbåter.

Alle øyene er opprinnelige atoller, koralløyer hevet over havflaten. Lifou er den største av de tre hovedøyene og hevet høyest. Langs kysten veksler vakre sandstrender med bratte klipper av korallstein, mens øyas indre er dekket av frodig regnskog. Et ekte øyparadis!

Mulige spennende utflukter i dag er besøk på vaniljeplantasje, hjemmebesøk hos høvdingen i en av øyas landsbyer og ekte Sydhavsidyll på kritthvite sandstrender.

Dag 11: Vila, Vanuatu

Øygruppen Vanuatu var tidligere kjent som Ny Hebridene, men endret navn da den ble selvstendig i 1980. Vi legger til i hovedstaden, Port Vila.

Er du interessert i den lokale kulturen, bør turen legges innom Mele Bay kultursenter, der blant annet svart magi og kannibalisme(!) har sentral plass. Her kan vi oppleve alt fra hengebroer og zipline-eventyr i regnskogen, til offroad-kjøring i «buggy» og båttur for å kikke på det rike livet under havoverflaten. Snorkelutstyr og havkajakk kan leies, og sjansene for at du ser klovnefisk, delfiner og skilpadder er absolutt tilstede.

Dag 12: Mystery Island, Vanuatu

Mystery Island er det nærmeste vi kommer en øde stillehavsøy på denne reisen. Det er det sydligste punktet i Vanuatu-øygruppen og er egentlig bare noen kokospalmer omgitt av kritthvite strender. En liten juvel, med andre ord! Rundt hele øya ligger korallrevet med sin fargerike undervannsverden. Du kan svømme, snorkle, eller bli med i båten med glassbunn for å beundre korallene og fiskene uten å bli våt. Har du lyst, kan du prøve deg på stand-up surfebrett i det grunne vannet mellom Mystery Island og den større naboøya Aneityum.

Dag 13: Maré, Loyalty Islands

På vei tilbake mot Australia legger vi til utenfor Maré, den sydligste øya i Loyalty-øygruppen. Her finnes noen av de fineste strendene i verden, og mange vil nok prøve å få litt mer sand mellom tærne før vi må si farvel til Sydhavet for denne gangen. En av øyas største severdigheter er et «naturlig akvarium», et krystallklart svømmebasseng midt i skogen, en halvtimes gange fra landsbyen Tadine. Det er også flere spektakulære dryppsteinsgrotter som absolutt er severdige.

Dag 14 og 15: Tilbake til Sydney

Nå har vi to hele dager til å la oss skjemme bort ombord, nyte alt vi ikke har rukket før, jobbe litt mer med brunfargen og bare slappe av. Deretter er det tid for en siste avskjedsmiddag og til å pakke koffertene for hjemreisen.

Dag 16: Fra Sydney til Singapore

Vi forlater skipet og setter kurs mot flyplassen. Vi lander i Singapore samme kveld. En god hotellseng venter på et hotell like ved Singapore River, midt i hjertet av denne eksotiske byen.

Dag 17: Singapore

Singapore er en tropisk øy ved ekvator hvor vi møter en moderne og dynamisk storby med røtter i asiatisk tradisjon og kulturarv. I dag er byen et av verdens viktigste økonomiske knutepunkter. På vår rundtur med buss vil vi se at kontrastene er store mellom hypermoderne, elegante handlegater og små butikker og markeder. Singapores blanding av folkeraser utgjør byens spesielle karakter og vi skal få et innblikk i bydelene Chinatown, Little India og Arab Street i tillegg til britenes arv i arkitektur og tradisjon. Det blir også besøk i det spektakulære botaniske hageanlegget Gardens by the Bay. Kombinasjonen av avansert ingeniørkunst og naturens egen skjønnhet har på kort tid gjort hagen til en av byens hovedattraksjoner. Om kvelden kjører vi til flyplassen der flyet til Europa har avgang like før midnatt.

Dag 18: Ankomst Norge

Vi ankommer Norge igjen etter en mellomlanding i København.

Prisinformasjon

Turpris kr 35 350,- pr person
Pluss flyavgifter kr 1 600,- (med forbehold om endringer)
Total turpris kr 36 950,- pr person

Turprisen inkluderer: 

Fly Oslo – Sydney t/r med SAS & Singapore Airlines
(utreise fra andre byer på forespørsel)
Havneavgifter
Busstransport ihht. programmet
5 netter i dbl.rom på hotell, inkl. frokost
2 lunsjer
2 middager
11 dagers cruise, inkl. dbl. innvendig lugar og fullpensjon ombord
Sightseeing med lokalguide i Sydney og Singapore 
Omvisning i Sydney Operahus 
Heldagstur til Blue Mountains, inkl. inngang, kabelbane og lokalguide 
Gardens by the Bay i Singapore 
Porterservice ut og inn av hotellene 
Tips på inkluderte utflukter
Serviceavgift/tips til staben på cruiseskipet
Visum til Australia
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Drikke til måltider
Enkeltrom/enkellugar kun på forespørsel
Utflukter på cruiset
Dbl. utvendig lugar kr 2950,- pr. pers.
Dbl. lugar med balkong kr 4750,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

AUD 100 AUD = 625,08 NOK
13.5°