Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Opplev nordlyssafari på Svalbard

– en eksotisk opplevelse!

23. – 26. januar og 29. januar – 1. februar 2018

Du skal lete godt for å finne en like stemnigsfull periode som mørketiden på Svalbard. Solens fravær gjør at alt blir mer stille og eventyrlig. På kalde og klare dager er himmelen ofte opplyst av nordlys og glitrende stjerner. De 63 000 km² med arktisk ørken, villmark, fjorder og isbreer er et eksotisk, vilt og vakkert reisemål. Her får du naturopplevelser av de sjeldne, og det vil være mulighet for å se Svalbard fra snøscootersetet – en helt unik opplevelse.

Bli med oss og jakt på nordlyset her oppe midt mellom fastlands-Norge og Nordpolen!

Program

Dag 1: Vi drar til Norges nordligste øy

Vi flyr til Longyearbyen på Svalbard. Med ca 5 mil vei totalt, er det kort kjøretur til hotellet hvor vi skal bo de neste tre nettene. På Svalbard går alle på sokkelesten; det er en god, gammel skikk fra den tiden beboerne som regel hadde skoene dekket av kullstøl og søle. Skikken følges fremdeles de fleste steder i den arktiske byen, bortsett fra i butikkene. Etter at vi har satt bagasjen fra oss på hotellet, serveres en lett lunsj i hotellets restaurant. Etterpå vil reiseleder ta oss med på en liten spasertur ned til sentrum hvor vi kan titte litt rundt på egenhånd. Hva med litt shopping, en tur innom et galleri eller et besøk i den flotte kirken som alltid er åpen? En vandretur i Longyearbyens fargerike boligområder omkranset av majestetiske fjell, er også verd å få med seg.

Dag 2: Svalbard Museum og nordlyssafari (frivillig utflukt)

En lokalguide tar oss med gjennom Longyearbyen og gir oss innblikk i øyas historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Vi besøker Svalbard Museum hvor historien presenteres gjennom utstoppede dyr, gamle fangsthytter, redskap og plansjer. Vi lærer blant annet at Longyearbyen har fått sitt navn etter en amerikansk forretningsmann, John M. Longyear, som kjøpte rettigheter og startet gruvedrift her i 1906. Vi besøker Galleri Svalbard som har en unik kart- og boksamling, malerier med motiv fra Svalbard og et kunst- og håndverksenter.

Etter besøk i museet kan de som vil bli med for å jakte nordlyset på nordlyssafari, trygt og komfortablet ombord på en beltevogn. Guiden tar oss med bort fra Longyearbyens belysning, inn i den magiske polarnatten over den frosne Adventdalen. Det blir flere stopp underveis for å se etter nordlyset. I Adventdalen stopper vi og guiden serverer varm drikke og forteller om nordlyset. Utsikten til Longyearbyen herfra er fantasisk. Hele utflukten varer ca 2,5 timer.

Dag 3: Snøscootersafari (frivillig utflukt) og Villmarksaften

Snøscootersafari på Svalbard

Stjernehimmel, måneskinn og nordlys lyser opp det trolske landskapet og nok en stemningsfull dag ligger foran oss. For de som vil kan snøscooterkjøring være en unik måte å oppdage det varierte terrenget og storslåtte landskapet under den arktiske himmelen. Svalbards polarnetter gjør at vi har mulighet til å se nordlys midt på dagen! Det er noe svakere enn det som forekommer på kvelden, men til gjengjeld er det et mer rødaktig lys. Vi stopper underveis for å fordøye inntrykkene, og guiden byr på varm drikke, kjeks og lokalhistorie. Turen er ikke teknisk krevende og passer for alle. Det er ingen krav om tidligere snøscootererfaring men man må ha førerkort for bil eller motorsykkel. Varighet: ca 3 timer.

Dagen avsluttes med villmarksaften i Adventdalen, en stemningsfull middagsopplevelse hvor arktisk mat tilberedes over over åpen ild i en varmegamme. Vertskapet serverer bålkaffe, reinsdyrsodd og hjemmebakt kake, samtidig som vertskapet forteller og viser bilder fra Svalbards spennende historie. Dette blir en kveld vi garantert vil huske!

Dag 4: Hjemreise

Etter en god og lang frokost og noen rolige formiddagstimer er det dessverre tid for å forlate dette storslåtte landskapet, og bussen kjører oss mot flyplassen. Vi lander på Gardermoen utpå ettermiddagen.

Prisinformasjon

Pris kr 9500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Longyearbyen t/r
Flyavgifter
Transfer flyplass – hotell t/r
3 netter i dbl.rom på hotell
3 frokoster
1 lunsj
Villmarksaften, inkl. vin, øl eller mineralvann
Kulturhistorisk møte med lokal guide og museumsbesøk
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 1590,-

Frivillige utflukter:
Nordlyssafari med beltevogn kr 790,- pr. pers.
Snøscootersafari kr 1790,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

NOK 100 NOK = 100 NOK
3.9°