En eksotisk opplevelse!

  • 18.05.2018
  • 4 dager
  • 11 990,-

Under polarhimmelen, midt mellom Nordpolen og fastlands-Norge, ligger øyriket Svalbard. For mange som har opplevd Svalbard, er det arktiske lyset uforglemmelig. Om det er den klare polarnatten med tindrende stjerner og flammende nordlys, eller landskapet badet i midnattssol som er mest fascinerende, er vanskelig å si. De 63 000 km² med arktisk ørken, villmark, fjorder og isbreer er uansett et eksotisk, vilt og vakkert reisemål. Her får du naturopplevelser av de sjeldne. Vi håper du har lyst og anledning til å bli med til denne eksotiske øya i nord.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Svalbard.

Program for turen

Dag 1
Vi drar til Norges nordligste øy
Dag 2
Båttur til Barentsburg
Dag 3
Hundesledetur i Bolterdalen (frivillig)
Dag 4
Frivillig gruvebesøk og hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 11 530,- pr. pers.
Pluss flyavgift kr 460,-
Total turpris kr 11 990,- pr. pers

Turen inkluderer:
Fly Oslo – Longyearbyen t/r (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
Busstransport i henhold til program
3 netter i dobbeltrom på Hotel Radisson BLU
3 frokoster
1 lunsj (dag 1)
1 middag (2 retter, dag 1)
Utflukt “Longyearbyen i et nøtteskall“
Hurtigbåt til Barentsburg t/r
Villmarksaften inkl. øl, vin eller mineralvann
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 750,-
Gruvebesøk kr 690,- pr. pers. (påmelding senere)
Hundesledetur kr 1 490,- pr. pers. (forhåndspåmelding)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Vi drar til Norges nordligste øy

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/svalbard-vinter/polarnatt-i-longyear-hilde-falun-strom.jpg

Vi flyr til Longyearbyen på Svalbard. Med ca 5 mil vei totalt, er det kort kjøretur til hotellet hvor vi skal bo de neste tre nettene. På Svalbard går alle på sokkelesten; det er en god, gammel skikk fra den tiden beboerne som regel hadde skoene dekket av kullstøl og søle. Skikken følges fremdeles de fleste steder i den arktiske byen, bortsett fra i butikkene. Etter at vi har satt bagasjen fra oss på hotellet, serveres en lett lunsj i hotellets restaurant. Etterpå vil reiseleder ta oss med på en liten spasertur ned til sentrum hvor vi kan titte litt rundt på egenhånd. Hva med litt shopping, en tur innom et galleri eller et besøk i den flotte kirken som alltid er åpen? En vandretur i Longyearbyens fargerike boligområder omkranset av majestetiske fjell, er også verd å få med seg.

Dag 2: Båttur til Barentsburg

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/barentsburg_spitsbergen_travel.jpg

Bli med oss på en spennende tur til Barentsburg. Turen går med en av hurtigbåtene, og her finner dere stor salong med store vinduer både på siden og foran. På den måten er det mulig å sitte inne og se alt under overfarten hvis dere ønsker det. Turen går først via Grumant hvor dere får se det storslåtte fuglelivet med tusenvis av fugler. Herfra går turen videre til Barentsburg, den russiske gruvebyen ved Grønfjorden. Guiden har i løpet av båtturen gitt dere ett innblikk i historikken bak byen, og det vil hjelpe når spaserturen starter og dere får se mer av denne spesielle lille byen. Utflukten varer i ca 4 timer.

Dag 3: Hundesledetur i Bolterdalen (frivillig)

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/villmarksaften_st_03.jpg

Kjør ditt eget hundespann gjennom Bolterdalens spennende og varierte landskap!
Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Vi følger elveleiet som bukter seg frem og tilbake i Bolterdalen, omgitt av vakre fjell. Det er store muligheter for å se Svalbardreinen på denne turen, og kanskje er vi også så heldige å se Svalbardrype og polarrev i tillegg. Vi vil stoppe flere ganger i løpet av turen for å ta bilder og klappe hundene. På Scott Turner breen vil vi snu sledene og sette kurs tilbake til hundegården. Turen varer i ca 4 timer.

Dagen avsluttes med villmarksaften i Adventdalen – en stemningsfull middagsopplevelse hvor arktisk mat tilberedes over åpen ild i en varmegamme. Vertskapet serverer bålkaffe, reinsdyrsodd og hjemmebakt kake, samtidig som de forteller og viser bilder fra Svalbards spennende historie. Dette er en kveld vi garantert vil huske!

Dag 4: Frivillig gruvebesøk og hjemreise

Før vi setter kursen om flyplassen og starter på hjemreisen, kan de som ønsker det bli med på en tur til Gruve 3. Dette er den siste lavdriftsgruva på øya, og den var i produksjon fra 1971 til 1996. Den fremstår i dag slik den var når den ble forlatt, og dere får se lokene, kullvognene, utstyret og de forskjellige stasjonene i daganlegget. På slutten av turen går vi inn i fjellet, slår på hodelampene og virkelig får kjelle følelsen av gruvemørket og stillheten tett på oss.

Vel tilbake på hotellet setter vi kofferten i bussen og kjører mot flyplassen. Vi flyr sørover igjen, og med dét avsluttes en opplevelsesrik reise i vårt eget land.