- fargerikt elvecruise i vårkledde omgivelser

 • 22.04.2018 (Få ledige plasser!)
 • 6 dager
 • 10 590,-

Holland oppleves som svært romantisk, spesielt om våren, takket være de fargerike blomstene som finnes her i et nesten ubegrenset antall. Tresko, tulipaner, vindmøller og ost er nok det de fleste forbinder med Holland, men landet har så mye mer å by på. Spennende og vakre byer med sitt eget særpreg, sin unike historie, sin spennende arkitektur enten den er gammel eller ny. Her er noe for alle. Opplev en eksplosjon av farger i alle regnbuens nyanser, sjarmerende kanalbyer, historiske gavlhus, diker og mye mer mens du hele tiden har base på et cruiseskip.

Program for turen

Dag 1
Reisedag Oslo – Amsterdam – Zaandam
Dag 3
Fra Wijk bij Durstede til Arnhem
Dag 4
Fra Arnhem til Nijmegen
Dag 5
Fra Nijmegen til Amsterdam
Dag 6
Hjemreise fra Amsterdam

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 9.950,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 640,- pr. pers.
Total turpris kr 10 590,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Amsterdam t/r
  (utreise fra andre byer på forespørsel)
 • Transport flyplass-skip t/r
 • 6 dager/5 netter cruise i dobbellugar på MS Leonora
 • Fullpensjon under cruiset
 • Kaffe og te til alle måltider
 • Alle skatter og havneavgifter
 • Skandinavisktalende cruisemanager
 • Reiseleder fra Norsk Tur
 • Tips

Tillegg:

 • Drikke til måltidene
 • Dobbellugar på mellomdekk kr 660,- pr pers
 • Dobbellugar på øvre dekk kr 1140,- pr. pers.
 • Enkellugar på hoveddekk kr 2880,- (begrenset antall)
 • Utfluktspakke kr 1.500,-

Utfluktspakken bestilles ved påmelding og inkluderer:

 • Dag 2: den Helder, Afsluitdijk og Zaanse Schans,
 • Dag 3: Alsmeer og Kaukenhof
 • Dag 4: Airborne museum og byvandring i Arnhem
 • Dag 5: Kanaltur i Amsterdam

 

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Reisedag Oslo – Amsterdam – Zaandam

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/hotels-1528244_1920_zaandam.jpg

Vi flyr direkte fra Oslo til Amsterdam om morgenen. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til Zaandam hvor vi sjekker inn på MS Leonora. Etter en velkomstdrink om bord anbefales en spasertur i den lille kanalbyen Zaandam som ligger like ved Amsterdam. 

Dag 2: Fra Zaandam til Wijk bij Durstede

Vi nyter formiddagen om bord på skipet, og etter lunsj kan vi få være med på en frivillig utflukt til den nordvestlige delen av Holland hvor tulipanmarkene står i full blomst og vi får nyte et imponerende fargeskue. Vi fortsetter nordover hvor vi får se Hollands mest kjente dike - Afsluitdijk - som måler 32 km og som skiller ferskvannssjøen IJsselmeer fra Nordsjøen.

Et besøk i Holland er ikke komplett uten å oppleve en hollandsk vindmølle. Vi kjører derfor videre til den lille pittoreske landsbyen Zaanse Schanse hvor vi får litt tid til å gå rundt og kikke på gamle originale trehus og vindmøller fra 1700 tallet. Her kan vi kan kjøpe med oss hollandsk ost eller hva med et par originale tresko? Etter litt tid på egenhånd kjører vi videre til Wijk bij Durstede hvor skipet ligger og venter på oss.

Dag 3: Fra Wijk bij Durstede til Arnhem

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/keukenhof-23-jpg_300.jpg

I dag har du mulighet til å oppleve ett av høydepunktene på turen – nemlig blomsterparken Kaukenhof. Vi starter utflukten med et besøk på verdens største blomsterauksjon i Alsmeer. Byen kalles verdens blomsterhovedstad og de eksporterer blomster til hele verden. Auksjonsbygningen er den største kommersielle bygning i verden.

Vi fortsetter videre til den fantastiske blomsterparken Keukenhof. Ifølge den offisielle nettsiden for Keukenhof Park, plantes det årlig ut ca 7 millioner blomsterløk som dekker et område på 32 hektar. Parken er også kjent som Garden of Europe og har i mer enn 50 år vært kjent som verdens største blomsterpark.

Vi er tilbake på skipet på ettermiddagen og utpå kvelden seiler vi videre til Arnhem.

Dag 4: Fra Arnhem til Nijmegen

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/arnhem-jansplaats-3p_cityarnhemc_01.jpg

Dagens frivillig utflukt går til Oosterbeek hvor vi skal besøke det imponerende museet «The Airborne Museum». Museet forteller historien om slaget ved Arnhem og «Operation Market Garden» som var en alliert militær operasjon under andre verdenskrig. Hensikten var å danne et brohode over Rhinen og bane vei til Berlin for de allierte styrker.

Etter besøket på museet blir det en bytur i Arnhem og etter lunsj seiler skipet videre til Nijmegen. Vi ankommer utpå kvelden, i god tid før kapteinens coctail party etterfulgt av kapteinens gallamiddag.

Dag 5: Fra Nijmegen til Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/amsterdam-bicycles.jpg

Skipet seiler fra Nijmegen tidlig på morgenen og vi ankommer Amsterdam utpå formiddagen. Etter en tidlig lunsj om bord har vi mulighet til å være med på en kanaltur for å oppleve denne vakre byen vannveien. Amsterdam er kjent for sine mange kanaler og den 800 år gamle bykjernen blir også kalt for Nordens Venezia. Antall sykler er like mange som innbyggere, og ingen steder er husene smalere enn her.  Etter kanalturen er det tid på egenhånd for å utforske mer av denne flotte byen, eller for å gjøre de siste innkjøp.

Dag 6: Hjemreise fra Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/flickr-web4camguy-amsterdam-bikes.jpg

Vi nyter vår siste frokost ombord og sjekker ut fra vårt hjem de siste 6 dagene. Vi får et par timer på egenhånd i Amsterdam før bussen vår bringer oss til flyplassen for retur til Norge.