Tulipancruise

Fargerikt elvecruise i vårkledde omgivelser

  • 06.04.2019 (Kristiansand, Stavanger eller Oslo)
  • 6 dager
  • 10 990,-

Nederland oppleves som svært romantisk, spesielt om våren, takket være de fargerike blomstene som finnes her i et nesten ubegrenset antall. Tresko, tulipaner, vindmøller og ost er nok det de fleste forbinder med Nederland, men landet har så mye mer å by på. Spennende og vakre byer med sitt eget særpreg, sin unike historie, sin spennende arkitektur enten den er gammel eller ny. Her er noe for alle. Opplev en eksplosjon av farger i alle regnbuens nyanser, sjarmerende kanalbyer, historiske gavlhus, diker og mye mer mens du hele tiden har base på en elvebåt.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Tulipancruise.

Program for turen

Dag 1
Reisedag
Dag 2
Tulipanmarkeder og kjente diker
Dag 3
Blomsterauksjon og Keukenhof
Dag 4
Arnhem
Dag 5
Fra Nijmegen til Amsterdam
Dag 6
Hjemreise fra Amsterdam

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 10 570,-
+ flyskatt 420,-
Total turpris kr 10 990,-

Turprisen inkluderer
Fly Oslo/Kristiansand/Stavanger - Amsterdam t/r med KLM
(Vi kan ordne utreise fra andre flyplassen mot tillegg)
Transport flyplass-skip t/r
5 netter i dobbellugar på hoveddekk på MS Leonora
Fullpensjon under cruiset
Kaffe og te til alle måltider
Alle skatter og havneavgifter
Obligatorisk tips ombord på skipet
Skandinavisktalende cruisemanager
Reiseleder fra Norsk Tur AS

Tillegg:
Drikke til måltidene
Utflukter i regi av skipet (påmelding om bord og betaling direkte til skipet)
Dobbellugar på mellomdekk kr 750,- pr. pers.
Dobbellugar på øvre dekk kr 1400,- pr. pers.
Enkellugar på forespørsel

Ekstra utflukter:
Tulipanmarked og Afsluitdijk kr 400,-
Blomserauksjon i Alsmeer og Keukenhof kr 630,-
Arnhem og The Airborne Museum kr 340,-
Kanalcruise i Amsterdam kr 140,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Reisedag

http://norsktur.no/globalassets/cruisebater/ms-leonora/ms-leonora_ext.jpg

Vi flyr direkte til Amsterdam om formiddagen. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til Zaandam hvor vi sjekker inn på MS Leonora. Etter en velkomstdrink om bord anbefales en spasertur i den lille kanalbyen Zaandam som ligger like ved Amsterdam.

Dag 2: Tulipanmarkeder og kjente diker

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/flower_market_amsterdam_300dpi_2464x1648px_j.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med på en utflukt som går til det nordvestlige Nederland.  Her står tulipanmarkedene i full blomst, og det er et imponerende fargeskue. Vi skal besøke et tulipanmarked før vi fortsetter nordover hvor vi får se Nederlands mest kjente dike - Afsluitdijk – som måler 32 km og som skiller ferskvannssjøen Ijsselmeer fra Nordsjøen. Vi er tilbake på skipet rundt lunsjtid, og det vil etter hvert bli holdt en presentasjon av tradisjonelle nederlandske oster av en ostehandler som blir med oss på deler av seilaset fra Zaandam.  

Dag 3: Blomsterauksjon og Keukenhof

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/park-med-tulipaner.jpg

Skipet arrangerer i dag en utflukt som starter med et tidlig besøk på verdens største blomsterauksjon som ligger i Alsmeer. Byen kalles verdens blomsterhovedstad og de eksporterer blomster til hele verden. Auksjonsbygningen er den største kommersielle bygning i verden. Vi fortsetter videre til den fantastiske blomsterparken Keukenhof. Ifølge den offisielle nettsiden for Keukenhof Park, plantes det årlig ut ca 7 millioner blomsterløk som dekker et område på 32 hektar. Parken er også kjent som «Garden of Europe» og har i mer enn 50 år vært kjent som verdens største blomsterpark. Vi er tilbake på skipet på ettermiddagen og utpå kvelden seiler vi videre til Arnhem. 

Dag 4: Arnhem

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/arnhem-jansplaats-3p_cityarnhemc_01.jpg

Dagens utflukt som skipet arrangerer går til Oosterbeek hvor vi skal besøke det imponerende museet «The Airborne Museum». Museet forteller historien om slaget ved Arnhem og «Operation Market Garden» som var en alliert militær operasjon under andre verdenskrig. Hensikten var å danne et brohode over Rhinen og bane vei til Berlin for de allierte styrker. Etter besøket på museet blir det en bytur i Arnhem og etter lunsj seiler skipet videre til Nijmegen. Vi ankommer utpå kvelden, i god tid før kapteinens cocktail party etterfulgt av kapteinens gallamiddag.

Dag 5: Fra Nijmegen til Amsterdam

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/amsterdam-bicycles.jpg

Skipet seiler fra Nijmegen tidlig på morgenen og vi ankommer Amsterdam utpå formiddagen. Etter en tidlig lunsj om bord kan de som ønsker det bli med på en kanaltur for å oppleve denne vakre byen vannveien. Amsterdam er kjent for sine mange kanaler og den 800 år gamle bykjernen blir også kalt for Nordens Venezia. Antall sykler er like mange som innbyggere, og ingen steder er husene smalere enn her. Etter kanalturen er det tid på egenhånd for å utforske mer av denne flotte byen, eller for å gjøre de siste innkjøp.

Dag 6: Hjemreise fra Amsterdam

http://norsktur.no/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/flickr-web4camguy-amsterdam-bikes.jpg

Vi nyter vår siste frokost ombord og sjekker ut fra vårt hjem de siste 6 dagene. Vi får et par timer på egenhånd i Amsterdam før bussen vår bringer oss til flyplassen for retur til Norge.