Avreiselokasjon: Bergen

Bli med Lindås Pensjonistlag til Oset

Bli med på en hyggelig 4-dagers tur gjennom noen av de vakreste områdene i den norske fjellheimen. Oset har i alle år vært et populært reisemål for seniorgjester med nydelig beliggenhet ved Tisleifjorden. Her får du blant annet utsikt over Golsfjellet, Stølsvidda, Jotunheimen og Hemsedalsfjellene, og med et mildt turterreng er Oset et flott utgangspunkt for gode dager på fjellet.

Det var sommeren 1880 at Guri og Peder Narum tok i mot de første sommergjestene på stølen. Tiden går og noen få gjesterom har utviklet seg til det som i dag er Oset Høyfjellshotell. Hele tiden har gjestfrihet, utsøkt mat, kreativitet og god forretningsånd preget driften. Etter 130 år er hotellet fortsatt i samme families eie og driven i dag av femte generasjon- Gudrun og Per Jørgen. Vi skal bo godt på Oset Høyfjellshotell, hvor mottoet alltid har vært «kom til Oset og vær deg selv» – og vi skal nyte fantastiske dager her.

architectural photography of white, blue, and brown houses

Fagforbundet Vestland til Danmark

«Det er dejlig å være norsk i Danmark» heter det i reklamen, og det stemmer veldig godt.
Danskene er gjestfrie og imøtekommende og setter alltid pris på å få besøk av oss nordmenn. Selv om Danmark er det minste av de fem nordiske landene, med omtrent samme areal som Finnmark fylke, er det med sine 5,6 millioner innbyggere også det tettest befolkede landet i Norden. Selv om Danmark er «flatt som en pannekake» har landet mye flott natur å by på – skogkledde åser, idylliske innsjøer og elver, fargerike heder og lyngbakker, klitter og imponerende lange hvite sandstrender. Gjennom mange år har danskene bygd opp nasjonen med fokus på bærekraftig industri og jordbruk for fremtiden, og de har masse spennende kultur de er svært stolt av. Bli med på tur og bli bedre kjent med våre gode naboer i sør!

15 dagers tur til Albir i Spania

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Dette er et av favorittstedene i Spania for nordmenn som vil oppleve «sydenstemning» Om det i mars ikke er full sommer her, er det temperaturer opp mot 20 grader på dagtid, noe som lett kan konkurrere med været i Bergen på denne årstiden. Og Costa Blanca kan være stolte av sine 300 årlige soldager. I dette området er det kort vei mellom sjø og fjell og landskapet i midten er krydret med idylliske steder og landsbyer. De vakre storbyene Alicante og Valencia kan lett nås med en behagelig togtur. Vi skal bo i Albir, en intim by med butikker og kafeer og kort avstand til sjøen. Albir Playa Hotel og Spa er vårt favoritt hotell her, et moderne hotell med alle de fasiliteter som gjør oppholdet vårt til en god opplevelse, her vil du trives!  Velsmakende mat i kombinasjon med hyggelige medreisende, et godt klima og spennende utflukter –  hva mer kan man ønske seg,  Bienvenido a España!

Bilde av hovedrolleinnehaverne i Peer Gynt oppsetning 2022; Aksel Hennie, Gjertrud Gjynge, Mimmi Tamba

Peer Gynt Spelet 2023

Vi drar til Gålå i Gudbrandsdalen – Peer Gynts rike – for å se dramatiseringen av det som regnes for å være et av Ibsens aller største verk. Peer Gynt ved Gålåverket er regnet som en av Norges mest spetakulære teaterforestillinger, og Aksel Hennie er tilbake i rollen som Peer.

Også i år er det den anerkjente regissøren Peer-Olav Sørensen som står for regien. Kunstnerisk leder, Ellen Horn, har mange lovord om regissøren og kaller ham blant annet Norges beste teambuilder og gledesspreder. Om Aksel Hennie i rollen som Peer Gynt, sier hun at Hennie har etter hennes mening hele skalaen i følelsesspekteret som en god skuespiller skal ha – og fyller rollen som Peer perfekt!

Du kan bare lene deg tilbake og se frem til en unik teateropplevelse!

 

færøyene Mykines_Fyr

Til Færøyene med Norsk Tur

Færøyene, et spennende øyrike med sterke røtter til Norge, og en destinasjon som flere og flere får øynene opp for. Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv, med stupbratte klippevegger, frodige dalfører der grønnfargen viser seg frem i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter. Velkommen til 18 øyer i Nord- Atlanteren hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder.

 

 

Med oss på turen får vi Reiseleder Eivind Pedersen fra Norsk Tur.

Supertilbud – 12 dagers tur til Albir i Spania

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Dette er et av favorittstedene i Spania for nordmenn som vil oppleve «sydenstemning».  Costa Blanca kan være stolte av sine 300 årlige soldager. I dette området er det kort vei mellom sjø og fjell og landskapet i midten er krydret med idylliske steder og landsbyer. De vakre storbyene Alicante og Valencia kan lett nås med en behagelig togtur. Vi skal bo i Albir, en intim by med butikker og kafeer og kort avstand til sjøen. Albir Playa Hotel og Spa er vårt favoritt hotell her, et moderne hotell med alle de fasiliteter som vil gjøre ditt opphold til en god opplevelse, her vil du trives!  Velsmakende mat i kombinasjon med hyggelige medreisende, et godt klima og spennende utflukter –  hva mer kan man ønske seg? Bienvenido a España!

Picture of a old fashion bed room, with green walls, wool bed covers and white lace curtains.

Seniorklubben Sparebanken Vest til Vauldalen og Røros

Her i Vauldalen, på grensen mellom Norge og Sverige, har det i lange tider kommet ferdafolk forbi. Før i tiden var Røros et levende og travelt sted med skysskarer og hester, varer og penger, mat og øl. Ferdafolket trengte gjerne et sted hvor de kunne både spise og overnatte på reisen, noe som gjorde livet travelt også for folket på ferdagårdene ved grensen. Nå er det vi som skal bo på Vauldalen Fjellhotell, og her behandler verskapet, med Jorid og Ole Peder i spissen, sine gjester som sin egen familie. Og under deres motto «Her er vi alle verter» trollbindes du som gjest. Det er nært og personlig, ærlig og sjarmerende. Vi vil få opplevelser som hest- og kjerretur til Volldalskoja, besøk i gruvebyen og Johan Falkbergets rike, Røros – samt båttur til den nedlagte smeltehytten Femmundshytten. Velkommen til en unik reiseopplevelse, krydret med blant annet spekemat og rømme, felespill og dans!

cruise rhonen Lyon_shutterstock_114141880

Elvecruise på Rhône – 1 LEDIG LUGAR!

Finnes det en mer behagelig måte å reise på enn elvecruise? Du sitter på dekk mens skipet langsomt glir gjennom vakkert landskap, forbi grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, eller middelalderbyer, borger og klostre. Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Turen tar oss blant annet til Lyon med en historie som strekker seg 2000 år, Arles som sies å være selve essensen av Provence og vi drikker vin på vingård i Beaujolais. Reiseleder fra Norsk Tur er med på hele turen. Vi har en uforglemmelig reise fremfor oss!

Reiseleder Nils E. Aase