Avreiselokasjon: Bergen

Julemarked-jente

Julemarkeder i Berlin

I adventstiden strømmer nordmenn til Berlin for å oppleve noen av de 40 store og små julemarkedene som finnes her.

På Gendarmenmarkt, innrammet av staselige bygninger sentralt i bydelen «Mitte», finner du kanskje det vakreste av dem alle, Weihnachtsmarkt Zauber Gendarmenmarkt.
På julemarkedet ved Schlossplatz er stikkordet nostalgi, og ved slottet Charlottenburg i den vestlige delen av byen kan du besøke byens mest romantiske julemarked. Et annet nydelig innslag er julemarkedet ved Gedächtniskirche, også i Chalottenburg.

En opplevelse man sent vil glemme er synet av Berlins botaniske hage – som i anledning julen har blitt kledd opp i sin vakreste drakt!
Gled deg over lys-figurer og skulpturer, og hils julestemningen velkommen.

 

Picture of a old fashion bed room, with green walls, wool bed covers and white lace curtains.

Høsttur til Vauldalen og Røros

Her i Vauldalen, på grensen mellom Norge og Sverige, har det i lange tider kommet ferdafolk forbi. Før i tiden var Røros et levende og travelt sted med skysskarer og hester, varer og penger, mat og øl. Ferdafolket trengte gjerne et sted hvor de kunne både spise og overnatte på reisen, noe som gjorde livet travelt også for folket på ferdagårdene ved grensen.

Nå er det vi som skal bo på Vauldalen Fjellhotell, og her behandler verskapet, med Jorid og Ole Peder i spissen, sine gjester som sin egen familie. Og under deres motto «Her er vi alle verter» trollbindes du som gjest. Det er nært og personlig, ærlig og sjarmerende.

Vi vil få opplevelser som hest- og kjerretur til Volldalskoja, besøk i gruvebyen og Johan Falkbergets rike, Røros – samt båttur til den nedlagte smeltehytten Femmundshytten.

Velkommen til en unik reiseopplevelse, krydret med blant annet spekemat og rømme, felespill og dans!

Og med oss på denne turen som kombinert reiseleder og sjåfør er Christian Fjeldstad og Bjarte Hamre!

Outside Pool

Costa Brava

Varme – Sol – Aktiviteter – Sjø – Utflukter

Costa Brava
Velkommen til den vakre kysten øst for Barcelona, med gylne sandstrender og drømmende landskap som inspirerte Salvador Dali i sin kunst. Hotellet ligger 1 time unna Barcelona, i den lille kystbyen Malgrat de Mar. Her ligger alt til rette for avslapping, kulturelle oppdagelser, mulighet for yoga på hotellet eller stranden for den som ønsker det og spennende matopplevelser! Du kan velge hvor aktiv du ønsker å være og vi tilbyr et bredt utfluktsprogram til kjente og ukjente severdigheter i området.

Picture of the flowery entrance of Walaker hotell, the oldest hotel in Norway

Lindås pensjonistlag til Walaker Hotell

Lengst inne i den mektige Sognefjorden ligger den idylliske småbygda Solvorn. Her er det fred og ro som står i høysetet, men her finnes også flotte attraksjoner tett på.

Walaker Hotell er Norges eldste hotell, og har klart det kunststykket det er å bli driftet uavbrutt helt siden 1640!
Familien Nitter Walaker har vært vertskap siden 1690 (som tilsvarer 9. generasjoner).

På Walaker Hotell er de svært glad i god mat og godt drikke – og de priser seg lykkelig over sin beliggenhet, midt i det de kaller «det store matfatet».
Fjordene har fisk og skalldyr, skogene har sopp og hjort. På åkrene bugner det med friske bær og frukt i verdensklasse!

Turen for Lindås pensjonistlag går over tre dager med to netter nettopp her på Walaker Hotell. Det er fullpensjon inkludert (man skal ikke gå sulten) – og et interessant og relativt tett program hvor du blant annet får bli med Gamlelensmannen på en kulturhistorisk vandring, det blir omvisning i Urnes stavkirke og betraktninger i Galleri Walaker. Transporten går selvsagt med en fin og moderne Tide turbuss!

Picture of the fasade of Grand Hotel Stary Smokovec, Tatra mountains. Lightly clouded sky in the background

Vandring i Tatrafjellene

Disse unike fjellene er en del av Karpatene, en fjellkjede som danner en bue på omtrent 1500 km langs Sentral-Europa. Toppene her når opp mot 2600 meter.
Største delen ligger i Slovakia, og en mindre del i Polen. Slovakene er svært stolte over sine Tatrafjell, og kaller fjellkjeden for «verdens minste høyfjell».
Flankert av dype daler og klare, irrgrønne innsjøer er det ingen mangel på spektakulære utsyn og naturskjønne opplevelser.

Vi skal bo godt på Grand Hotel Starý Smokovec, i Slovakia. Det er et fire-stjerners hotell med en nydelig beliggenhet like under fjellet Slavkovský stít – midt i hjertet av det som kalles Høye Tatra. Her har det vært hotelldrift siden 1904 – og det var da det aller første, store høyfjellshotellet i Tatrafjellene.
Opp gjennom årene har hotellet vært vertskap for forskjellige storheter, som eksempelvis den sachsiske prinsen Fredrick Augustus,  tidligere Tjeckoslovakias presidenten Eduard Benes, Storbritannias statsminister Harold Wilson, Fidel Castro – og mange andre.

Til tross for urolige tider og to verdenskriger har hotellet holdt stand, og blitt en uadskillelig del av fjellene. Gjennom årene har det også beholdt sin sjarm og karakter fra jugendstilens glansdager.

 

Vanskelighetgrad
Vandringene på denne turen spenner seg fra lett til medium i vanskelighetgrad.

Eksempel på lett vandring:
Total vandringstid 2 timer og 30 min. – 7.4 km – 291 meter opp og 537 meter ned.

Eksempel på medium vandring:
Total vandringstid 4 timer og 20 min. – 9.7 km – 456 meter opp og 456 meter ned.

Se nærmere informasjon for hver enkelt vandring i dagsprogrammet.


Generell informasjon

Som det alltid er på våre fjellvandringer er det vandreguiden som er eksperten, og tar de endelige avgjørelser på hvor man går på tur og når. Dette fordi man alltid skal ta hensyn til aktuelle værforhold. Vandreprogrammet er derfor med forbehold.

Det benyttes ingen sikkerhetsutstyr av ekstrem karakteristikk på denne turen (eks. hjelm eller klatresele).

Picture of Sandefjord harbour in the evening, with blue and pink sky -

Fjord1 Seniorklubb Sør – Jubileumstur til Sandefjord

Som de veit fyller klubben 20 år dette året. Det må feirast!
Dei «glade seniorar» i Fjord1 Sør er klare for å markere jubileet.

Turen til Tønsberg i 2021 gav meirsmak, og lysta etter sosial kontakt er framleis stor. Me inviterer deg med ektefelle, evt. sambuar/ nabo/ slektning, på denne fantastiske reisa frå fjell og fjord til fjøre. Dette vert ein tur der du kan nyte vårt vakre land på tvers, saman med dine gamle kolleger. Med på kjøpet får du og eit mini-cruise!

Sandefjord er ein moderne men sjarmerande kystby, og ein populær feriestad. Byen har milevis med kyst og ein rik kulturarv. Både vikingane og hvalfangstindustrien har sett sitt preg på byen. Arkitekturen i Sandefjord varierer frå små, koselige trehus til store moderne kompleks. Dette utgjer eit kontrastfylt bybilde.
I Sandefjord finn du mange gallerier, skulpturar og museer – mellom anna Hvalfangstmuseet. Europas einaste museum retta mot hvalfangsten si historie. På Midtåsen Skulturpaviljong og skulpturpark kan du sjå 16 av kunstnaren Knut Steens verk. Paviljongen har vakt internasjonal merksemd.

Høyres dette spennande ut? Ikkje nøl med å melda deg på. Kollegaen tvers over fjorden eller nede i gata står alt på lista.
Dette blir kjekt – det er berre å gleda seg.

black bike parking and leaning on white concrete house under blue and white sky during daytime

Puglia

Puglia er en av Italias best bevarte hemmeligheter! Tusener av nordmenn drar hvert år til Italia, men de færreste har kommet lenger sør enn Roma eller kanskje Napoli og Sorrento. Selv for mange nord-italienere slutter landet ved hovedstaden. Det de går glipp av, er en landsdel med en rik kultur og historie, byer med storslått arkitektur og vakre landsbyer på rad og rekke.
Her i sør venter en solfylt region, kystlinje til to hav som veksler mellom ville klipper og hvite sandstrender, og frodig landskap med endeløse sølvgrå olivenlunder, mandelplantasjer og hvitkalkede landsbyer med sine særpregede runde «trulli-hus».
Her produseres 80% av Italias pasta og olivenolje, det dyrkes tomater, fikener, fennikel og melon. Lokale bønder lager mozzarella på gammelt vis, og ikke å forglemme vingårdene der utmerkede rødviner lages av primitivo-druen. Alt ligger altså til rette for en deilig ferie med sol, fine opplevelser og nydelig mat og drikke. Kom og vær blant de første til å oppleve denne nydelige regionen i Italia!

Color magic fantasy utsikt kveld

Kielcruise om høsten

Bli med på en høstlig hyggetur, fra Vestlandet til Østlandet – og videre på cruise med Color Magic til Kiel!

Color Magic er et fullverdig cruiseskip som byr på ekte cruiseopplevelser – et fantastisk avbrekk i hverdagen.
På et 2-døgns cruise får du alt på ett sted; restauranter for enhver smak, romslige og lekre lugarer samt mange ulike aktiviteter. Spa og trening med panoramautsikt, badeland, Casino og taxfree-butikker. Livemusikk i hyggelige omgivelser samt flotte, internasjonale musikal show som ikke koster deg noe ekstra. På soldager er det nydelig å sitte på dekk og la blikket hvile på horisonten.

Turprisen inkluderer halvpensjon pluss lunsj på ut- og hjemreise.

aerial photography of mansion near grass field

Toscana med Andrea Bocelli-forestilling

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en enkelt utendørskonsert som vi skal få oppleve. Vår base blir Montecatini Terme, i den nordvestlige delen av Toscana, det mest kjente og populære kurbadet i Italia. Kort avstand til berømte byer som Firenze og Lucca gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske Toscana. Du får også muligheten til å oppleve den vakre liguriske rivieraen med Cinque Terre der du kan ta et forfriskende bad i Middelhavet og nyte regionens kjøkken.

Bilde av hovedrolleinnehaverne i Peer Gynt oppsetning 2022; Aksel Hennie, Gjertrud Gjynge, Mimmi Tamba

Peer Gynt Spelet

Regien av oppsetningen for 2022 er det den anerkjente regissøren Per-Olav Sørensen som står for. Kunstnerisk leder, Ellen Horn, har mange lovord om regissøren og sier blant annet at han har et sjeldent godt blikk og enestående analytiske evner. I tillegg supplerer hun med at han er Norges beste teambuilder og gledesspreder.

Om å ha sikret seg Aksel Hennie i rollen som Peer Gynt sier hun at det er som om hun må klype seg i armen! Hun mener Hennie innehar hele skalaen i følelsesspekteret som en skuespiller skal ha – og at Hennie vil fylle rollen som Peer perfekt.

Skuespillere i oppsetningen 2022 er

Peer Gynt:                                     Aksel Hennie
Knappestøper m.fl. roller:         Dennis Storhøi
Mor Åse m.fl. roller:                    Gjertrud Jynge
Solveig m.fl. roller:                      Mimmi Tamba
Anitra m.fl. roller:                        Emilie Roosmann
Dovregubben m.fl. roller:         Øystein Røger
Begriffenfeldt m.fl. roller:         Christian Ruud Kallum
Den grønnkledde m.fl. roller:  Ameli Agbota

… samt 60 fantastiske lokale amatørskuespillere!

Kunstnerisk team er
Regissør:                    Per-Olav Sørensen
Scenograf:                 Genevieve Lizotte
Koreograf:                 Thea Bay
Kostymedesigner:   Oddfrid Ropstad
Lysdesigner:             Reidar Richardsen
Kunstnerisk leder:  Ellen Horn

  • 1
  • 2