Avreiselokasjon: Stavanger

blue and white ship

Cruise på Donau

Bli med Norsk Tur på Donau-cruise – en reise gjennom hjertet av Europa.

Donau, Dronningen blant Europas elver, er en mektig vannvei som forbinder ti europeiske land. Vi kan love deg en tur med vakre landskap og spennende utflukter, nydelig mat og overraskende opplevelser. Bli med til Østerrike, Slovakia og Ungarn og ikke mindre enn tre hovedsteder.
Alle land og byer har sin egen sjarm og spennende severdigheter. Cruiseskipet vårt er et flytende hotell med høy komfort og et kjøkken som frembringer lekre smaksopplevelser.
De fleste utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper miljø og hygge. Her er det bare å hive seg rundt og være førstemann til mølla!

landscape photo of gray and brown buildings

Bodensjøen

Bli med på en spennende tur til Bodensjøen. Her møtes fire land mellom snødekte tinder og subtropiske blomsterøyer; Sveits, Liechtenstein, Østerrike og Tyskland.
Høydepunktene spenner fra appelsintrær og tropisk vegetasjon på Grev Bernadottes øyparadis, Mainau, til romantiske slott i de sveitsiske og østerrikske alper.
Det blir ostesmaking, besøk i sjarmerende fjellandsbyer, storslåtte naturopplevelser, eksklusive innblikk i et vell av skjulte europeiske perler, vertshusbesøk og rikelig med tid til å bli godt kjent med egen hvilepuls.

black bike parking and leaning on white concrete house under blue and white sky during daytime

Puglia

Puglia er en av Italias best bevarte hemmeligheter! Tusener av nordmenn drar hvert år til Italia, men de færreste har kommet lenger sør enn Roma eller kanskje Napoli og Sorrento. Selv for mange nord-italienere slutter landet ved hovedstaden. Det de går glipp av, er en landsdel med en rik kultur og historie, byer med storslått arkitektur og vakre landsbyer på rad og rekke.
Her i sør venter en solfylt region, kystlinje til to hav som veksler mellom ville klipper og hvite sandstrender, og frodig landskap med endeløse sølvgrå olivenlunder, mandelplantasjer og hvitkalkede landsbyer med sine særpregede runde «trulli-hus».
Her produseres 80% av Italias pasta og olivenolje, det dyrkes tomater, fikener, fennikel og melon. Lokale bønder lager mozzarella på gammelt vis, og ikke å forglemme vingårdene der utmerkede rødviner lages av primitivo-druen. Alt ligger altså til rette for en deilig ferie med sol, fine opplevelser og nydelig mat og drikke. Kom og vær blant de første til å oppleve denne nydelige regionen i Italia!

aerial photography of mansion near grass field

Toscana med Andrea Bocelli-forestilling

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en enkelt utendørskonsert som vi skal få oppleve. Vår base blir Montecatini Terme, i den nordvestlige delen av Toscana, det mest kjente og populære kurbadet i Italia. Kort avstand til berømte byer som Firenze og Lucca gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske Toscana. Du får også muligheten til å oppleve den vakre liguriske rivieraen med Cinque Terre der du kan ta et forfriskende bad i Middelhavet og nyte regionens kjøkken.

Eng med påskeliljer med lettskyet blå himmel i bakgrunn

Påske i Viborg

Det er deilig å være norsk i Danmark! Denne gang nærmere bestemt i kongebyen Viborg.

Viborg er en av Danmarks eldste byer. Gamle gater fra middelalderen er blandet vakkert sammen med moderne gågater. Byen har en fantastisk beliggenhet midt i Jylland og er omkranset av frodig natur. Best Western Golf Hotel Viborg, hvor vi skal bo, ligger idyllisk til ved en av byens mange sjøer og like ved det koselige bysentrumet.

Av opplevelser på denne reisen nevner vi spesielt utflukt til Dalsgaard Antik – «en gård fra gamledager». Her vi får underholdning fra trekkspill-spillende spillemenn, omvisning i Købmansmuseum, kakebord med prøvesmaker på Snaps (akevitt) fra øya Fur.
Påskeaften er det duket for Carvery hvor kjøkkensjefen skjærer stykker av lammelår, svinekam, oksefilet og kalvestek – akkompagnert med det deiligste tilbehør. Taffelmusikk under middagen – og dansemusikk etterpå. På returreisen første påskedag tar vi lunsj hos Birthe Ladefogeds på Viskum Snaps og Blomsterverksted – hvor hun også produserer snaps basert på urter fra hagen sin.

Reisen foregår i en moderne Tide turbuss og med Fjordline tur/retur.