Avreiselokasjon: Stavanger

aerial photography of a bay

På cruise i Kroatias vakre skjærgård

Bli med på en fantastisk uke i Adriaterhavets skjærgård. Kroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården om bord på skipet MAJESTIC, hvor kapteinen og hans mannskap tar vare på deg.
I løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet, eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste øy. Om morgenen kan du ta med kaffen opp på dekk og bare lene deg tilbake og nyte dagen! Og hver dag serveres det deilig lunsj om bord. Underveis venter spennende steder og masse opplevelser når vi hver dag ankrer opp til et nytt sted.

albania St-John-ved-Ohrid nord makedonia

Albania og Nord-Makedonia

En reise til Albania og Nord-Makedonia kan anbefales på det varmeste. Vi reiser mellom storbyer, rustikke landsbyer, storslått natur og ender opp ved Adriaterhavets deilige strender.

Albania er en stolt nasjon som har reist seg fra asken etter en lang periode med undertrykkelse. Landet bugner av naturskjønnhet og fargerike opplevelser som garantert vil sjarmere deg.
Nord-Makedonia ble i likhet med Albania en egen nasjon i 1991. Dette spesielle fjell-landet har mer enn 50 krystallklare innsjøer, og makedonerne tar godt vare på tradisjonene sine. Albanerne og makedonerne er begge gjestfrie folkeslag, noe du vil oppleve rikelig i løpet av denne turen. Du vil kanskje også bli positivt overrasket over nivået på maten. Det er med andre ord duket for en helt spesiell reise til to av Europas mest spennende land!

Prokurative square in Split through stone window kroatia

På cruise i Kroatias vakre skjærgård

Bli med på en fantastisk uke i Adriaterhavets skjærgård. Kroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården om bord på skipet MAJESTIC, hvor kapteinen og hans mannskap tar vare på deg.
I løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet, eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste øy. Om morgenen kan du ta med kaffen opp på dekk og bare lene deg tilbake og nyte dagen! Og hver dag serveres det deilig lunsj om bord. Underveis venter spennende steder og masse opplevelser når vi hver dag ankrer opp til et nytt sted.

Outside Pool

Costa Brava

Varme – Sol – Aktiviteter – Sjø – Utflukter

Costa Brava
Velkommen til den vakre kysten øst for Barcelona, med gylne sandstrender og drømmende landskap som inspirerte Salvador Dali i sin kunst. Hotellet ligger 1 time unna Barcelona, i den lille kystbyen Malgrat de Mar. Her ligger alt til rette for avslapping, kulturelle oppdagelser, mulighet for yoga på hotellet eller stranden for den som ønsker det og spennende matopplevelser! Du kan velge hvor aktiv du ønsker å være og vi tilbyr et bredt utfluktsprogram til kjente og ukjente severdigheter i området.

Picture of the fasade of Grand Hotel Stary Smokovec, Tatra mountains. Lightly clouded sky in the background

Vandring i Tatrafjellene

Disse unike fjellene er en del av Karpatene, en fjellkjede som danner en bue på omtrent 1500 km langs Sentral-Europa. Toppene her når opp mot 2600 meter.
Største delen ligger i Slovakia, og en mindre del i Polen. Slovakene er svært stolte over sine Tatrafjell, og kaller fjellkjeden for «verdens minste høyfjell».
Flankert av dype daler og klare, irrgrønne innsjøer er det ingen mangel på spektakulære utsyn og naturskjønne opplevelser.

Vi skal bo godt på Grand Hotel Starý Smokovec, i Slovakia. Det er et fire-stjerners hotell med en nydelig beliggenhet like under fjellet Slavkovský stít – midt i hjertet av det som kalles Høye Tatra. Her har det vært hotelldrift siden 1904 – og det var da det aller første, store høyfjellshotellet i Tatrafjellene.
Opp gjennom årene har hotellet vært vertskap for forskjellige storheter, som eksempelvis den sachsiske prinsen Fredrick Augustus,  tidligere Tjeckoslovakias presidenten Eduard Benes, Storbritannias statsminister Harold Wilson, Fidel Castro – og mange andre.

Til tross for urolige tider og to verdenskriger har hotellet holdt stand, og blitt en uadskillelig del av fjellene. Gjennom årene har det også beholdt sin sjarm og karakter fra jugendstilens glansdager.

 

Vanskelighetgrad
Vandringene på denne turen spenner seg fra lett til medium i vanskelighetgrad.

Eksempel på lett vandring:
Total vandringstid 2 timer og 30 min. – 7.4 km – 291 meter opp og 537 meter ned.

Eksempel på medium vandring:
Total vandringstid 4 timer og 20 min. – 9.7 km – 456 meter opp og 456 meter ned.

Se nærmere informasjon for hver enkelt vandring i dagsprogrammet.


Generell informasjon

Som det alltid er på våre fjellvandringer er det vandreguiden som er eksperten, og tar de endelige avgjørelser på hvor man går på tur og når. Dette fordi man alltid skal ta hensyn til aktuelle værforhold. Vandreprogrammet er derfor med forbehold.

Det benyttes ingen sikkerhetsutstyr av ekstrem karakteristikk på denne turen (eks. hjelm eller klatresele).

black bike parking and leaning on white concrete house under blue and white sky during daytime

Puglia

Puglia er en av Italias best bevarte hemmeligheter! Tusener av nordmenn drar hvert år til Italia, men de færreste har kommet lenger sør enn Roma eller kanskje Napoli og Sorrento. Selv for mange nord-italienere slutter landet ved hovedstaden. Det de går glipp av, er en landsdel med en rik kultur og historie, byer med storslått arkitektur og vakre landsbyer på rad og rekke.
Her i sør venter en solfylt region, kystlinje til to hav som veksler mellom ville klipper og hvite sandstrender, og frodig landskap med endeløse sølvgrå olivenlunder, mandelplantasjer og hvitkalkede landsbyer med sine særpregede runde «trulli-hus».
Her produseres 80% av Italias pasta og olivenolje, det dyrkes tomater, fikener, fennikel og melon. Lokale bønder lager mozzarella på gammelt vis, og ikke å forglemme vingårdene der utmerkede rødviner lages av primitivo-druen. Alt ligger altså til rette for en deilig ferie med sol, fine opplevelser og nydelig mat og drikke. Kom og vær blant de første til å oppleve denne nydelige regionen i Italia!

aerial photography of vehicles passing between high rise buildings

Venneforeningen Stavanger Kunstmuseum til Madrid

Bli med til en av Europas kuleste hovedsteder, en by som for mange nordmenn fremdeles er en godt bevart hemmelighet. Madrid er en internasjonal, moderne og trendbevisst by som aldri sover. Her skal vi oppleve kunst i verdensklasse, spise og drikke godt, oppleve Madrids gater til fots og med buss, shoppe og nyte livet på koselige cafeér og stilige takterrasser. Byen har et rikt utvalg av flotte hoteller, fantastiske restauranter og matmarkeder, i tillegg til et yrende uteliv. Vår norske lokalguide og reiseleder, Erik Meling, bor i Spania og skal være med oss under hele oppholdet.

Det sies at mens Barcelona har personligheten, har Madrid personlighetene! Og etter denne turen til Spanias hovedstad vil du garantert være godt kjent med flere av disse personlighetene. Madrid er byen som har noe for enhver smak – så meld deg på og bli med på høstens kunsttur!

Panoramabilde fra havnivå, Vernazza.

Vandring Cinque Terre

Det er noe magisk ved dette området, som ofte også kalles for den italienske rivieraen.
De ørsmå og søte ansamlingene av fargerike hus formelig klamrer seg fast, enten høyt oppe på klippene eller helt nede i vannskorpen. De svingete og smale veiene og stiene fører deg inn mellom fiken- og sitrontrær, gjennom olivenlunder – eller kanskje bak klestørken som flagrer i en hage langs vandringsveien.

Vi bor i Deiva Marina, en hyggelig landsby bare en kort togtur unna nasjonalparken Cinque Terre. Her skal vi nyte livet etter dagens «strabaser» på vårt hjemmekoselige og familiedrevne hotell. Vi blir sørget godt for – her serveres kun hjemmelagde måltider med tyngde på lokale råvarer.

Picture of the back of a man, looking towards the powerful mountains in front, Blue sky in the background.

Vandring Dolomittene

I landsbyen Castello di Fiemme, Val di Fiemme – omtrent 1000 meter over havet, sjekker vi inn på hyggelige Hotel Los Andes. Hotellvertinne Paola er en travel og blid dame med mange jern i ilden. Hun tilbyr vandringsturer til sine hotellgjester, og er selv med å leder daglige vandringsturer.

Hvor krevende er vandringene?

Først og fremst ser vandreguiden alltid gruppe sin an – og legger eventuelt opp til alternative vandringer som er for alle.
Men for å få maksimalt utbytte av denne turen bør man ha god fysisk form og god kondisjon. Det er en fordel å ha vandret i lignende terreng tidligere, men ikke et krav. Det er til tider bratte opp- og nedstigninger som kjennes spesielt i benmuskulaturen.
På flere av turene befinner vi oss på 2-3000 meters høyde over havet, og det merker man på luften. Vandreguiden tilpasser programmet best mulig for at vi skal få akklimatisert oss i forhold til høyden. For det meste vandrer vi i naturlandskap – på stier, stein, grus og gress.

Det finnes ingen elementer av ekstrem karakteristikk (eks. sikkerhetsutstyr som hjelm og klatresele) på denne turen.