Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Bli med Fedon Lindberg til Athen

Matkurs, sunn middelhavskost og gode opplevelser

19. – 23. oktober 2017

I påsken hadde vi 30 entusiastiske deltagere med på tur til Athen, en tur hvor Dr. Fedon Lindberg både var vert og inspirerte deltagerne med sin kunnskap om mat og levesett. Grunnet stor pågang har vi nå gleden av å invitere deg med på en lignende høsttur. Bli med oss og få fengende foredrag, smakfulle måltider og opplevelser i en utrolig spennende og fargerik hovedstad.

Som lege, forfatter og Norges fremste kostholdsekspert har Fedon Lindberg erfart at vår helse er tett knyttet til kosthold og levesett. Hans filosofi er at du tar valgene med å sette sammen et balansert kosthold som passer for din helse, din livsstil og din lommebok, samtidig som du koser deg med maten – uten dårlig samvittighet!

Hellas hovedstad, Athen, som i 2017 fikk 2. plass i konkurransen Best European Destination, er verdens mest moderne antikke by med en 3000 år lang historie. Byen er vuggen for både demokrati, filosofi og moderne vitenskap. I dag opplever man her en fascinerende blanding av storslåtte greske byggverk, en moderne storby med en fargerik matkultur, spennende shopping og et pulserende uteliv. Her er kontrastene store og byens arkitektur er en herlig blanding av fordums prakt og moderne design. Og det beste av alt - det meste av bykjernen kan du oppleve til fots!

Program

Dag 1: Oslo – Athen

Vi møtes på Gardermoen og flyr med SAS om morgenen via København til Athen hvor vi lander midt på dagen. Fedon ønsker oss velkommen til «sin» by, og på vei inn til sentrum serverer han oss en spennende matpakke i bussen.

Vi sjekker inn på Hotel Divani Palace, et hotell med god standard og med en unik beliggenhet i hjertet av Athen.

På ettermiddagen samles vi for presentasjon og «bli-kjent-møte» før vi spaserer ut i denne intime men samtidig storslagne hovedstaden. Vårt hotell har en perfekt beliggenhet og herfra kan man oppleve det meste – til fots. Spaserturen ender opp på en hyggelig restaurant hvor vi spiser kveldens middag.

Dag 2: Matmarkedet Yoleni’s og middag hjemme hos Fedon

Vi starter dagen med ½ times spasertur gjennom Athens gater til det nyåpnede Yoleni’s, et matmarked i flere etasjer hvor det bugner av spennende matvarer. Her arrangerer Fedon et spennende olivenolje-seminar, samtidig som han gir råd om hvilke oljer og greske matvarer som man kanskje har lyst til å ha med seg hjem.

Lunsjstedet bestemmer du selv i dag, men vi anbefaler gjerne Yoleni’s hyggelige restaurant som serverer smakfulle middelhavsretter.

Ettermiddagen har du på egenhånd før vi tidlig kveld kjører buss til bydelen Kifissia, kjent for sine grønne og blomstrende parker, historiske villaer og brede avenyer. Her bor Fedon når han er i sitt hjemland Hellas og i kveld inviterer han til et spennende måltid i sitt greske hjem. Vi garanterer masse gode smaksopplevelser og god stemning.

Dag 3: School of Gastronomy – matkurs med Fedon

Morgenens spasertur viser oss nye steder i Athen. Formiddagen tilbringer vi på School of Gastronomy. Her holder Fedon engasjerende foredrag om hvordan riktig mat virker positivt inn på helsen vår og gir ny energi og mindre plager.

Å leve sunt skal oppleves som en god måte å leve på og riktige matvaner har også rom for utskeielser. Nye måter å tenke og forholde seg til mat på, kan gi oss store helsegevinster i livet.

Fedon har laget dagens lunsjmeny og sammen skal vi kokkelere frem velsmakende retter som vi deretter nyter i felleskap akkompagnert med god gresk vin.

Det å utforske Athen litt på egenhånd kan anbefales – enten du velger å vandre rundt i de gamle kvarterene i Plaka med sine pittoreske og fargerike hus og kreative forretninger, besøke byens stolte og ærverdige matmarked Varvakios Agora eller promenere i byens moderne og pulserende gågate, som er et lite shoppingmekka. Cafèlivet betyr mye for grekerne – la ettermiddagstimene bare seile av sted med en god cappuccino eller et kaldt glass hvitvin. Det er deilig å være turist i Athen.

Kveldens middag er opp på den fantastiske Lycabettus som troner 300 meter over Athen og som gir oss 360 graders panoramautsikt utover denne imponerende byen.

Dag 4: Akropolis og Plaka (frivillig utflukt)

Vår guidede tur opp til byens stolthet Akropolis som troner majestetisk over byen, kan virkelig anbefales. En engasjert lokalguide tar oss med til en tidsalder hvor majestetiske byggverk var selve kjernen i tilværelsen.

Etterhvert som vi vandrer oppover trappene til et av verdens mest kjente byggverk er det vanskelig å ikke bli imponert og undre litt over hvordan dette var mulig å bygge.

Benytt resten av dagen til å oppleve nye områder av denne fascinerende byen. I Kolonàki finner du alt fra antikviteter, tepper, skulpturer, smykker og motebutikker. Er du kunst- og kulturinteressert kan Benaki Museum anbefales. Her møter oldtidskunsten samtidsverker. Museet har mye moderne kunst fra greske designere og en spennende museumsbutikk.

Liker du historiske begivenheter anbefaler vi det nye Akropolis Museum med gjenstander fra arkeologiske utgravninger. Museet har fått mange internasjonale priser og blitt kåret på 8. plass blant de viktigste muséer i verden av TripAdvisor.

Det Nasjonale Arkeologiske Museum har en imponerende samling av kunstskattene i Hellas.

Vi samles til turens siste middag på et hyggelig spisested i Athen.

Dag 5: Athen – Oslo

Etter en velsmakende frokost kjører vi til flyplassen. SAS flyr oss utpå dagen via København tilbake til Oslo.

Vi har hatt 5 opplevelsesrike dager hvor Fedon har lært oss at sunn matglede gir oss en friskere livsstil. Vi har fått masse inspirerende lærdom om sunn og god kost som vi tar med oss hjem til hverdagen. I tillegg garanter vi at du har latt deg begeistre av en fargerik hovedstad. Og kanskje har du også fått nye bekjentskaper på turen!

Prisinformasjon

Turpris kr 12 800,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 1500,- (m/forbh. om endringer)
Totalt kr 14 300,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Athen med SAS
Transfer flyplass – hotell t/r
4 netter i dbl.rom på Hotel Divani Palace 5*
4 frokoster
2 lunsjer
4 middager
Alle utflukter
Foredrag og matkurs ved vår vert Fedon Lindberg
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2300,-
Sightseeing Akropolis og Plaka, inkl. inngangspenger kr 300,- pr. pers.
Tilslutningsfly fra andre steder i Norge

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flytider, flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,35 NOK
21.2°