Bli med Fedon Lindberg til Peloponnes i Hellas

Matkurs, sunn middelhavskost og gode opplevelser

  • 19.05.2018
  • 5 dager
  • 15 500,-

> 1000 kroner rabatt for Klinikk-pasienter og Eurodiet-kunder!

Grekerne mener at det mest greske og vakreste i Hellas finnes på Peloponnes!

Dette er den største halvøya i Hellas, beliggende sør for Athen. Med sitt vakre landskap, høye fjell og dype daler, med oliven- og sitruslunder, deilige strender, dramatiske kystlinjer og hyggelige landsbyer - et skattet sted mange ønsker å besøke.
Derfor har vi valgt nettopp dette området for vårturen vår i 2018. Vi håper at du som i fjor høst eller nå i vår var med oss til Athen, har fått sansen for Hellas og har lyst og anledning til å oppdage flere spennende steder i dette fascinerende landet sør i Europa.
Du som ikke har vært med på tur med Fedon Lindberg før, har mye å glede deg til. Fedon kjenner sitt hjemland godt og lar oss komme under huden på et land med rike tradisjoner og en storslått historie.

Vi introduseres for spennende Middelhavskost og Hellas generelt og Peloponnes spesielt. Området har en rik vintradisjon som vi skal både lære og smake på. Og selvfølgelig skal Fedon dele sin kunnskap med oss om sunne matvaner som gir overskudd og god helse.

Vi bor på gode hoteller og nyter velsmakende måltider. For den kulturinteresserte er Peloponnes kanskje delen av Hellas med de største kulturskattene med bl.a. det antikke Olympia, hvor de opprinnelige Olympiske lekene fant sted. Gled deg også til gode sommertemperaturer med rundt 25 grader.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Bli med Fedon Lindberg til Peloponnes i Hellas.

Program for turen

Dag 1. Peloponnes – Hellas' paradis
Dag 2. Romantisk spennende gamleby og imponerende romerske ruiner
Dag 3. Fra Nafplio til Costa Navarino, underholdende seminarer med Fedon Lindberg
Dag 4. Kokkekurs med Fedon Lindberg, sol og bad
Dag 5. Peloponnes – Athen - Oslo

Priser

Turpris kr 15 500,- pr. person

Spesialpris for Klinikk-pasienter og Eurodiet-kunder: kr. 14 500,-

Turprisen inkluderer:
Fly Gardermoen – Athen t/r
(Mulighet for utreise fra andre flyplasser)

Flyskatt (kr. 950 – med forbehold om endringer)
5 dagers rundtur med buss
4 hotellovernattinger i dbl. rom
4 frokoster
4 lunsjer
4 middager
Vinsmaking
Seminarer med Fedon Lindberg
Matlagingskurs med Fedon Lindberg
(Fedon er med på hele turen)
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2800,-
Utflukt til Epidauros kr 300,-

 

Program

Dag 1. Peloponnes – Hellas' paradis

http://norsktur.no/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/pelop_nafplio_03.jpg

Vi flyr om morgen fra Gardermoen og lander i Athen kl. 12.25. Fedon ønsker oss velkommen med lunsjboks og vi begynner turen mot Peloponnes-halvøya. Vårt første stopp er ved den imponerende Korint-kanalen, som ligger mellom Korintbukta og Saroniabukta i Egeerhavet. Den skjærer seg igjennom det smale Korinteidet som skiller Peloponnes fra resten av Hellas og er 6,3 km lang. Flere av antikkens herskere drømte om å bygge en kanal her allerede på 600-tallet f. Kr. Men den ble ikke påbegynt før i 1881 og sto ferdig 12 år seinere.

At den europeiske vins vugge stod i Hellas er det liten tvil om, men det er lenge siden minoerne og mykenerne festet til ære for den greske vinguden Dionysos, og Homer beskrev leskende dråper som hadde en sentral plass i samfunnet. Men 6000 års vinkunst holdes stadig i hevd og på Peloponnes har man siden 90-tallet hatt en oppblomstring av vinprodusenter som setter fokus på lokale druer og kvalitet.

IKoutsi, 600 meter over havet i Nemea vindistrikt, dyrkes den greske druen Agiorgitiko som omskapes til en sjarmerende “Gresk Bordeaux “ rød og rosé. Den mest kjente druen fra området som brukes til hvitvin heter Moschofilero. Vi besøker en vakkker vingård som kombinerer greske tradisjoner med en helhetlig tilnærming til moderne kvalitetsvin av ypperste klasse. Vi skal nyte deilige smaksprøver som kan konkurrere med de beste europeiske viner. Vinentusiaster kjenner smaken av kirsebær, solbær, moreller, grapefrukt og ripssmak i vinene som produseres i dette området og de roses for sin elegante, saftige og sødmefulle smak. Ønsker du å tyvstarte og smake Agiorgitiko fra Peloponnes, finnes det både røde og rosè varianter på Vinmonopolet

Utpå ettermiddagen ankommer vi byen Nafplio som ligger innerst i Argolisbukta. Vi sjekker inn på Amalia Hotel som ligger ved inngangen til byen, 3 km fra byens midte. Hotellet er omkranset av palmer og blomster og har et deilig svømmebasseng. Vi samles til velkomstmøte, middag og hyggelig samvær.

Dag 2. Romantisk spennende gamleby og imponerende romerske ruiner

http://norsktur.no/globalassets/europa/hellas/hellas-programbilder/2007-05-10_epidauros_greece_4.jpg

Med sin strategiske beliggenhet var dette området alle ville erobre. Under Bysants vokste byen, ble erobret av frankerne, solgt til Venezia, overtatt av tyrkerne, hadde et kort russisk intermezzo før byen stolt kunne heise det greske flagget for første gang, etter frigjøringen fra det ottomanske riket. Nafplio var i rampelyset en kort periode mellom 1828 til 1833 som den første hovedstad i det moderne Hellas, før Athen overtok dette privilegiet.
Historien om Nafplio er kjent av alle grekere og er i dag en av Hellas vakreste byer. Den iøynefallende borghøyden Palamidi og festningen Bourtzi beliggende på en holme ute i havet setter sitt helt spesielle preg på byen. Interessante museer, hvor det intime Komboloi-museet er vel verd et besøk. Her skapes de kjente perlekjedene som greske menn bærer med seg over alt. Med en romantisk gamleby i veneziansk stil, en avslappende atmosfære, utebarer og restauranter, er dette et yndet weekendsted for grekerne som bor i Athen. Vi nordmenn er glade i shopping og i Nafplio finner vi spennende handlemuligheter. Her tilbyr elegante håndvevde tekstiler, fremstilling av honning er nærmest en kunstart, håndlagde skinnsandaler og kunstneriske produkter laget av oliventre. Og hva med en liten spasertur til Karonis Distillery, den 140 år gamle familiebedriften som nå drives av 5. generasjon og fremstiller Ouzo, Tsipouro og deilig kirsebærlikør.

Vi utforsker byen sammen om formiddagen og spiser en deilig lunsj og slapper av med god gresk vin.

En av de virkelig store skattene på Peloponnes befinner seg kun ½ times kjøring fra Nafplio – nemlig de arkeologiske utgravningene i Epidauros. Her møter vi det flotteste og best bevarte greske teateret i Hellas konstruert for 13.000 tilskuere, og bygget 350 år f. Kr. Teateret har en utrolig akustikk og hver sommer arrangerer Epidauros Festival klassiske greske tragedier og komedier. Teateret er i dag også scene for berømte solister. Området rundt er krydret med antikke arkeologiske godbiter som bl.a. Asklepios-helligdommen, oppkalt etter guden Asklepios, grekernes viktigste legegud. Her fantes det 150 gjesterom for de som valfartet til kurstedet i håp om å bli kurert for sine sykdommer. Dette var virkelig antikkens helseby.
Vi samles til en sosial og hyggelig kveld med et smakfullt måltid i Nafplio.

Dag 3. Fra Nafplio til Costa Navarino, underholdende seminarer med Fedon Lindberg

http://norsktur.no/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/stranda-peloponesse.jpg

Peloponnes har et vakkert og storslagent landskap, og bussturen til Costa Navarino er kun på 3 timer. Men vi skal nyte og la oss begeistre før vi utpå dagen kommer til vårt bestemmelsessted. Vi har valgt Pylos som dagens lunsjsted. Byen som har alt det man drømmer om at en gresk småby skal ha – hvite hus som klatrer oppover åssiden, en levende havn, en stolt festning som voktet byen i middelalderen og et rikt utvalg av spennende greske restauranter. Den amerikanske arkeologen med norsk avstamning, Carl William Blegen, tilbrakte mye tid her på begynnelsen av 50-tallet med utgravninger av antikke bosetninger. I nærheten troner dramatiske klipper langs kysten. Og her åpenbares en av verdens vakreste strender, Voidokilia. Myk sand følger en halvmåneformet bukt med turkisskimrende vann med vandrende rosa flamingoer som kulisse. Et vernet område fritt for hoteller og strandrestauranter, en virkelig oase.
Herfra er ikke kjøreturen lang til dagens mål – Costa Navarino, et av Europas mest omtalte ferieområde, skapt av skipsreder Vassilis C. Constantakopoulos. Han var født i disse traktene, og ville gjerne gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Her finnes Imponerende golfbaner, luksuriøse hoteller og aktiviteter for enhver smak.

Kalimera! Velkommen - sier vakten som åpner portene for oss inn til The Westin Resort. Det er som å entre et maurisk palass – her skal vi virkelig nyte livet i to dager. Vi er kommet til en av de flotteste resortene på Peloponnes!

Ettermiddagens høydepunkt: Lærerike og underholdende seminarer med Fedon Lindberg.

«Kronisk Frisk- alt henger sammen med alt» og «Gresk Middelhavskost - Godt for hjertet og godt for ganen».

Om kvelden blir det selvfølgelig hyggelig samvær og middag sammen med Fedon og de andre medreisende.

Dag 4. Kokkekurs med Fedon Lindberg, sol og bad

http://norsktur.no/globalassets/europa/athen/athen-programbilder/fedon-lindberg.jpg

Hva med å begynne dagen med en dukkert i Middelhavet før frokost, eller nærmere bestemt i det joniske hav. Deretter har du deilige formiddagstimer til egen disposisjon før vi samles til matlagingskurs med Fedon. Vi nyter selvlaget lunsj sammen før du igjen har gode ettermiddagstimer til det du måtte ønske.
For noen frister en runde på golfbanen, Anazoe Spa med sine 4000 m2 står klar til å skjemme deg bort og bassenger og solsenger er til din disposisjon.

En rusletur rundt på resorten og på stranden gir god fysisk aktivitet. Dette er en av de flotteste resortene på Peloponnes og i løpet av dagen får du god anledning til å bli kjent og gjøre det som du har lyst til i ditt tempo.

I kveld skal vi besøke den lille landsbyen Gialova med under 300 innbyggere som lever av fiske, oliven og sitrus. Og det innbyggerne her er stolte av er sine utrolige flotte strender. Å spise middag på en lokal taverna er et «must» når vi er i Hellas – deilig lokal mat laget av kortreist og ferske råvarer.

Dag 5. Peloponnes – Athen - Oslo

Siste dag på Peloponnes. Vi dra fra hotellet etter frokost og kjører tvers over denne frodige halvøya. Vi flyr med direktefly fra Athen og lander i Oslo kl. 15.55. Vi håper du har blitt fascinert av alt du har sett og opplevd på reisen, vi tror at du gjerne legger ferien din igjen til denne perlen i Hellas. Og ikke minst er vi sikker på at du har blitt inspirert av alt Fedon har lært og formidlet til oss i løpet av disse 5 dagene.