OPPLEV OPERA I HJERTET AV EUROPA

Praha er blitt kalt «drømmenes by» av poeter gjennom århundrer.

Her kan du oppleve historie og kultur samtidig som tiden ikke har stått stille. Praha er en vakker by hvor man fint kan rusle rundt på egenhånd, studere vakre bygninger, besøke noen av de bugnende krystallbutikkene eller sitte ned på en av de mange fortauskafeene. Det astronomiske uret på rådhusplassen, borghøyden med den flotte Vituskatedralen, Den Gylne gate og elven Moldau med den berømte Karlsbroen, er noen av attraksjonene. Vi skal også få oppleve den flotte operaforestillingen Aida på Nasjonalteateret. Det mangler ikke på muligheter i Praha, og turen blir en opplevelse uansett hva du velger. 

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Praha med opera.

Program for turen

Dag 1
Oslo – Praha
Dag 2
Sightseeing i Praha og operaforestilling
Dag 3
Dresden i Tyskland (frivillig utflukt)
Dag 4
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Pris kr 6 500,-
+ flyavgifter kr 415,-

Total turpris kr 6 915,-

 

Turprisen inkluderer:

  • Direktefly Oslo – Praha t/r med Norwegian (vi kan ordne fly fra andre byer i Norge)
  • Busstransfer flyplass – hotell t/r
  • 3 netter i dbl.rom pa Hotel Ramada 4*
  • 3 frokoster
  • 3 middager
  • Operaforestillingen Aida
  • Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

  • Enkeltrom kr 1 500,-
  • Frivillig utflukt til Dresden kr 390,-

Flytider:
Oslo – Praha 10.00 – 12.00
Praha – Oslo 12.30 – 14.30

Program

Dag 1: Oslo – Praha

/globalassets/europa/praha/praha-programbilder/prague-01.jpg

Vi flyr direkte fra  Oslo til Praha om formiddagen.

Bussen venter på oss på flyplassen og vi kjører direkte til hotellet vårt. Hotell Ramada har en bra beliggenhet i sentrum av Praha, med gode shoppingmuligheter og restauranter i nærheten. Etter innsjekk på hotellet blir det en spasertur i byen sammen med reiseleder. Om kvelden møtes vi til felles båttur og nyter en deilig middagsbuffet mens vi seiler på elva. Vi spiser godt mens vi nyter utsikten og noe godt å drikke.

Dag 2: Sightseeing i Praha og operaforestilling

/globalassets/europa/praha/praha-programbilder/aida-praha.jpg

I dag utforsker vi mer av sentrum og gamlebyen sammen med reiseleder. Det astronomiske uret på rådhusplassen, borghøyden med den flotte Vituskatedralen, Den Gylne gate og elven Moldau med den berømte Karlsbroen, er noen av attraksjonene. På Karlsbroen er det et yrende folkeliv, og broen er blitt til Prahas spesielle friluftsgalleri.  Besøk kjøpesenteret Palladium på Náměstí Republiky for en shoppingtur.

I kveld skal vi få oppleve et av turens høydepunkt, operaen Aida. Vi samles først til en felles middag på en lokal restaurant, og etterpå spaserer vi til National Theatre.

Dag 3: Dresden i Tyskland (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/praha/praha-programbilder/schloss-moritzburg.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med til vakre Dresden - en to timers busstur på gode motorveier som også viser oss litt mer av Tyskland. For de som er interessert i arkitektur og gammel fordums prakt har Dresden, etter imponerende restaureringer, masse å vise sine besøkende. For deg som liker porselen, stikk innom enten Meissen-museet, eller en av butikkene som selger byens berømte porselen. Brühlsche Terrasse blir ofte kalt «Europas balkong» og ligger mellom elven Elbe og gamlebyen. Dette er et artig sted å ta en rusletur. Her ligger også flere av de flotte bygningene byen er kjent for. Lunsj er på egenhånd. Utpå ettermiddagen returnerer vi tilbake til Praha og vi samles til felles middag på lokal restaurant på kvelden. 

Dag 4: Hjemreise

/globalassets/europa/praha/praha-programbilder/prague-04.jpg

Fulle av inntrykk og opplevelser fra de siste dagene, spiser vi frokost før vi drar sammen til flyplassen.

Direktefly fra Praha til Oslo kl 12.30-14.30.