Sjekkliste før du skal reise til utlandet

black iphone 5 on brown wooden table
Copyright Lukas

Vi ønsker at det skal være trygt å reise på tur med Norsk Tur. For å kunne delta på en gruppereise med oss til utlandet må du nå ha gyldig koronasertifikat.
Flere samarbeidspartnere i utlandet krever at dette vises på for eksempel restauranter og hoteller, så for å gjøre turen så trygg og smidig som mulig for alle reisende er dette nå påkrevd.

Fra og med 1. februar 2022 innførte EU en gyldighetsperiode på 270 dager for grunnvaksinerte for voksne over 18 år. Det vil si at personer over 18 år som har status som grunnvaksinert (med enten «2 av 2» eller «1 av 1» i sertifikatet), vil få en begrenset gyldighetsperiode på 270 dager etter siste registrerte vaksinedose. Dersom gyldighetsperioden på sertifikatet er nær ved å utløpe, kreves det en oppfriskningsdose med koronavaksine for å forlenge gyldigheten. For mer informasjon les her

Flere europeiske land åpner nå opp for innreise uten krav om korona sertifikat. Informasjon om vaksinebehov for din tur vil bli tilsendt deg i god tid før avreise.

KORONASERTIFIKAT
Informasjon om koronasertifikat, finner her her.
Du finner ditt koronasertifikat på nettsiden til Helsenorge.no
Her finner du også veiledning fra Helsenorge om bruk av koronasertifikatet

INNREISEREGLER TIL LAND
For innreiseinformasjon, se regjeringen sin nettside og velg landet du skal reise til. Du kan også laste ned appen «Reiseklar», som viser reiseinformasjon.

PASS OG REISEFORSIKRING
Kontroller at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Sjekk også at du har gyldig reiseforsikring.

Har du luftveisinfeksjon eller andre koronarelaterte symptomer, eller hatt nærkontakt med personer som er bekreftet smittet av Covid-19 de siste 10 dagene før avreise, ønsker vi at du rådfører deg med din lege vedrørende din kommende reise.

Vi forholder oss til enhver tid gjeldende regelverk/anbefalinger, og informasjon blir oppdatert når det det nærmer seg avreisedag.
Norsk Tur AS har ikke ansvar hvis du som reisende ikke oppfyller overnevnte krav og blir nektet innreise. Kostnad for eventuelle tester og dokumentasjon må dekkes av den enkelte.