Sjekkliste før du skal reise til utlandet

black iphone 5 on brown wooden table
Copyright Lukas

Vi ønsker at det skal være trygt å reise på tur med Norsk Tur. For å kunne delta på en gruppereise med oss til utlandet må du nå ha gyldig koronasertifikat.
Flere samarbeidspartnere i utlandet krever at dette vises på for eksempel restauranter og hoteller, så for å gjøre turen så trygg og smidig som mulig for alle reisende er dette nå påkrevd.

KORONASERTIFIKAT
Informasjon om koronasertifikat, finner her her.
Du finner ditt koronasertifikat på nettsiden til Helsenorge.no
Her finner du også veiledning fra Helsenorge om bruk av koronasertifikatet

OBLIGATORISK REGISTRERING VED INNREISE TIL NORGE
Alle reisende over 16 år skal som hovedregel fylle ut et registreringsskjema for innreise før ankomst til Norge. Skjemaet må fylles ut digitalt. Etter fullført registrering vil du få en kvittering som skal vises til politiet når du ankommer Norge igjen etter din utenlandsreise. Registreringen kan ikke gjennomføres tidligere enn 72 timer før innreise. Du registrer deg her.
Har du spørsmål eller trenger hjelp til registrering, kan du ringe +47 33 41 28 70. Denne telefonen driftes av regjeringen. Du kan også sende e-post til support@entrynorway.no.

INNREISEREGLER TIL LAND
For innreiseinformasjon, se regjeringen sin nettside og velg landet du skal reise til. Du kan også laste ned appen «Reiseklar», som viser reiseinformasjon.

PASS OG REISEFORSIKRING
Kontroller at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Sjekk også at du har gyldig reiseforsikring.

Har du luftveisinfeksjon eller andre koronarelaterte symptomer, eller hatt nærkontakt med personer som er bekreftet smittet av Covid-19 de siste 10 dagene før avreise, ønsker vi at du rådfører deg med din lege vedrørende din kommende reise.

Vi forholder oss til enhver tid gjeldende regelverk/anbefalinger, og informasjon blir oppdatert når det det nærmer seg avreisedag.
Norsk Tur AS har ikke ansvar hvis du som reisende ikke oppfyller overnevnte krav og blir nektet innreise. Kostnad for eventuelle tester og dokumentasjon må dekkes av den enkelte.