• 23.05.2018 og 30.05.2018
  • 8 dager
  • 13 990,-

Bli med på en spennende tur til Bodensjøen. Her møtes fire land mellom snødekte tinder og subtropiske blomsterøyer; Sveits, Liechtenstein, Østerrike og Tyskland. Høydepunktene spenner fra appelsintrær og tropisk vegetasjon på Grev Bernadottes øyparadis, Mainau, til romantiske slott i de sveitsiske og østerrikske alper. Det blir vinsmaking, besøk i sjarmerende fjellandsbyer, storslåtte naturopplevelser, eksklusive innblikk i et vell av skjulte europeiske perler, bierstube-besøk og rikelig med tid til å bli godt kjent med egen hvilepuls.

Program for turen

Dag 1
Vi seiler ned til kontinentet
Dag 3
Bregenz, Østerrike
Dag 4
Sveits og Liechtenstein
Dag 5
Lindau og Bregenz
Dag 6
Bodensjøen rundt
Dag 7
De østerrikske alper
Dag 8
St. Gallen og hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 13 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Buss fra Kristiansand og Hamar t/r
Utreise Oslo – Kiel med Color Fantasy m/innvendig lugar
Fly Zurich - Oslo med Swiss Air
Flyavgift
1 natt på hotell i Tyskland
5 netter i dbl.rom på Hotel Mercure Bregenz City
7 frokoster
3 lunsjer
6 middager
Utflukter ifølge program
Folkloreaften med Wolfurter Trachtengruppe
Tips
Reiseleder Andreas Skjærli

Tillegg:
Enkeltrom kr 3500,-

NB:
Reisedato 23.mai har buss fra Norge og fly hjem
Reisedato 30.mai har fly fra Norge og buss hjem

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Vi seiler ned til kontinentet

Vi møtes på ferjekaia og går om bord på Color Fantasy, som har avgang til Kiel kl. 14.00. Vi har reservert plass i doble innvendige lugarer. Ettermiddagen er fri til vi møtes til middag i buffetrestauranten om kvelden.

Dag 2: På vei gjennom Europa

Nyt frokosten og innseilingen til Kiel der vi går i land kl. 10.00. Turen fortsetter med hyggelig felleskap i bussen og vår sjåfør Andreas Skjærli bringer oss trygt til vårt hotell i Tyskland. Det er deilig å være på reise, ettermiddagen og kvelden bruker du som du ønsker!

Dag 3: Bregenz, Østerrike

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/03_896_bregenz-bodensee-schifffahrt.jpg

Fra Tyskland går veien videre til Østerrike. Vårt hovedmål, Bregenz, ligger ved østenden av Bodensjøen og er i dag en liten by på 27000 innbyggere, men den har en 2000 år gammel historie. Det var romerne som bygget den første havnen her i denne keltiske bosetningen, og byen fikk forum, basilika, tempel og bad. Bregenz er i dag kjent for sin årlige festival med teater, opera og musikk på en tribune i Bodensjøen. Byen er et ypperlig utgangspunkt for turer til Tyskland, Sveits og Liechtenstein. Vi skal bo på Hotel Mercure Bregenz City, et hyggelig hotell rett ved strandpromenaden. Dette blir vår base under oppholdet. Middag på hotellet.

Dag 4: Sveits og Liechtenstein

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/08_liechtenstein-slott.jpg

Bregenz ligger der «Alpe-Rhinen» munner ut i Bodensjøen. Denne delen av Rhinen er ganske forskjellig fra sitt mer kjente løp i de tyske «vinlandene». Her danner elva grensen mellom Østerrike og Sveits. Veien snor seg oppover åssidene i den grønne og frodige Appenzellregionen, et av de vakreste områdene i Sveits. Det blir anledning til å se hvordan Appenzellosten blir laget i et modellysteri i landsbyen Stein. Koselige og velstelte landsbyer ligger langs veien som fører oss høyere opp, til vi nærmer oss tregrensen ved Schwägalp. Her går vi om bord i en av verdens mest moderne gondolheiser som i løpet av få minutter bringer oss til toppen av Säntis. Det er med sine 2500 meter det høyeste fjellet i Alpsteinregionen. En endeløs rekke av snødekte fjell åpenbarer seg, og i klarvær går blikket over Bodensjøen og langt inn i Tyskland. En ekte sveitsisk lunsj med røkt skinke og ost venter i panoramarestauranten. Gjennom en trang dal med jettegryter og dype juv går det raskt mot ettermiddagens mål. Det lille fyrstedømmet Liechtenstein er kjent som skatteparadis og for sin fremragende frimerkeproduksjon. Øverst i hovedstaden Vaduz ligger fyrstens vakre slott med utsikt over hele landet! Frimerkemuseet så vel som byens postkontor, hører med til statens turistattraksjoner. Vi blir med på en vinsmaking i fyrstens vinkjeller Hofkellerei i Vaduz Deretter er det bare en liten time tilbake til Bregenz. Middag på hotellet.

Dag 5: Lindau og Bregenz

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/wolfurter-3.jpg

Etter en god frokost tar vi båten over til Lindau. Østerrikske Bregenz og den tyske byen Lindau blir ofte betegnet som “to gode naboer”. Det er bare noen få kilometer mellom de to, og etter at grensemarkeringene er borte, er man i nabolandet nesten før man er klar over det. Tydeligere blir avstanden når man nærmer seg vannveien, slik vi skal gjøre i dag. Det er en liten halvtime over Bodensjøen med en av ferjene i den “Hvite Flåten”, og havnebyen Lindau viser seg fra sin vakreste side. Den eldste delen av byen ligger på en øy som i dag er knyttet til fastlandet med en vei- og jernbanebro. På vår rusletur beundrer vi fargerike hus med vakre malte fasader, imponerende kirker, koselige torg og uterestauranter under gamle arkader – ikke rart at hele byen er fredet! Her kan du handle eller bare slappe av og se på menneskestrømmen i gågata. Båt tilbake til Bregenz. De som har lyst kan bli med på en felles spasertur gjennom byporten og oppover til den eldste delen av Bregenz med bykjernen fra middelalderen. De smale gatene har bevart mye av fortidens sjarm. Byen ligger lunt til ved foten av fjellene med de nyere bydelene nærmest Bodensjøen. Her finner vi en del staselige bygg – rådhuset, fylkesadministrasjonen og den store Hjerte Jesu kirken. Middagen i kveld blir en spesiell opplevelse, med opptreden av en lokal folkedansgruppe.

Dag 6: Bodensjøen rundt

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/12_mainau.jpg

På veien til Meersburg følger vi den nordlige bredden av Bodensjøen, som ligger i Tyskland. Lindau, Bayerns største havneby, passeres, og snart ser vi Zeppelinbyen Friedrichshafen foran oss. Det er et rikt og frodig jordbruksdistrikt der humleåkre veksler med enorme fruktplantasjer. Eple- og pæretrærne står og bugner utpå sommeren. De viker plassen for vingårder når vi nærmer oss middelalderbyen Meersburg, med Tysklands eldste borg. Her blir det tid til å spasere gjennom maleriske gamle smug, se i butikkene eller kikke på den gamle borgen eller rokokkoslottet. Deretter tar vi bilferjen over til Konstanz og fortsetter til øya Mainau. Den svenske greven Lennart Bernadotte har forvandlet denne klimatisk gunstige øya til et subtropisk blomsterparadis. Her finner vi en park med palmer og eksotiske trær, fontener og overdådige blomsterbed, enten det er tid for tulipaner, roser eller georginer. Arboretet med store gamle mammuttrær, orkidéhus, urtehage og sommerfuglhus hører også med til øyas mange attraksjoner. Lunsjen nytes på egenhånd på en av øyas flotte restauranter. Utpå ettermiddagen tar vi hjemveien gjennom Sveits, langs sydbredden av sjøen, tilbake til Bregenz. Middag på hotellet.

Dag 7: De østerrikske alper

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/austrian-national-tourist-office_bregenz_alpehus.jpg

Dagens utflukt bringer oss igjen opp til anselige høyder, denne gangen i de østerrikske alpene. Fra Rhindalen tar vi veien inn i den maleriske dalen Grosses Walsertal, der de utrolig bratte åsene strekker seg opp mot nakne fjellsider og spisse topper. Veien snor seg oppover til Faschinapasshøyden der vi tar et stopp i nesten 1500 meters høyde, før vi fortsetter mot Damüls og en velsmakende lunsj på en vakker fjellgård. Etter at dalen fikk helårsvei, er Damüls blitt et populært vintersportssted. Vi følger veien nedover langs den livlige elven Bregenzerach mot Bregenzerwald. I dette fjellområdet holder menneskene fast ved gamle tradisjoner, bunadskikker og folkemusikk. Mange av de eldre gårdene vitner om den særegne byggestilen som Walserne brakte med seg fra sine opprinnelige bosteder i Wallis lenger syd da de ble tvangsflyttet hit av egenrådige fyrster på 1400-tallet. Med mange bilder i minnet, tar vi veien ned mot Bregenz. I kveld er det middag på Burgrestaurant Gebhardsberg. Restauranten ligger i et slott med fantastisk utsikt over Bregenz og Bodensjøen.

Dag 8: St. Gallen og hjemreise

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/stgallen.jpg

Vårt opphold ved Bodensjøen er over. Bussen bringer oss til Zürich. Underveis blir det stopp i sveitsiske St. Gallen. Byen er kjent på grunn av sin høyskole for økonomi og administrasjon, og den imponerende barokke klosterkirken. Hele gamlebyen kom i 1983 på UNESCOs liste over verdens kulturarv. På spaserturen gjennom de koselige smug, legger vi spesielt merke til de særpregede karnapper som er typisk for denne delen av Sveits. Vår reise i fire land er over for denne gang og vi er snart tilbake på norsk jord.