• 08.05.2018
  • 6 dager
  • 12 990,-

Ingen annen by i Europa har gjennomlevd så voldsomme forandringer som Berlin, og byen har så å si blitt bygget opp helt på nytt i løpet av de siste tiårene. Store arkitektfirmaer har fått fritt spillerom, noen ganger på store nye tomter, som på Potsdamer Platz, andre ganger i harmoni med eldre arkitektur, som glasskuppelen på Reichstags-bygget. I tidligere Øst-Berlin har flotte bygårder blitt gjenfødt som trendy barer og spisesteder. Berlinerne har stor sans for å nyte livet og at det skjer noe hele tiden, natt og dag! Kom og opplev en pulserende by med inspirerende byggverk, gode muligheter for shopping og mye moro for pengene!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Berlin.

Program for turen

Dag 1
Reisedag
Dag 2
Sightseeing med buss i sentrale deler av Berlin
Dag 3
Frivillig utflukt til Potsdam
Dag 4
Dag til fri disposisjon
Dag 5
Stasi-museet og Riksdagen
Dag 6
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 12 420,- 
+ flyskatt kr 430,- (med forbehold om endring)
Total turpris kr 12 850,-
Total turpris ikke medlem: kr 13 150,-

Inkludert i prisen:
Fly Bergen – Berlin t/r
Busstransport flyplass – hotell t/r
5 netter i dobbeltrom på 4* hotell
5 frokoster
3 lunsjer (dag 1, 2 og 5)
4 middager
Sightseeing med lokal guide
Inngang Neues Museum
Besøk Stasi og omvisning Riksdagen
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur
Reisevert fra Bergen Kulturforum

Tillegg :
Enkeltrom kr 3 000,-
Utflukt til Potsdam kr 950,- per person inkludert båt, lunsj, lokal guide i Potsdam, inngang Cecilienhof og retur med buss. Bindende påmelding.

**Det vil i tillegg påløpe en administrasjonskostnad på kr 50,- på hovedfaktura.

Program

Dag 1: Reisedag

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/elv_statue.jpg

Fly fra Bergen til Berlin Schönefeldt med DY1160 10.25 – 12.05 Busstransport til sentrum og bagasjen settes til oppbevaring på hotellet. Felles lunsj i området, etterfulgt av en spasertur til Museumsinsel, verdens største museumskompleks. Her skal vi besøke Neues Museum som inneholder Det egyptiske museum og Museet for for- og tidlig historie. Spasertur tilbake til hotellet og om kvelden møtes vi til felles middag.

Dag 2: Sightseeing med buss i sentrale deler av Berlin

/globalassets/europa/berlin/berlin-store-bilder/berlin_tv-tarn.jpg

Vi begynner dagen med en sightseeingtur hvor vi får se mange av de kjente severdighetene byen har å by på. Den har en spennende historie, og vi for se hvordan den kombinerer det gamle med det nye. Dagens lunsj blir nok bokstavelig talt turens høydepunkt, den skal inntas i TVtårnet somnligger ved Alexsanderplatz, hele 207 meter over bakken. Ettermiddagen og kvelden er på egenhånd.

Dag 3: Frivillig utflukt til Potsdam

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/potsdam_sanssouci_gntb_scherf_dietmar.jpg

Buss vil kjøre oss fra hotellet til kaien hvor skipet som skal kjøre oss til Potsdam ligger ankret. Mens vi seiler nordover skal vi nyte deilig natur og vakre bygninger. Når vi ankommer Potsdam blir det en felles lunsj før en lokal guide tar oss med på en liten spasertur i de koselige gatene i gamlebyen. Buss tilbake til Berlin, men vi gjør et stopp ved det berømte Sanssouci-palasset hvor vi skal spaserer rundt i hagen. Den berømte Potsdamkonferansen ble holdt ved Cecilienhof slott i august 1945, og vi har inkludert inngang hit. Felles middag om kvelden.

Dag 4: Dag til fri disposisjon

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/checkpointcharlie.jpg

Dagen i dag kan brukes til akkurat det dere måtte ønske! Vi kan anbefale for eksempel:

Dicke Wirtin (Carmenstrasse): Dette stedet er betegnet av Jan Otto Johansen som den bruneste kneipen i Berlin. Med dette mener han det mest ekte av de lokale serveringsstedene. Det henger bilder av reporteren på veggene her.

Haus am Checkpoing Charlie (Friedrichstrasse): Murens museum viser film og foto fra de mange fluktforsøkene over muren, samt gjenstander som ble brukt til å rømme med.

Kaiser Wilhelm-Gedächtniskirche (Breischeids Platz): En moderne kirke, innviet i 1961 og tegnet av arkitekten Egon Eiermann. Det er et signalbygg som ble reist ved tårnruinen av den gamle kirken fra 1894. Natten til 28. november 1943 ble kirken totalt ødelagt under bombing fra amerikanske fly. Det nye kirkerommet er ultramoderne og preges av de vakre 20 000 blå blyglassvinduene som gir en unik atmosfære.

Madame Tussauds Vokskabinett (Unter den Linden): Det kjente vokskabinettet med utgangspunkt i London, har også en filial i Berlin.

East Side Gallery (Mühlenstrasse): Er den lengste delen av den gjenværende Berlinmuren, og denne delen er 1,3 km lang. Østsiden av den er dekorert med over hundre malerier av kunstnere fra hele verden, og er det største utendørsgalleriet i verden.

Prenzlauer Berg: I særklasse det hyggeligste området av byen bestående av små caféer, restauranter og hyggelige butikker hvor man kan tilbringe flere timer uten å gå lei. Ikke finner du plagsomt mange turister der heller siden de stort sett er nede i sentrumskjernen og bortover Kurfürstendam. Ikke at det er noe galt i det heller, men i denne flotte byen er Prenzlauer Berg selve indrefiléten. Felles middag om kvelden.

Dag 5: Stasi-museet og Riksdagen

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/riksdagen.jpg

Vi begynner med besøk på Stasi-museet, det gamle hovedkvarteret til en av tidenes mest fryktede og innflytelsesrike sikkerhetsorganisasjoner. Vi får se hvordan livet i DDR var, både for folk flest og for eliten i toppen av Stasi-byråkratiet. Riksdagen er setet for Forbundsdagen som er Tysklands folkevalgte nasjonalforsamling. Vi begynner besøket med en felles lunsj på den berømte restauranten Käfers, før vi får en omvisning i Riksdagen. Felles middag om kvelden.

Dag 6: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og setter bagasjen til oppbevaring. Dagen til fri disposisjon – eventuelt frivillig sightseeing. Program om dette kommer. Buss fra hotellet til flyplassen Fly fra Berlin Schönefeldt til Bergen med DY1161 21.20