Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Roma & Sorrento

Bilde i bildekarusell

Roma & Sorrento

Bilde i bildekarusell

Roma & Sorrento

Bilde i bildekarusell

Roma & Sorrento

Bilde i bildekarusell

Roma & Sorrento

Bilde i bildekarusell

Roma & Sorrento

Roma, Amalfikysten & Napolibukten

Opplev noen av stedene som beskrives i Elena Ferrantes populære romaner

24. – 30. oktober 2017

Vi har gleden av å invitere dere med på en tur til Italia i Elena Ferrantes fotspor. Reisen er krydret med hennes kritikerroste romaner, og vi skal besøke steder som beskrives så fargerikt i disse fascinerende bøkene.

Sør-Italia er stappfull av kultur og skjønnhet og har siden romertiden vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Og den storslåtte naturen kan ta pusten fra selv en nordmann. Amalfikysten med sine serpentinveier skåret inn i fjellveggene, øyene Capri og Ischia som er favorittstedene for italienere, Napoli med sin mafiahistorie, fargesprakende Positano, arkeologiske Pompeii og intime Sorrento.

I tillegg får du på denne turen oppleve flere av høydepunktene i Roma, “den evige stad”, så her er det bare å hive seg med!

Program

Dag 1: Oslo – Roma – Sorrento

Vi flyr fra Gardermoen til Roma. Her står bussen klar for å frakte oss sydover til Sorrentohalvøya. Lunsj spiser vi underveis. I 6 netter skal vi bo i Vico Equense, en hyggelig liten by med en storslått utsikt utover Napolibukta og med vulkanen Vesuvio som troner i det fjerne. Felles middag på hotellet.

Dag 2: Sorrento

I dag skal vi oppleve Sorrento. Byen ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev “Gjengangere” og “Peer Gynt”. Vi møter vår lokale guide som tar oss med på en spennende sightseeingtur til fots, før vi får anledning til å utforske byen på egenhånd. De trange gatene er sjarmerende og de mange butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og rundt det pulserende torvet, virker spennende og forlokkende. Restaurantene frister med spennende italienske retter og god vin, og lunsjen vil garantert bli en deilig opplevelse. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Middag på egenhånd.

Dag 3: Positano, Amalfi og Pompeii

Turen i dag er spektakulær. Bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Underveis passerer vi maleriske fiskerlandsbyer som klamrer seg til de bratte åssidene. Appelsiner, sitroner og oliven er en viktig inntektskilde på Sorrento-halvøya.

Vi besøker Positano, omtalt som «Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her på grunn av sin idylliske beliggenhet. Et vakkert panorama åpner seg – gamle bygninger, trange spennende gater, små kafeer og artige nisjebutikker. Positano er kjent for sin flotte klesmote, hvor kjolene er dekorert med blonder og broderier. Ha kamera klart, her finnes et av de mest fotograferte motivene i Italia – fiskebåter på stranden og hus som danner en fargerik mosaikk oppover de bratte åssidene.

Vi tar båt fra Positano til Amalfi og får med oss denne imponerende kyststrekningen fra sjøsiden. Det sies at for byens borgere som kommer til himmelen, blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Etter en liten spasertur hvor vi imponeres av bl.a. St. Andreaskatedralen, samles vi til felles lunsj.

Gled deg til en vill og vakker natur når vi kjører over en fjellkjede hvor den 1200 meter høye majestetiske vulkanen Vesuv kommer til syne. Pompeii er et arkeologisk eventyr. Den rike handelsbyen som hadde 20.000 innbyggere, ble i år 79 dekket av et 6 meter tykt lag av aske da vulkanen Vesuv hadde sitt store utbrudd. Det kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for mer enn 2000 år siden med sine mennesker, bolighus, butikker, offentlige bad og teatre, gir oss en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Middag på egenhånd.

Dag 4: Capri og middag på familierestaurant med to stjerner i Michelinguiden (frivillige utflukter)

Sol, bad, nytelse og egne opplevelser – i dag kan du bestemme tempoet. Kanskje vil du lese i en av Elena Ferrantes bøker mens du ligger på en solseng ved bassengkanten Det er helt opp til deg!

Du kan også velge å bli med på utflukt til Capri, den sagnomsuste øya som stolt kneiser ute i Napolibukta. En halvtimes båttur fra Sorrento ligger Capri og Marina Grande. Minibusser snor seg på smale veier opp til toppen av øya ledsaget av frodig og fargerik natur og karrige bratte klippevegger. Byen Anacapri møter oss med hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle plasser. Kirken med sin fantastiske gulvmosaikk og Axel Munthes villa San Michele, er verd et besøk. Utsikten her oppe er fantastisk. Så står byen Capri for tur med eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På piazzettaen kan du sitte og nyte et godt måltid og kikke på folkelivet og nyte feriestemningen.

I kveld får du mulighet til å oppleve en restaurant med to-stjerner i Michelinguiden – en av Italias beste restauranter. I den lille landsbyen Sant Agata, på toppen av halvøya, ønsker familierestauranten Don Alfonso velkommen til en italiensk kulinarisk opplevelse. Et måltid fullt av smak, kreativitet og farger – vel bekomme.

Dag 5: Napoli og Ischia – levende beskrevet i Elena Ferrantes bøker

Den italienske forfatteren Elena Ferrante skildrer Napoli med stor kjennskap og lidenskap. Byens karakter spiller en stor rolle i hennes bøker som også kalles Napoli-kvartetten. Napoli er i dag en millionby, men man kan fremdeles finne steder som beskrives i bøkene. Elena vokste opp i arbeiderstrøket Rione Luzzatti, i dag et område kontrollert av mafiaen og dessverre ikke trygt å besøke. Men bare ved å kjøre litt rundt, vil man fornemme hvordan det var å vokse opp i denne fargerike byen, som hadde en blanding av fattige og rike mennesker, som også karakteriserer Napoli i dag.

Vi kjører ned til havna og tar ferje over til den idylliske øya Ischia. Fra fattigdom og kvelende varme i Napoli, fant Elena sitt paradis på denne øya. Stedene som beskrives i boka, er like verdsatt i dag for napolitanere. Her finner vi stranden Maronti med sine termalbad, Forio, en av de største byene og Ischias høyeste topp, Monte Epomeo som Elena og kjæresten Nino gikk opp til. I tillegg finnes stranden Citara hvor Elena og venninnen Lila badet, solte seg og drømte seg bort. Ischia er et feriemål for de som setter pris på vakker natur, termalbad, små landsbyer og flotte strender – akkurat som Elena gjorde på 50-tallet. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Sorrento – Roma

Vi sjekker ut av hotellet vårt og kjører oppover mot Roma. Det blir en felles lunsj underveis. Gled deg til ettermiddagens sightseeing, her står severdighetene i kø. Colosseum, Trevi-fontenen, Pantheon, Piazza Navona,Viktor Emanuell bygningen for å nevne noe av det vi skal oppleve i denne monumentale byen. Vi gjør også et lite stopp ved Petersplassen. Etter hvert sjekker vi inn på vårt hotell som ligger i sentrum, og om kvelden blir det felles middag på den legendariske restauranten Meo Patacca i Trastevere. Her blir det et rikholdig måltid med sang og musikk og en perfekt avslutning på turen.

Dag 7: Hjemreise

Mange dager med flotte opplevelser nærmer seg slutten. Vi sier farvel til Roma, og tar flyet hjemover mot Norge om formiddagen.

Prisinformasjon

Turpris kr 13 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Roma t/r
Flyavgifter
6 netter i dbl.rom på hotell (Hotel Aequa 4*, Seiano di Vico Equense)
6 frokoster
4 lunsjer
3 middager
Utflukter i henhold til turprogrammet
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2200,-
Frivillig utflukt til Capri, inkl. buss, båt, minibuss og lokalguide kr 900,- pr. pers.
Middag på Don Alfonso, inkl. buss og 6-retters middag (2 stjerner i Michelin-guiden) kr 1700,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,4 NOK
19.9°