Andrea Bocelli i Toscana

Bli med til sjarmerende Toscana og se en spektakulær forestilling med Andrea Bocelli på hjemmebane

  • 24.07.2019
  • 5 dager
  • 10 990,-

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en utendørsforestilling som vi skal få oppleve. Vår base blir Montecatini Terme, i den nordvestlige delen av Toscana, det mest kjente og populære kurbadet i Italia. Kort avstand til berømte byer som Firenze og Lucca gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske Toscana.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Andrea Bocelli i Toscana.

Program for turen

Dag 1
Norge – Montecatini
Dag 2
Forestilling med Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio
Dag 3
Fridag med mulighet for spabesøk på Grotta Giusti (ekstra utflukt)
Dag 4
Lucca med vingårdslunsj og Montecatini Alto (ekstra utflukter)
Dag 5
Hjemreise

TurinformasjonTurpris kr 10294,- per person
Pluss flyavgift kr 696,-
Totalt kr 10 990,- per person*

Turprisen inkluderer:
Flyreise t/r Toscana
Transport flyplass – hotell t/r
Transport hotell – Lajatico t/r
4 netter i dbl. rom på 4* hotell
4 frokoster
1 lunsj dag 2
Billett til Andrea Bocelli-forestilling (kategori poltroncina, nummerert billett)
1 matpakke med drikke til forestillingen
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

*Pris med utreise fra Oslo


Tillegg:
Enkeltrom kr 990,- (på forespørsel)
Lucca, inkl. guide, transport og vingårdslunsj kr 890,- per pers.
Montecatini Alto, inkl. transport og middag kr 800,- per pers.
Grotta Giusti Spa, inkl transport samt leie av håndkle, badekåpe, tøfler og badehette kr 850,- per pers.

Utreise fra andre flyplasser:
Bergen kr 1500,-
Stavanger kr 1500,-
Kristiansand kr 1500,-

Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling.

Hotell:
Hotel Nizza Suisse

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgifter, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Montecatini

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/montecatini-smug.jpg

Vi flyr med rutefly til Toscana. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til vårt hotell i Montecatini Terme, der vi skal bo fire netter. De helsebringende varme kildene her har vært kjent siden middelalderen, og bassenganleggene er omgitt av nydelige parker og uterestauranter. Du vil i løpet av de nærmeste dagene også oppdage at denne lille byen byr på gode handlemuligheter og fine vandrestier som går opp i åsene til neste landsby.

Dag 2: Forestilling med Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/andrea-bocelli/andrea-bocelli-il-1400x534.jpg.jpg

Denne formiddagen kan du slappe av eller bli med reiselederen på en handlerunde i Montecatini med fokus på lokale delikatesser. Her får du oppleve butikker i bakgatene der byens borgere pleier å kjøpe sine gode matvarer. Vi møtes til felles lunsj på hotellet før ferden går med buss til åsene utenfor den lille byen Lajatico, hjembyen til Andrea Bocelli. Her ligger «Stillhetens Teater» ute i det vakre landskapet, der det er duket for en magisk musikkopplevelse. Amfiteatret blir spesialtilpasset denne ene kvelden hvert år, med spennende scenedetaljer i stort format. Bocelli velger selv sjanger og repertoar for denne forestillingen hvert år, og det har tidligere variert mellom opera og andre musikkarter. Derfor kan vi ikke stå ansvarlig for det musikalske innholdet for denne kvelden. Men vi er sikre på at det blir en spektakulær forestilling hvor Bocelli får følge av dyktige musikere og kanskje også gjesteartister. Man kler seg i et behagelig kveldsantrekk med gode sko (det er et stykke å gå fra parkeringen), gjerne også en genser eller jakke siden dette er en utendørs kveldsforestilling. Bussen kjører tilbake til Montecatini etter forestillingen. Det blir sen retur til hotellet (ankomst ca kl 02.30).

Dag 3: Fridag med mulighet for spabesøk på Grotta Giusti (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/grottagiusti-1500px.jpg

Det er herlig med en fridag i Toscana, og i dag kan du nyte solen ved bassengkanten på hotellet eller bli med reiselederen til nydelige Grotta Giusti i Monsummano Terme. Dette kurstedet er kjent for en spesiell underjordisk grotte, der man puster inn helsebringende mineral- og saltholdig luft med en detox-effekt. Stedet vant i 2018 prisen for «Worlds Best Thermal Grotto Spa», og komponisten Giuseppe Verdi har omtalt stedet som det åttende verdensunder. Kurstedet tilbyr et stort utendørs basseng med helsebringende mineralholdig kildevann som kommer rett fra fjellet med 34 varmegrader. Bassenget er utstyrt med massasjedyser og fossefall, og du kan også bestille terapeutiske massasjebehandlinger i forkant (prisliste på forespørsel). I tillegg får du adgang til Giusti-grotten, en naturlig dryppstensgrotte med en underjordisk innsjø med krystallklart kildevann som genererer den verdensberømte saltholdige luften. Spa-oppholdet genererer gjerne appetitten og du finner flere innbydende serveringssteder både inne og ute i kurparken. Reiseleder er med på utflukten, og det er inkludert buss til og fra hotellet.

Dag 4: Lucca med vingårdslunsj og Montecatini Alto (ekstra utflukter)

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/luccatorg.jpg

Denne dagen byr på spennende ingredienser for den som har lyst. Etter en rolig morgen har du mulighet til å bli med på et besøk i Lucca, som av mange betraktes som den vakreste byen i Toscana. Det var handelen med silke, vin og olivenolje som brakte velstanden hit. Misunnelsen førte til krig med andre italienske bystater og den massive 12 meter høye ringmuren rundt byens historiske sentrum, vitner om et århundre med mye krig. Vi tar en spasertur gjennom smale gater til den imponerende Martinsdomen og den ovale markedsplassen som står på fundamentene til et romersk amfiteater. Når det nærmer seg lunsjtid, forlater vi byen for å følge en smal og slyngete vei til en “fattoria”, et vingods med gammel toskansk villa og restaurant. Her venter god mat, akkompagnert av stedets vin. Etter lunsjen blir det anledning til å kjøpe vin, olivenolje og andre lokale spesialiteter.
Om kvelden kan de som ønsker det, bli med opp til Montecatini Alto, gamlebyen med tilfluktsborgen fra middelalderen oppe på fjelltoppen som ruver over dalen. Her venter en middag med god mat på en tradisjonsrik lokal restaurant.

Dag 5: Hjemreise

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/montecatini-terme-entrance-1200.jpg

Etter frokost tar vi avskjed med Montecatini og hotellet vårt. Bussen kjører oss til flyplassen og vi flyr tilbake til Norge etter inspirerende dager i Italia.