Generelle opplysninger

Island

Apotek: Apotek heter “apótek” på islandsk. Minst ett apotek i Reykjavik har døgnåpent.

Banker: Alle islandske banker har valutaavdeling og er åpne kl. 09.15 - 16.00 på hverdager. Det enkleste er å ta med norske kroner og veksle på Island, enten på hotellet eller i bank, eller å bruke kort.

Bekledning: Været på Island er skiftende og vi anbefaler å ta med en god, vanntett vindjakke, en genser og gode sko. Du bør også ta med badetøy.

Drikkevann: Island har et av verdens beste og reneste drikkevann.

Driks/tips: Islendingene venter ikke tips overalt. Imidlertid er det opp til enhver om man ønsker å legge igjen litt på rommet ved avreise.

Drosje: Det er vanligvis enkelt å få tak i drosje. Hotellet er eventuelt behjelpelig med å bestille. Priser er omtrent som i Norge.

Elektrisitet: Strømstyrken og kontaktene er de samme som hjemme. Hårføner fi nnes på hotellrommet.

Forretninger: Vanlige butikker er åpne fra kl. 9 til 18 på hverdager. Kjøpesenteret Kringlan har også søndagsåpent (13 - 17).

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at fl yselskapene ikke garanterer å ta hensyn til spesielle ønsker når det gjelder plassering i fl yet. Mat og drikke kan kjøpes om bord. Mht. fl ytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, maks 1 liter til sammen.

Helse: Ta med nødvendige medisiner samt kopi av en resept hjemmefra. Dersom du har spesielle behov eller allergier, bør du si fra om dette i god tid før reisen.

Kredittkort: Bruken av kredittkort og betalingskort er utbredt på Island. Alle de vanlige kortene aksepteres.

Ved tap av kort, kontakt:

Eurocard + 47 21 01 53 20
Mastercard + 1 636 722 7111
Visa + 1 410 581 3836
Diners + 47 21 01 53 00
American Express + 1 800 528 4800

Pass: Det kreves ikke pass for norske borgere for innreise på Island, men ta det gjerne med da flyselskapene ofte krever legitimasjon ved ombordstigning.

Porto/post: Frimerker fås kjøpt i resepsjonen.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl eller 3 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk. Tax-freebutikken på Kefl avik fører ikke rulletobakk men man kan handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet. Snus er ikke tillatt å ta med inn på Island.

Telefon: Nummeret til Norge er 0047+ tlf.nr, og du slår hele nummeret uavbrutt. Dersom du bruker mobiltelefon med kontantkort i utlandet, anbefaler vi at du kontakter din leverandør direkte for oppdatert informasjon.

Tidsforskjell: Island ligger tidsmessig en time etter Norge i vinterhalvåret og to timer etter når vi har sommertid.

Valuta: På Island brukes Islandske kroner.

Norges ambassade på Island: Fjólugt. 17, IS-101 Reykjavik Tlf : +354 520 0700, Faks : +354 552 9553 E-post : emb.reykjavik@mfa.no