Cruise på Seine

Fra Paris til Normandie

  • 01.09.2018
  • 7 dager
  • 18 450,-

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk i en slank elvebåt som rolig glir langs floden, gjennom vakkert landskap, forbi hvite klipper og grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager, eller middelalderborger og mektige klostre. Vi opplever Paris med sitt sprudlende liv og beundrer noen av metropolens storslåtte monumenter, middelalderbyen Rouen og fiskerlandsbyen Honfleur. Man kan ikke unngå å blir fascinert av landsdelens lune sjarm og kjente spesialiteter som sider, calvados og camembert.

Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Vi er sikre på at du blir begeistret for denne vakre regionen!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Cruise på Seine.

Program for turen

Dag 1
Stavanger – Paris
Dag 2
Paris
Dag 3
Les Andelys / Vernon
Dag 4
Rouen
Dag 5
Duclair
Dag 6
Honfleur
Dag 7
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr. 16995,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 1455,- (med forbehold om endringer)
Totalt kr. 18450,- pr. pers.


Turen inkluderer:
Flyreise Stavanger – Paris t/r
Buss transport fra flyplassen til skipet t/r
6 netter i utvendig dobbellugar hoveddekk
Alle måltider (frokost, lunsj og middag om bord)
Vin, vann, øl, kaffe til alle måltider
Drinker ved baren (unntatt vin fra vinlisten, enkelte drinker og champagne)
Tre utflukter som beskrevet i programmet
(Paris bytur, spasertur Rouen og spasertur Honfleur)
Lunsj ankomstdagen
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Lugar på øvre dekk kr 1800,- pr. pers.
Enkellugar kun på forespørsel
Viner fra vinkartet og enkelte drinker i baren
Tips til mannskap ombord (anbefalt € 50 pp)
Frivillig utflukt til Malmaison kr 590,-
Frivillig utflukt Klosterruten kr 550,-
Frivillig utflukt Blomsterkysten og calvados-smaking kr 600,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Paris

/globalassets/cruisebater/ms-seine-princess/seine-princess-store-bilder/ms-seine-princess1.jpg

Vi flyr fra Stavanger til Paris, og ved ankomst vil bussen stå klar til å kjøre oss til sentrum hvor vi skal se byens severdigheter, kulturhistorien og det livlige, til tider kaotiske menneskemylderet i denne metropolen. Vår lokalguide fører oss til alle de stedene vi har hørt så mye om – Eiffeltårnet, Notre Dame, Triumfbuen, Place de la Concorde, Operaen, Pantheon og Invalidedomen. Etter hvert ankommer vi skipet vårt som ligger til kai ved 15. arrondissemenent, like ved Eiffeltårnet. Vi sjekker inn og gjør oss kjent med lugar og tilbudene om bord. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Det blir servert middag, og skipet vil bli liggende i Paris over natten.

Dag 2: Paris

/globalassets/europa/paris/paris-programbilder/triumfbuen.jpg

Hele dagen blir skipet liggende til kai, og dere har muligheten til å utforske denne fascinerende byen på egenhånd. Dra med parisernes “fløybane” til toppen av Montmartre, til kirken Sacré-Coeur, eller spaser til Place du Tertre. Her kan du iakta kunstnerne over skulderen eller la deg portrettere av en av dem! Sett deg ned på en uterestaurant, nyt en kaffe eller et glass vin og kikk på det fargerike folkelivet før du drar tilbake til skipet for middag om bord. Hvis vannstanden tillater det, vil det om kvelden bli et elvecruise gjennom Paris.

Dag 3: Les Andelys / Vernon

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-programbilder/chateau-gaillard-304.jpg

Skipet kaster loss om morgenen, og mens frokosten serveres seiler vi ut av Paris. I dag kan de som ønsker det bli med på en utflukt til det elegante Malmaison-slottet. Det var hjemmet til Joséphine de Beauharnais, kanskje mest kjent som Napoléon Bonapartes første hustru, og keiserinne av Frankrike. Slottet er i dag et museum, og det er vakkert renovert med detaljer fra Joséphines tid. De som har vært på utflukt vil møte skipet igjen i Mantes-la-Jolie, og vi seiler videre mot Vernon eller Les Andelys (avhengig av ledig kaiplass) hvor skipet blir liggende over natten.

Dag 4: Rouen

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-programbilder/rouen_sightseeing1.jpg

Denne morgenen nyter vi om bord mens vi seiler gjennom vakkert landskap med bratte kalkklipper og maleriske landsbyer ved elvebredden. Ved lunsjtider legger vi til kai i Rouen, den gamle hovedstaden i Normandie. Byen er som et levende museum. Det var her Gange-Rolf ble innsatt som første hertug over området. Vi tar en spasertur i den gamle bykjernen og du kan glede deg til et nærmere bekjentskap med noen av byens 700 bindingsverkhus, den vakre gotiske katedralen og kirken St. Ouen, alle sammen motiver for de impresjonistiske malerne. Her er torget Le Vieux Marché hvor Jeanne d’Arc ble brent i 1431, og en statue av Gange Rolf.

Dag 5: Duclair

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-programbilder/sjomat.jpg

Skipet ligger til kai Duclair, og herfra kan du bli med på en frivillig utflukt på «Klosterruten». Vi passerer først et av de mest kjente og vakre klostrene, Saint-Wandrille (et levende kloster og derfor ikke åpent for besøk) før vi nærmer oss en av Frankrikes vakreste ruiner, den enorme klosterruinen Notre-Dame i Jumièges, og ved siden av den, den første kirken St Pierre, med røtter tilbake til Karolingertiden, vakkert beliggende i en elvesløyfe og imponerende selv som ruin. Vi er tilbake på skipet ved 18-tiden. For deg som ikke ønsker å delta på denne utflukten, kan vi anbefale en vandretur langs Seinens bredd på ruten «Chemin du panorama», med startpunkt like utenfor sentrum av Duclair. Mens vi nyter middagen, seiler skipet mot Honfleur (avhengig av tidevannet i elva).

Dag 6: Honfleur

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-programbilder/les-braves_skulptur-pa-omaha-beach.jpg

Vi seiler inn under den flotte Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens legste bro når den ble åpnet i 1995. Honfleur er kjent for sin vakre og gamle havn med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonsmalerne Monet og Coubert er to av mange kunstnere som har sittet her i havnen og malt de spesielle husfasadene. Etter frokost skal vi bli med den lokale guiden på en spasertur gjennom de smale gatene i den sjarmerende gamlebyen, og høydepunktene vil nok være den lille havnen og den gotiske trekirken St. Catherine.

Om ettermiddagen kan de som ønsker det melde seg på en utflukt til Côte Fleurie / Blomsterkysten hvor vi skal besøke de fasjonable badebyene Trouville og Deauville med sine sandstrender og klipper, et landskap som fenget og inspirerte diktere og malere på 1800-tallet. Vi skal også besøke et destilleri hvor de produserer den kjente epledrikken Calvados, og det blir selvfølgelig smaksprøver!

Dag 7: Hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og tar fatt på returen til Paris, en tur som tar i ca et par timer. Batteriene er nå fulladet og vi har mange fine minner å se tilbake på når hverdagen vender tilbake.