Lago di Garda

Opplev operaen Carmen i Verona

  • 26.08.2018
  • 5 dager
  • 13 490,-

Bli med på en vidunderlig tur til “landet der sitronene blomstrer”, Nord-Italia og Gardasjøen. Området med sitt milde klima og sine sjarmerende landsbyer foran alpenes snødekte fjelltopper har i århundrer fascinert nordboerne som kommer for å oppleve sydlandsk landskap og kultur sammen med god mat og det lune folkelynnet. I Verona er det spesielt den romerske arenaen og Romeo og Julia huset vi har hørt om. Men det finnes også mindre kjente områder som fortjener et besøk, som den vakre universitetsbyen Padova og det frodige vindistriktet Valpolicella. Og fremfor alt: det å sitte på den 2000 år gamle romerske arenaen sammen med 20 000 andre operaelskere er helt unikt. Dette er verdens største operascene og vi skal være med og oppleve Carmen!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Lago di Garda.

Program for turen

Dag 1
Norge – Gardasjøen
Dag 2
Lokalt marked og Valpolicella vingård
Dag 3
Med båt til Sirmione og en kveld i Verona med utendørs operaforestilling
Dag 4
Padova
Dag 5
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 13 490,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Verona t/r med Norwegian
Flyavgifter og bagasje
Busstransport ifølge program
4 netter i dobbeltrom på hotell
4 frokoster
2 lunsjer (3-retters)
4 middager (3-retters)
1 glass vin til inkluderte måltider
1 vinsmaking med Amarone-vin Inngang til Scrovegnikapellet
Båt til Sirmione-halvøya
Operabillett til Carmen (kategori 3. sektor, nummerte billetter)
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 900,-

Hotell:
Hotel Parchi del Garda

Flytider:
26. august:
Oslo kl 07.30 - Verona kl 10.10
30. august:
Verona kl 13.50 - Oslo kl 16.25

Påmeldingsfrist 3. april 2018

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Gardasjøen

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/verona_piazza.jpg

Vi flyr fra Oslo direkte til Verona med Norwegian. På flyplassen venter bussen på å ta oss med inn til gamlebyen i Verona. Denne romantiske byen er vel mest kjent fra Shakespeares tragiske historie om Romeo og Julie, men også for de gigantiske operafremføringene i romernes gamle Arena. Selve arenaen skal vi stifte nærmere bekjentskap med senere i programmet. I Verona finner vi også flotte plasser, bl.a. den elegante Piazza dei Signori som er omkranset av staselige palasser og kirker, og den gamle markedsplassen Piazza delle Erbe, der det alltid er liv og røre. Her vil vi også se de to husene der de fiendtlige familiene til Romeo og Julie skal ha bodd på 1200-tallet. Turens første måltid blir servert på en lokal restaurant i sentrum av Verona. Vi fortsetter så med buss til vår base ved Lago di Garda. Hotellet vårt ligger drøye 1 km fra Gardasjøens østlige bredd. Hotellet ligger like ved en liten landsby, og byr på utendørs basseng der det blir herlig å slappe av etter turens utflukter. Kveldens middag spiser vi på hotellet.

Dag 2: Lokalt marked og Valpolicella vingård

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/vinsmaking.jpg

I dag er det markedsdag i den lille byen Peschiera like i nærheten av der vi bor. Vi skal derfor benytte muligheten til å oppleve det lokale livet i denne hyggelige perlen av en gamleby, med sin lille båthavn og kanaler omkranset av sjarmerende bygninger og smug med artige små butikker og kafeer. Kan hende du kommer hjem med en kjole i lin eller skinnsko etter denne dagen, utvalget på markedet og i gamlebyen er stort og variert. Vi slapper av i noen timer på hotellet om ettermiddagen. Så skal vi ut i vinens verden og vi kjører innover åsene der slanke sypresser omkranser vakre vinranker. Vi setter kurs for et av verdens mest kjente vindistrikter, Valpolicella. Her skal vi få et innblikk i produksjonen av den prestisjefylte «amarone»-vinen. Det blir omvisning på en vingård, samt vinsmaking og middag med kortreiste ingredienser fulle av god smak.

Dag 3: Med båt til Sirmione og en kveld i Verona med utendørs operaforestilling

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/lazise.jpg

Denne formiddagen tar vi buss til Lazise, enda en nydelig og for mange ukjent liten by langs Lago di Garda. Stedets historie går tilbake mer enn 1000 år i tid, noe som den usedvanlig godt bevarte festningen og bymuren vitner om. Vi spaserer gjennom gamlebyen ned til ferjekaien, der vi tar privat båt over til den gamle byen Sirmione, som ligger på en halvøy i Gardasjøen. Der tar vi en spasertur. Det blir tid på egenhånd, eller du kan bli med reiselederen til grottene som ble kjent gjennom den romerske dikteren Catull og til den vakre gamle kirken med freskomaleriene. Du har anledning til å besøke Scaligerborgen og høre historien om de mange som erobret øya, eller har bosatt seg her i århundrenes løp. Ikke forunderlig, når man ser den vakre naturen og legger til de varme kildenes helbredende kraft! Du velger selv hvor du ønsker å spise lunsj, restaurantutvalget i Sirmione er stort. Vi blir hentet av buss i løpet av ettermiddagen, og returnerer til hotellet for å nyte solen og lade opp til kveldens opplevelser. I kveld går turen til Verona for å spise middag like ved arenaen, før vi er klare for turens høydepunkt: å oppleve operaen Carmen på den verdenskjente amfiscenen. Etter forestillingen kjører bussen oss tilbake til hotellet (returen vil være etter midnatt).

Dag 4: Padova

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/garda.jpg

Padova er hovedbyen i provinsen Padova og ligger nord på Po-sletten, mellom Verona og Venezia. Byen er nok ukjent for nordmenn flest, men den byr på et overraskende vell av kulturskatter. Et av de eldste universitetene i Italia kom til her i Padova i 1222 og her ligger observatorium og botanisk have. Mange besøker byen for  å oppleve Domkirken i renessansestil fra det 16. århundre og kuppelkirken Sant’Antonio som er enda eldre. Vi besøker det unike Scrovegni - kapellet, med sine berømte fresker av stormesteren Giotto. Så er det tid for å fordøye de kulturelle inntrykk med noe god mat. Vi kjører med buss til en eventyrlig restaurant, en nedlagt mølle med urtehage på landsbygda like utenfor Padova: La Trattoria Il Mulin Vecio. Buon apetito! Vi skal også innom et lokalt utsalgssted for en pastafabrikk som selger egenlaget fersk pasta. Her får vi mulighet til å kjøpe med oss noen pastaslag som vi garantert ikke får tak i hjemme i Norge. Avskjedsmiddag på en lokal restaurant i nærheten av hotellet om kvelden.

Dag 5: Hjemreise

Arrivederci Lago di Garda! Etter en god frokost er tiden kommet til å forlate vårt hyggelige hotell. Bussen bringer oss til Verona hvor flyet står og venter for å bringe oss tilbake til Oslo. Vi kan se tilbake på dager med mange flotte opplevelser.