Amsterdam

Bli med Galleri Bi-Z på kunsttur til Amsterdam

  • 13.04.2018
  • 3 dager
  • 12 990,-

Denne våren går Bi-Z sin tur til kunst- og kulturbyen Amsterdam, byen som huser noen av de fl otteste kunstmuseene i Europa. Men vi skal ikke bare besøke kjente museer som Van Gogh og Rijksmuseet, vi skal også få lov til å komme hjem til kunstneren Michael Rieu som mange av dere kjenner fra Kristiansand og fra galleriet vårt. Dette blir et spennende møte med besøk hos den lokale trykkeren som sammen med Michael vil ta oss med i selve trykkeprosessen. Vi skal bo i et veldig sjarmerende strøk av byen og det blir også tid til å kose seg i storbyen, gå på cafeer og på shopping, leie en sykkel og oppdage byens hemmeligheter. Vi lover deg en weekend full av spennende opplevelser og håper å se deg på tur til våren!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Amsterdam.

Program for turen

Fredag 13. april: Kristiansand - Amsterdam
Lørdag 14. april: Van Gogh og Amsterdam fra kanalene
Søndag 15. april: Rijksmuseum, Rembrandt og nederlandsk barokk

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 12990,- pr person

Turprisen inkluderer:
Direktefl y Kristiansand – Amsterdam t/r
Flyavgifter kr 397,- (med forbehold om endringer)
Buss og utfl ukter ifølge program
2 netter i dobbeltrom på Hotel Vondel
4* 2 frokoster
2 lunsjer inkl. drikke
2 middager inkl. drikke
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom 2200,-
Tips

Flytider: 
Kristiansand – Amsterdam 0625 – 0750
Amsterdam – Kristiansand 2140 – 2305

Betaling:
Depositum på kr 3000,- betales ved bekreftelse.
Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

Har du noen spørsmål ang. programmet eller turen forøvrig så tar du kontakt med reiseleder Linda A. Klepp på 91555198 eller mail: linda@albas.no Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Fredag 13. april: Kristiansand - Amsterdam

/globalassets/europa/amsterdam/amsterdam-programbilder/img_0839.jpg

Vi fl yr med KLM tidlig på morgenkvisten og lander i Amsterdam allerede kl.07.50. Der venter en buss som vil ta oss ut til Harlem like utenfor Amsterdam, der vår lokale kunstner Michael Rieu opprinnelig kommer fra og har sitt eget slott. Michael gleder seg veldig til å ønske oss velkommen til sitt hjemsted og ta oss med inn i sitt kunstneriske univers. Vi skal først besøke trykkeriet der Michael har jobbet i mange år, og her forklarer han de ulike teknikkene og viser hvordan et litografi blir til. Gled deg til presentasjon av rykende ferske trykk som vi får kjøpe til Bi-Z-vennlige priser. Etterhvert drar vi tilbake til Harlem og spiser en god lunsj på Michaels favorittrestaurant før han inviterer oss hjem til seg i slottet sitt. Her drikker vi litt vin mens han forteller og viser oss rundt. Litt ut på ettermiddagen tar vi farvel med Michael og drar inn til Amsterdam og hotellet vi skal bo på disse dagene. Sjarmerende Vondel Hotel ligger sentralt i museumsdistriktet og i nærheten av den fl otte Vondel parken, sånn at vi har gåavstand til det meste i løpet av disse dagene. Denne kvelden skal vi spise indonesisk mat, noe som er veldig typisk i Amsterdam og som henger sammen med deres epoke som koloniherrer i Asia. Restauranten i kveld, Indrapura, ligger i det populær området Rembrandtplein. De er kjent for å ha et rikholdig utvalg av spennende rijstaffel.

Lørdag 14. april: Van Gogh og Amsterdam fra kanalene

/globalassets/europa/amsterdam/amsterdam-programbilder/_dsc0355.jpg

Etter en god frokost på hotellet gjør vi oss klar for den store Van Gogh-opplevelsen. Vi spaserer sammen bort til Van Gogh museet som ligger i gåavstand fra hotellet og her skal vi ha en guidet omvisning i det fl otte museet som hedrer Nederlands store sønn. Vincent van Gogh er en kunstner som har skapt mange myter om seg selv; han solgte kun et bilde mens han levde, han skrev hundrevis av brev til sin bror og velgjører Theo, han kuttet av seg øret etter en krangel med kunstnervennen Paul Gaugin og han endte med å ta livet av seg etter et opphold på et asyl i Frankrike i 1890. Men først og fremst malte han utallige fl otte kunstverk som vi alle har et forhold til på en eller annen måte. Han kan være vanskelig å plassere kunstnerisk, han var inspirert av impresjonistene, men regnes ikke blant dem. Han innlemmes av mange blant postimpresjonistene, mens andre igjen vil kalle ham en modernist. Han falt på mange måter mellom to stoler og framstod nok for sine samtidige som både merkelig og rar. Denne dagen skal du få svar på mye du kanskje har lurt på om Van Gogh, og du vil garantert oppleve sider ved kunstneren du ikke visste fra før. Etter dette besøket drar vi ned til kanalen der en båt venter på oss for å ta oss med på kanalcruise med lunsj. Turen tar ca. 1,5 time og da forteller båtens guide om byens hemmeligheter og viser oss fl ere severdigheter mens vi glir under broer og beundrer fl otte bygninger underveis. Lunsj og drikke serveres underveis. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon før vi møtes litt utpå kvelden for avreise til middag på «De Silveren Spiegel», en sjarmerende restaurant som har røtter tilbake til 1600-tallet. Bygningen har bevart sin opprinnelige form, men det er nesten umulig å fi nne en eneste rett vinkel. Restauranten sies å være en av Amsterdams perler, så her kan vi glede oss til å nyte den siste kvelden sammen på tur.

Søndag 15. april: Rijksmuseum, Rembrandt og nederlandsk barokk

/globalassets/europa/amsterdam/amsterdam-programbilder/rijksmuseum-1_2.jpg

På kunsttur i Amsterdam kommer man ikke utenom en tur til Rijksmuseet som huser Nederlands fremste samling innen eldre kunst. Her fi nner vi blant annet Rembrandts monumentale maleri «Nattevakten» fra 1642. Etter en god frokost på hotellet starter vi dagen her på museet med en guidet omvisning. Butikkene i sentrum åpner midt på dagen, så etter en lunsj på egenhånd kan du gjøre hva du vil. Du vil kanskje få med deg enda et museum, ta en spasertur i den fl otte Vondelparken, dra på shopping eller bare sitte på en café og betrakte folkelivet. Eller du kan gjøre som de lokale og oppleve byen på sykkelsetet. Vi samles på hotellet kl. 19.00 for avreise til fl yplassen. Vi lander hjemme i Kristiansand kl. 23.05.