Nyttige opplysninger

Cruise på Rhinen

Aircondition: Hver lugar har sin egen temperatur / airconditioning kontroll, som er plassert ved vinduet.

Bagasje: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapenes bagasjeregler varierer. Ved behov for nærmere informasjon om dette kan turarrangøren kontaktes.

Drikkevann: Kranvannet om bord kan drikkes, men siden det er lagret i tanker er det ikke friskt rennende vann. Vi anbefaler å kjøpe drikkevann.

Elektrisitet: Hver lugar har en dobbel stikkontakt på 220 volt. På badet er det uttak på både 110 V og 230 V. Du trenger ikke adapter, da det er samme type stikkontakter som hjemme. Hårføner finnes i hver lugar.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene aldri kan garantere for spesielle ønsker ang. plassering om bord i flyet. Mht. flytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, maks 1 liter til sammen.

Helse: Nødvendige medisiner bør oppbevares i hånd-bagasje. Vi anbefaler å ha med kopi av resepten hjemmefra. Det anbefales også å skaffe seg et helsetrygdekort gjeldende for EØS-land, via ditt Trygdekontor. Dersom du har spesielle behov eller allergier, bør du si fra om dette i god tid før reisen. Klær: Avhengig av været anbefaler vi lett fritidstøy og gode sko om dagen, og alminnelig pent tøy på kveldstid.

Kriminalitet: Som turist er man spesielt utsatt for lommetyver. Vær oppmerksom på hvor du oppbevarer lommeboken, kamera, mobiltelefon ect. Det anbefales å legge fra seg unødvendig innhold i lommeboka, samt verdisaker man ikke har bruk for hjemme.

Røyking: Røyking er kun tillatt på soldekk og på et avgrenset område i salongen. Pipe og sigar tillates kun på soldekk.

Sikkerhet om bord: Redningsvester finnes under sengen i hver lugar. Dersom noe skulle skje, ta redningsvesten med fra lugaren, fortsett til øverste dekk og vent på nærmere instrukser fra kapteinen.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk eller 25 sigarer. Brennevinskvoten kan byttes i 1,5 liter vin eller øl, mens vinkvoten kan byttes i øl, liter for liter. Vin og øl kan ikke byttes i sterkere drikke. Hvis du ikke benytter tobakkskvoten kan du ha med deg 1,5 liter øl, rusbrus eller vin ekstra. Det er kun anledning til å bytte hele tobakkskvoten med alkohol. Alkoholkvoten kan ikke byttes i tobakk. Man kan nå handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet.

Telefon: Telefon finnes på lugaren og herfra kan du ringe direkte. Ta kontakt med resepsjonen for linje ut. Dersom du bruker mobiltelefon kan denne brukes på vanlig måte, men dekningen er ikke god på enkelte deler av strekningen. Har du kontantabonnement er det litt ulik praksis hos de forskjellige leverandørene. Vi anbefaler at du kontakter dem direkte for oppdatert informasjon.

Tips: Kvelden før skipet forlates blir det satt fram et skrin hvor de som vil kan legge igjen driks. Vi anbefaler ca. 50 EURO pr. person for hele cruiset. Tips på utfluktene er inkludert.

Valuta: Valutaen om bord er EURO og den brukes mer og mer i alle land. Om bord blir alt ekstra satt på lugaren og betalt før utsjekking. Alle vanlige kreditt-/ VISA-kort kan benyttes. Det finnes minibanker og vekslingskontorer underveis. Vi anbefaler å ta med Euro.

Link til oversikt over valutakurs og en praktisk konverteringstabell: https://no.coinmill.com/EUR_NOK.html

PS: Det kan være lurt å ta med en kikkert på turen.