Vietnam og Kambodsja

Østens fascinerende natur og kultur

  • 11.11.2019
  • 11 dager
  • 23 900,-

Bli med til to av Østens mest spennende land. Vietnam tar oss imot med smil og glimt i øyet. Dette vakre og langstrakte landet byr på utilgjengelige fjellområder, endeløse rismarker og vakre palmestrender ved Sørkinahavet. Her kan du smake deg gjennom de fargerike markedene i Saigon, og kjenne på det travle dagliglivet langs Mekongfloden. I kongeriket Kambodsja venter flytende landsbyer på Tonle Sap og det spektakulære tempelkomplekset Angkor Wat. Småbysjarmen, kulturskattene og gjestfriheten er overalt, men vi ser også spor fra den dramatiske fortiden under Røde Khmer-regimet. Gled deg til å møte vennlige mennesker og å oppleve to fantastiske og fascinerende land!

Program for turen

Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Ankomst Vietnam – Ho Chi Minh City eller Saigon?
Dag 3
Mekongdeltaet
Dag 4
Ho Chi Minh City
Dag 5
Fra Ho Chi Minh til Phnom Penh
Dag 6
Phnom Penh – hovedstaden i Kambodsja
Dag 7
Med buss videre til Siem Reap
Dag 8
Angkor Wat – verdens kulturarv
Dag 9
Tonle Sap, den vandrende innsjøen
Dag 10
Avskjed og hjemreise
Dag 11
Hjemme i Norge

Turinformasjon

Turpris Kr 22.175

+ flyavgifter Kr 1.725,-

Totalt fra Kr 23.900,- pr person*


Turprisen inkluderer:

Buss Hallingdal/Hemsedal - Gardermoen t/r
Fly Oslo – Ho Chi Minh/Siem Reap – Oslo
Flyavgifter
8 netter i dbl rom på 5* hotell
8 frokoster
7 lunsjer
8 middager
Busstransport ifølge program
Utflukter ifølge program
Inngangspenger ifølge program
Visum Kambodsja (Vietnam er visumfritt for nordmenn)
Tips
Reisevert fra SpareBank 1 Hallingdal Valdres
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg: 
Enkeltrom kr 3 900,-
Drikke til inkluderte måltider

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Hotell:
Rex Hotel, Saigon
La Rose Suites, Phnom Penh
Angkor Village Resort

Dagsprogram

Dag 1: Avreise fra Norge

Vi kjører buss fra Hallingdal/Hemsedal til Gardermoen og flyr derfra direkte til Bangkok og videre til Ho Chi Minh City hvor vi lander neste morgen lokal tid. Mat og drikke og skjermbasert underholdning får timene til å gå raskt.

Dag 2: Ankomst Vietnam – Ho Chi Minh City eller Saigon?

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-store-bilder/shutterstock_64587919_redigert.jpg

Vel fremme i Ho Chi Minh City blir det busstransport til hotellet og anledning til noen timers hvile før lunsj og bytur om ettermiddagen. På vår rundtur får vi et inntrykk av denne pulserende metropolen, med en trafikk som kan ta pusten fra de fleste! Her er det mopedene som regjerer! Byen, som tidligere het Saigon, byttet navn i 1975 til ære for den avdøde presidenten Ho Chi Minh. Navnet ”Saigon” brukes i dag for den gamle vestlige bykjernen, preget av den franske kolonimakten – med Notre Damekatedralen, rådhuset, operaen og ”Gjenforeningspalasset” i typisk gulhvit byggestil. Lenger mot øst finner vi kinesernes gamle handelsby, Cholon eller Chinatown, med et mangfold av templer og pagoder, livlige markeder og gatekjøkkener på hvert fortau, der det stekes, kokes og spises til langt på natt!

Dag 3: Mekongdeltaet

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-store-bilder/mekong-river-delta-vietnam.jpg

Etter frokost drar vi med buss mot Vinh Long, ca 130 km sør for Ho Chi Minh. Her er vi midt i det vidstrakte deltaet som den majestetiske Mekong danner ved sitt utløp i havet. Ni elveløp ga floden sitt kallenavn ”den nihodede dragen”. Ved Cai Be går vi om bord i en båt som bringer oss til det berømte flytende markedet. Hver morgen tilbys frukt og dagligvarer fra båtene som ligger tett på floden og kjemper om kjøpernes oppmerksomhet. På øya Binh Phuoc går vi i land for å spise lunsj. Etterpå går turen tilbake til fastlandet og hotellet.

Dag 4: Ho Chi Minh City

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-programbilder/5_vietnam_barberer.jpg

Denne dagen skal vi tilbringe i sentrum av Ho Chi Minh. Vi kan starte med å nyte en god frokost på hotellets takterrasse som var et viktig møtested for amerikanerne under Vietnamkrigen. Så er det bare å begi seg ut i mylderet av mopeder og biler. Her er det mye å kikke på. Vi kan anbefale besøk på et av markedene som ligger i nærheten av hotellet, og reiselederen vil også gi tilbud om å bli med på et av byens museer hvis det er interesse for det. Her er mange spennende steder man kan innta en ekte vietnamesisk lunsj. På ettermiddagen kan vi anbefale hotellets spa-avdeling eller et besøk i bassenget på taket. Det blir felles middag om kvelden. 

Dag 5: Fra Ho Chi Minh til Phnom Penh

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-programbilder/9_cu_chi_tunell_opening.jpg

I dag skal vi forlate Ho Chi Minh og dra med buss til Kambodsja og hovedstaden Phnom Penh. Før vi kommer til grensen skal vi bli kjent med noe av Vietnams nære historie. Vi skal besøke Cu Chi, et område kjent fra Vietnamkrigen med et nettverk av underjordiske tunneler. Denne landsbyen er bygd flere etasjer nedover i jorda og den spilte en avgjørende rolle i frihetsbevegelsens kamp mot franskmenn og amerikanere. Bare en liten del av det opprinnelige nettverket er bevart, men det vi får se, formidler inntrykk og bilder av denne krigens redsler som ikke lett glemmes. Etter besøket fortsetter vi mot grensen til Kambodsja. Denne dagen får vi oppleve landsbygda med små byer og store rismarker. På vår vei mot Phnom Penh skal vi også krysse Mekong-elva via en bro gitt i gave av den japanske regjering. Broa åpnet i april 2015 og erstatter en ferje på denne trafikkerte strekningen. Vi ankommer hovedstaden utpå ettermiddagen. Etter det hektiske trafikkmylderet i Saigon, virker denne hovedstaden roligere, utviklingen har ikke nådd like langt. Vi sjekker inn på hotellet og samles til felles middag.

Dag 6: Phnom Penh – hovedstaden i Kambodsja

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-store-bilder/phnom-penh-cambodia_bildet-til-nett.jpg

På vår tur gjennom byen får vi se Kongepalasset og Sølv-pagoden. På dagens program står også minnesmerker som viser noen av landets, og kanskje verdens, mørkeste kapitler – Folkemordmuseet Tuol Sleng og Dødsmarkene, ”Killing Fields”. Begge steder vitner om den grusomme tiden under Pol Pots Røde Khmer-regime på slutten av 1970-årene. I de tre årene han styrte landet, døde mer enn en femtedel av landets befolkning. Tilbake i byen får vi noe tid på egenhånd før vi drar tilbake til hotellet. Kveldens middag inntar vi på en restaurant rett ved bredden av Mekong der det blir servert velsmakende lokale retter.

Dag 7: Med buss videre til Siem Reap

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-programbilder/7_vietnam_vegetable_store.jpg

Etter frokost er vi klare for en busstur gjennom det sentrale Kambodsja der vi får oppleve livet og menneskene på landsbygda. Det er intet luksusliv, men menneskene virker glade og smilende fornøyd. Oppbyggingen av landet er i full gang. Det blir lunsjstopp underveis og besøk på et fargerikt marked i Skuon, kjent som ”Spiderville” takket være en litt uvanlig lokal spesialitet! Snart er vi fremme ved dagens mål, den gamle kongebyen, og tidligere hovedstaden, Siem Reap, med en av verdens mest berømte severdigheter, tempelkomplekset Angkor Wat. Vi sjekker inn på vårt gode hotell, der vi skal tilbringe de neste tre nettene. Noen rekker kanskje et bad i bassenget før det blir middag på hotellet.

Dag 8: Angkor Wat – verdens kulturarv

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-store-bilder/ankor-wat-temple_bildet-til-nett.jpg

 dag skal vi bli kjent med dette mangfoldige tempelkomplekset som byr på uforglemmelige inntrykk med sitt samspill av natur og kultur. På det flere kvadratkilometer store området, omgitt av høye murer og en bred vanngrav, finnes ikke bare ett, men mer enn 100 templer som imponerer med sine vakre steinrelieffer og statuer. Byggestilen med rike ornamenter og symbolske dekorasjoner fra historie og mytologi, er typisk for Khmer-kulturen i Sørøstasia. Nesten hele området var dekket av tett jungelvegetasjon, og de fleste templene var glemt inntil de ble ryddet av franske arkeologer på 1900-tallet. Omfanget og betydningen av dette enestående monumentet ble snart klart, og i dag er det landets stolthet som pryder nasjonalflagget. Det må ha vært en konge med stor makt som kunne få gjennomført et slikt gigantisk verk, planlagt som statstempel, hovedstad og kongens gravmonument.
Vi besøker også jungeltemplet Ta Promh som er bevart nesten slik det ble gjenoppdaget, med bare minimal rydding av trær og røtter for å garantere et trygt besøk. Her får vi se hvordan naturen tar tilbake menneskenes verk. Som slanger legger trerøttene seg over og rundt mursteinene og bryter opp de gamle tempelmurene – et uforglemmelig syn! Ellers byr vårt hotell på frodige hageanlegg og fristende bassenger – vel fortjent etter dagens innsats.

Dag 9: Tonle Sap, den vandrende innsjøen

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-store-bilder/daily-activity-on-tonle-sap-lake-cambodia.jpg

På formiddagen skal vi få oppleve en ganske annerledes attraksjon. Elven som renner gjennom byen, ender i en stor innsjø, Tonlé Sap, der vi skal på båttur i formiddag. Innsjøen er bemerkelsesverdig på flere måter og i dag fredet som del av et naturreservat. Vannet skifter retning to ganger i året og renner ut i Mekongelven når ikke det er regntid. Når monsunen setter inn, skifter vannet retning og innsjøen mangedobler sin flate. Mange mennesker bor hele sitt liv på vannet, enten i hus på høye påler eller i flytende landsbyer som driver rundt med ”tidevannet”. De lever av det rike fisket i sjøen. Til og med en flytende kirke finnes her. En spesiell opplevelse!

Så drar vi tilbake til Siem Reap, der det blir tid på byens lokale marked og anledning til å kjøpe seg lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Denne kvelden blir det en hyggelig avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 10: Avskjed og hjemreise

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-store-bilder/monument-cambodia-angkor-wat-tourism-travel-asia_bildet-til-nett.jpg

Vi har formiddagen til  disposisjon. Ved 12-tiden drar vi til Angkor Thom, den gamle hovedstaden fra 1100-tallet. Byen ligger noen kilometer nord for tempelkomplekset og er omgitt av 8 meter høye murer og vollgrav. Midt i sentrum ligger Bayontemplet med sine vakre relieffer som beskriver Khmerrikets  historie og mytologi. Mest imponerende er kjempeansiktene med sine gåtefulle smil. Etter en sen lunsj blir det transport til flyplassen. Så settes kursen mot Norge med flybytte i Bangkok.

Dag 11: Hjemme i Norge

Om morgenen lander vi i Norge med minner og bilder fra to av verdens vakreste og mest fascinerende reisemål. Siste etappe på turen foregår med buss fra Gardermoen til
Hallingdal/Hemsedal.