Irland

Grønn, fargerik og poetisk!

  • 05.09.2018 (Fulltegnet) og 12.09.2018
  • 7 dager
  • 16 525,-

Bli med på en spennende reise til Irland. Vi bor tre netter på øyas frodige vestkyst, i byen Limerick, og tre netter på østkysten, i landets vakre og livlige hovedstad Dublin. Vi får oppleve landskap, byer og slott i noen av de mest fascinerende områdene av denne frodige og fargerike øya. Vi håper du har lyst og anledning til å bli med oss.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Irland.

Program for turen

Dag 1
Norge – Limerick
Dag 2
Moherklippene og Burren
Dag 3
Utforsk Limerick på egen hånd
Dag 4
Underveis til Dublin
Dag 5
Dublin
Dag 6
Frivillig utflukt til Belfast
Dag 7
Hjem igjen

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 15 350,- pr. pers.
+ flyavgift kr 1175,- (m/forbehold om endringer)
Totalt kr 16 525,- pr. pers. *

Turprisen inkluderer:
Flyreise Haugesund – Dublin t/r
6 netter i dbl. rom på hotell
6 frokoster
3 lunsjer
4 middager
1 middelalderbankett, inkl. sang, musikk, mat og drikke
1 middag med irsk musikk og dans
Busstransport og utflukter iflg. programmet
Tips
Reisevert fra Haugesund Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltromstillegg kr 5400,-
Drikke
Afternoon Tea kr 490,- pr. pers.
Belfast kr 990,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Limerick

/globalassets/europa/irland/irland-store-bilder/limerick_shannon_river.jpg

Tidlig morgen reiser vi fra Haugesund flyplass til Gardemoen og videre direkte til Dublin med SAS. Vel fremme starter vår oppdagelsesferd av den grønne øya hvor vi overalt finner spor etter kelternes rike kultur. Fra bussvinduet ser vi ut over det frodige landskapet, og ser du godt etter vil du kanskje få øye på en liten fe i det grønne gresset! Irene har en rik fortellerarv, og mange tror på gode ånder og feer. Det blir lunsj underveis. Utpå ettermiddagen er vi fremme på hotellet i Limerick, en sjarmerende by med en historisk bydel og den mektige borgen King John’s Castle, beliggende langs elva Shannon. Limerick har et rikt kulturliv å by på. Her spiller folkemusikken en stor rolle, både på årvisse festivaler og på mer spontane opptredener av amatører i puben på hjørnet! Vi samles til middag om kvelden.

Dag 2: Moherklippene og Burren

/globalassets/europa/irland/irland-programbilder/moher_klippene.jpg

Dagens utflukt tar oss nordover i grevskapet Clare og ut til den dramatiske vestkysten. Her stuper de kjente Moherklippene 200 meter loddrett ned i det frådende Atlanterhavet. Utsikten fra stien langs toppen av klippene er utrolig. Vi fortsetter nordover langs kysten til Burren, et særpreget område med forrevne kalkfjell og ”månelandskap” av kjempestore steiner. Vær og vind har skapt de merkeligste formasjoner, og de mange sjeldne blomstene lokker botanikere fra hele verden hit. I klarvær ser man de tre Aran-øyene, hvor fiskerkonene fremdeles strikker tykke ullgensere med spesielle flettemønstre. Vi vender nesa sydover og tar en titt i en av Irlands mest kjente dryppstenshuler, Aillwee Caves og et av de megalittiske gravkamrene fra bronsealderen, anlagt ca. 2500 f.Kr. Lunsj underveis og middag på hotellet om kvelden.

Dag 3: Utforsk Limerick på egen hånd

/globalassets/europa/irland/irland-programbilder/afternooen-tea-1.jpg

På formiddagen tar reiselederen deg med på en spasertur i Limerick. Etterpå får du anledning til å utforske byen i ditt eget tempo. Byen ble egentlig grunnlagt av vikingene i år 812, men dagens by samt slott og katedral stammer fra normannerne som erobret landet et par århundre senere. Det er tydelige forskjeller mellom bydelen på den nordlige elvebredden “English Town” med borgen, og den eldre bydelen “Irish Town” på sørsiden av elva. Nye handlesentra, gågater og et pulserende uteliv har bidratt til å gjøre Limerick til et spennende reisemål. For de som ønsker å oppleve en erkebritisk tradisjon tilbyr vi Afternoon Tea på staselige Adare Manor. Resortet utenfor Limerick var opprinnelig en herregård som i dag er renovert og er i dag et av de flotteste hotellene i hele Irland. Kveldens middag byr på mer enn mat. Vi skal til et slott og spise på ekte riddervis mens musikanter i historiske drakter underholder med spill og sang. En nytelse for ører, øyne og gane!

Dag 4: Underveis til Dublin

/globalassets/europa/irland/irland-programbilder/rock-of-cashel.jpg

Fra den lille landsbyen nær vestkysten reiser vi i dag tilbake til Irlands livlige hovedstad. Denne gangen tar vi veien gjennom grevskapet Tipperary. Plutselig dukker Rock of Cashel opp, Irlands Akropolis. Det er en imponerende klippe som rager høyt over slettene. De mektige ruinene vitner om kongenes og kirkens store makt i tidligere århundrer. Her hadde kongene av Munster sitt sete, og tallrike sagn og eventyr er spunnet rundt dette stedet. Videre passerer vi Kildare, Irlands nasjonale stutteri og veddeløpsbane. Utpå ettermiddagen er vi fremme ved hotellet i Dublin. Irlands hovedstad bærer preg av alle diktere og nobelprisvinnere som dette lille landet har frembrakt. Kjente verk som Gullivers reiser og Dracula stammer fra irske forfattere. Her er teatre, museer og biblioteker med ufattelig verdifulle originaler for litteraturelskere. I en av de 800 pubene, spesielt i området Temple Bar er det lett å bli kjent med lokalbefolkningen! Her får du god anledning til å smake på Irlands flytende spesialiteter, Whiskey og Guinness, irenes mørke øl. Kan absolutt anbefales om kvelden! Middag på hotellet.

Dag 5: Dublin

/globalassets/europa/irland/irland-programbilder/dublin_hapenny_bro.jpg

I dag skal vi føle Irlands livlige hovedstad på pulsen. På formiddagen viser lokalguiden oss denne vakre byen med røtter tilbake til vikingtiden. Vi kikker på flott arkitektur fra 17- og 1800-tallet, der spesielt de fargeglade inngangsdørene vekker oppsikt. Storslåtte bygninger som Trinity College, Bank of Ireland og St. Patrickskatedralen gjør inntrykk. Elva Liffey deler byen i to, og de som bor på sydsiden er stort sett mer velstående. Gamle bydeler er blitt til spennende gågatestrøk med restauranter, gallerier og markeder. Underveis besøker vi Old Jameson Distillery der vi får smake på husets egen whiskey. Runden avsluttes ved lunsjtider, og det er ikke vanskelig å finne en restaurant eller en pub som kan servere et godt måltid. På ettermiddagen kan du ta en titt i butikkene på O’Connell eller Grafton Street. Middag på egenhånd.

Dag 6: Frivillig utflukt til Belfast

/globalassets/europa/irland/belfast--dublin/belfast-programbilder/titanic_experience.jpg

For de som vil går dagens utflukt til Nord-Irlands hovedstad Belfast. Vi får se noen av de imponerende veggmalerier som byen er så kjent for, fargerike kommentarer til politiske hendelser, i både de katolske og de protestantiske bydelene. Ulster Museum og det nye Titanic–opplevelsessenteret er vel verd et besøk. Da dette berømte skipet ble bygd her i Belfast var byen kjent for sine enorme skipsverft og på museet kan vi lære mer om historien bak Titanic. Ved hjelp av moderne teknologi og store gallerier med interaktive utstillinger får du et innblikk i konstruksjonen, sjøsettingen og jomfruturen som endte så tragisk. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i byen og på ettermiddagen setter vi kursen tilbake til Dublin. Vi spiser felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 7: Hjem igjen

Øyeblikket er kommet da vi må ta avskjed med denne vakre øya og dens livlige hovedstad. I løpet av det korte oppholdet har vi likevel blitt kjent med mange steder i Irland, og sett øyas mangfold og rike kultur.