Nyttige opplysninger

Cruise på Rhône

Aircondition: Hver lugar har sin egen temperatur / airconditioning kontroll. Hold dørene lukket for å oppnå best resultat.

Drikkevann: Kranvannet om bord kan drikkes, men siden det er lagret i tanker er det ikke frisk rennende vann Vi anbefaler å kjøpe drikkevann.

Driks/tips: Turprisen inkluderer tips på alle inkluderte landutflukter, men ikke til besetningen om bord. Tipsen som blir gitt siste dag, fordeles likt blant besetningen. Det anbefales å gi rundt 50 euro per person i tips dersom man er fornøyd med servicen ombord.

Elektrisitet: Hver lugar har stikkontakt på 220 volt. På badet er det uttak på 110 V. Du trenger ikke adapter, da det er samme type stikkontakter som hjemme. Hårføner finnes i lugaren.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene aldri kan garantere for spesielle ønsker ang. plassering om bord i flyet. Mht. flytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, maks 1 liter til sammen.

Frivillige utflukter: Dersom du ønsker å melde deg på frivillige landutflukter om bord, betales disse i euro (kontanter eller kort) i resepsjonen om bord.

Helse: Ta med nødvendige medisiner samt kopi av en resept hjemmefra. Det anbefales også å skaffe seg et helsetrygdekort gjeldende for EØS-land, via NAV. Dersom du har spesielle behov eller allergier, bør du si fra om dette i god tid før reisen.

Kikkert: Det kan være lurt å ha med kikkert på turen.

Klima og klær: Gjennomsnittstemperaturen for området langs Rhône vil på denne tiden av året være fra 18 – 25 grader om dagen og litt kjøligere om kvelden. Ta med behagelige sko til utfluktene, en varm genser og regnjakke/paraply. Klesstilen om bord er avslappet og komfortabel. De fleste bruker kanskje litt finere tøy til middag om kvelden.

Landgang: Husk å ta med kort fra resepsjonen før du går i land og lever det når du er om bord igjen. Dette brukes for å sjekke at alle er med før skipet seiler videre. Legg merke til ombordstigningstiden som er slått opp ved landgangen.

Måltider: Frokost blir servert i form av buffet. Lunsj er enten buffet eller den blir servert ved bordet. Middagen serveres ved bordet.

Pass: Vi anbefaler å ta kopi av pass og forsikringsbevis og legge dette i kofferten. Dette sparer mye ergrelse i tilfelle tyveri.

Post/suvenirer: Det er mulig å kjøpe noen suvenirer og frimerker i skipets butikk og sende postkort i resepsjonen om bord.

Resepsjonen: Resepsjonen er åpen 24 timer i døgnet.

Røyking: Det er forbudt å røyke innendørs over hele skipet. Det er plassert askebegere flere steder på soldekk. NB: det er ikke tillatt å kaste sigarettstumper i elven, av sikkerhetsmessige grunner.

Safe: Du finner en safe i lugaren. Sikkerhet: Redningsvester finnes i garderobeskapet på lugaren. Dersom noe skulle skje, ta redningsvesten med fra lugaren, fortsett til øverste dekk og vent på nærmere instrukser fra kapteinen.

Soldekk: Oppe på soldekk er det både vanlige stoler og solstoler til fritt bruk. Det er ikke tillatt å reservere solstoler når de ikke er i bruk – dette er i alles interesse. For kjølige dager finner du ulltepper på lugaren. Vi gjør oppmerksom på at deler av soldekket i løpet av turen vil være stengt ved passering av en del lave broer.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk eller 25 sigarer. Brennevinskvoten kan byttes i 1,5 liter vin eller øl, mens vinkvoten kan byttes i øl, liter for liter. Vin og øl kan ikke byttes i sterkere drikke. Hvis du ikke benytter tobakkskvoten kan du ha med deg 1,5 liter øl, rusbrus eller vin ekstra. Det er kun anledning til å bytte hele tobakkskvoten med alkohol. Alkoholkvoten kan ikke byttes i tobakk. Man kan nå handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet.

Telefon: På de fleste skip er det kun mulig å ringe internt til en annen lugar om bord på skipet. Ta kontakt med resepsjonen dersom du har behov for å ringe hjem.

Valuta og kredittkort: Nasjonal valuta og valuta ombord er EURO. De vanlige kredittkort blir akseptert både om bord og i større forretninger i land. Enkelte skip bruker lugarnøkkelkort for betaling om bord og avregning siste dag. NOK kan ikke veksles om bord, kun i vekslebyråer på land.

Link til oversikt over valutakurs og en praktisk konverteringstabell: https://no.coinmill.com/EUR_NOK.html