Sri Lanka

Livets drømmereise!

  • 27.10.2020
  • 10 dager
  • 22 990,-

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet. Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser – tropiske skoger med elver og imponerende fossefall, fjell høyere enn våre, endeløse strender, krystallklart vann og palmesus. En vennlig befolkning, overflod av arkitektoniske minnesmerker, god standard på hoteller og mat – en reise til Sri Lanka er en opplevelse for livet. Her er det godt å være turist!

Program for turen

Dag 1
Stavanger – Colombo, Sri Lanka
Dag 2
Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad
Dag 3
Colombo – Sigiriya
Dag 4
Frivillige tur – Sigiriya-klippen
Dag 5
Fra Sigiriya til Kandy
Dag 6
Edelstener, botanisk hage, tefabrikk og møte med Det indiske hav
Dag 7-8
Dagene er dine
Dag 9
Tilbake til hverdagen
Dag 10
Ankomst Norge

Turinformasjon

Turpirs kr 18 840,-
Pluss flyskatt kr 3 950,-
Totalt kr 22 990,- pr pers


Turprisen inkulderer:

Fly Sola – Colombo t/r
1 stk innsjekket bagasje på flyturen
8 netter i dbl.rom på gode hotell
8 frokoster
5 lunsjer
8 middager
Utflukter og inngangspenger ihht program
Tips
Reisevert fra Hjelmeland Sparebank
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Enkeltrom kr 3 600,-
Visum må søkes på nettet av den enkelte (USD 35,-) før avreise. Dette kan du gjøre her.

Frivillige utflukter:
Sigiriya kr 400,- pr. pers.
Elvesafari og skillpaddefarm kr 150,- pr. pers.
Byen Galle samt lunsj kr 400,- pr. pers.
Påmelding til de frivillige utfluktene gjøres på Sri Lanka og etterfaktureres.

Hoteller:
Galadari Hotel, Colombo
Hotel Sigiriya, Sigiriya
Thilanka Hotel, Kandy
The Eden Resort & Spa, Beruwela

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider, hotell, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Colombo, Sri Lanka

Vi flyr fra Sola via Oslo og videre med Quatar mot Sri Lanka, med mellomlanding i Doha.

Dag 2: Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/1-bright-day-in-colombo1.jpg

Sri Lanka ligger 4 ½ time foran oss, og vi lander om morgenen i Negombo. Buss inn til Colombo og innsjekk på hotell. Formiddagen fri til å slappe av eller ta seg en dukkert i hotellets basseng. Vi samles til lunsj på hotellet og deretter blir det en spennende sightseeingtur med buss i Colombo. Denne byen utvikler seg hele tiden, her finnes mange steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære fremkomstmiddel tuktuk’en. Om kvelden samles vi til middag i hotellets restaurant.

Dag 3: Colombo – Sigiriya

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/elefanter.jpg

Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser fra dagliglivet i de mange små landsbyene langs veien. Her dyrkes cashewnøtter og ananas, kokosnøtter selges og korger flettes. Mellom landsbyene får du et inntrykk av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Stopp langs veien for å smake på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt hører med. Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vill og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Den er den eneste i sitt slag i verden. Du får en sjelden orkesterplass til disse majestetiske dyrene der de tar sitt formiddagsbad i elva. Vi spiser lunsj her før vi reiser videre for å oppleve mer av hva Sri Lanka har å by på.


Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker et lite sted hvor de vever flotte duker i alle størrelser og farger. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir? Om ettermiddagen ankommer vi Sigiriya hvor vi skal bo i to døgn. Utsikten fra bassenget er helt spesiell, vi ser rett på Sigiriya-klippen. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middags- buffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

Dag 4: Frivillige tur – Sigiriya-klippen

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/sigiriya-lions-rock-sri-lanka1.jpg

I dag tilbyr vi en frivillig utflukt om formiddagen. Bestem selv om du ønsker å bli med eller om du vil nyte dagen i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.

Sigiriya-klippen: Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhetstiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. Turen til toppen er spennende, og underveis passerer vi fargerike fresker malt direkte på fjellveggene og en utsikt som blir mer og mer storslagen jo høyere opp vi kommer. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger og belønnes med en storslått panoramautsikt! Etter formiddagens fysiske utfordring, kan vi med god samvittighet lene oss tilbake i en solstol ved bassenget.

Etter lunsj på hotellet er det deilig å synke ned i feriemodus. Utpå ettermiddagen inviteres du med på en kjøretur utenom det vanlige. Landets mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuken, skal ta oss med på en artig tur. Vi skal oppleve hvordan srilankeserne bor og lever på landsbygda. På små idylliske veier omkranset av en frodig vegetasjon, med 2 personer i hver tuk-tuk, får vi unike opplevelser. Vi besøker lokale templer, stopper ved en innsjø hvor vi beskuer Sigiriyaklippen i det fjerne og får komme hjem til en gjestfri familie for å se hvordan de bor og lever - et tankevekkende møte med lokalbefolkningen.

Dag 5: Fra Sigiriya til Kandy

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/dambulla-ancient-cave-temple-in-sri-lanka.jpg

En ny dag full av inntrykk venter! Dagens kjøretur er bare på 120 km, men på turen til Kandy står opplevelser i kø. Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene. Vi garanterer at du får med deg over 150 buddhastatuer i forskjellige posisjoner, størrelser og farger! Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk. Her kan du kjøpe små suvenirer eller en hel salong som skipes hjem til Norge. Har du noen gang tenkt på hva et palmetre fullt av kokosnøtter kan brukes til? Det skal du i dag få demonstrert når vi besøker den lille familien som har gjort akkurat dette til sitt levebrød. Vi vet du kommer til å bli imponert! Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med. Dagens lunsj serveres oss i landlige omgivelser, med rismarker som nærmeste nabo. Sri Lanka er kjent for sin vakre batikk og vi ønskes velkommen av flittige srilankesere som viser oss den tidkrevende prosessen med å trylle frem de flotteste motiver og farger på duker, bilder og klær. Du vil garantert bli fristet til å eie et slikt kunstverk. Utpå ettermiddagen kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historisk sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad. Vårt hotell har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold.

Dag 6: Edelstener, botanisk hage, tefabrikk og møte med Det indiske hav

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/teplukkere_shutterstock_2000px.jpg

På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener. Fristende minner å ta med seg hjem.

Royal Botanical Garden er berømt og den flotteste botaniske hagen i Asia med over en million besøkende hvert år. Vår spasertur tar oss gjennom palmealléer ledsaget av blomstrende trær og busker, forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter mot himmelen. Noen trær har store frukter mens andre er bosted for hengende flaggermus kalt flygende hunder. Hagen er i tillegg omkranset av trimmede plener, dammer og blomsterbed. Vi koser oss med en rikholdig lunsjbuffet før turen går vider til kysten.

Et besøk på denne vakre øya er ikke komplett uten omvisning på en tefabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden, og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader tørkes til den ferdige teen er klar til å nytes. Utpå ettermiddagen møter Det indiske hav oss med innbydende strender og asurblå bølger. På Eden Resort og Spa i Beruwala skal vi nyte livet og riktig skjemme oss selv bort.

Dag 7-8: Dagene er dine

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/skillpadde.jpg

Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Hotellet vårt er flott med en stor hage, strand og spa-senter. Du spiser frokost når det passer deg og legger opp dagene i eget tempo. I løpet av disse dagene arrangeres det noen interessante frivillige utflukter som du kan velge å bli med på;

Elvesafari på Madhu-innsjøen: I små motorbåter kjører vi inn i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen skal vi besøke en familie som lever av å dyrke kanel. Vi legger også til på en liten øy hvor det er et lite munkekloster. Så blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten. Vi er tilbake på hotellet ved lunsjtider.

Galle: Byen er øyas fjerde største, og er litt Nederland, litt England og masse Sri Lanka, med en storslått festning og bymur samt fargerike gågater med butikker. Vi spiser en deilig seafood-platter og er tilbake på hotellet utpå dagen.

Dag 9: Tilbake til hverdagen

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/smiling-faces-copy.jpg

En stor opplevelsesreise er nesten slutt. Det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket har nok gjort inntrykk. Etter middag på hotellet blir det buss tilbake til flyplassen og nattflyet tilbake til Norge.

Dag 10: Ankomst Norge

Ankomst Norge utpå formiddagen. En stor opplevelsesreise er slutt, men du vil utvilsomt reise hjem med et ekstra hjertelig minne om Sri Lanka, det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket.