Portugal

Sjøfarernes og oppdagernes land

  • 17.09.2018
  • 6 dager
  • 0,-
  • Gardermoen

17. - 22. SEPTEMBER 2018
“Med ryggen mot Europa og ansiktet mot havet”, har Portugal mer enn andre sydeuropeiske land bevart sin ekte og naturlige sjarm og vennlige gjestfrihet. Her finner vi byer med minner fra en stormfull fortid med både maurere som invaderte landet og oppdagerne som seilte ut i verden. Vi skal bli bedre kjent med Portugals eksotiske blanding av livskraftig folklore, pittoreske landsbyer, staselige vingårder og sterke eventyrlyst.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Portugal.

Program for turen

Dag 1
Vi reiser til Lisboa
Dag 2
Lisboas mange ansikter
Dag 3
Den søte lediggang
Dag 4
Sintra og Cabo da Roca
Dag 5
Ekstra utflukt til Obidos
Dag 6
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Inkludert på turen er:
Direktefly Gardermoen – Lisboa t/r
Flyavgifter kr 338,- (med forbehold om endringer)
5 netter i dbl.rom på Hotel Eurostars 4*
5 frokoster
2 lunsjer
4 middager
Drikker til inkluderte middager (vin/øl/mineral vann)
Utflukter i henhold til program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur AS

Tillegg:
Enkeltrom kr 4400,-
Middag med Fadosang kr 890,- pr. pers.
Ekstra utflukt til Óbidos inkl. lunsj kr 990,- pr. pers.

Flytider:
Oslo - Lisboa: 10.45 - 13.55
Lisboa - Oslo: 10.55 - 15.45

Hotell:
Hotel Eurostars 4*, Cascais

Dagsprogram

Dag 1: Vi reiser til Lisboa

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/cascais_jose_manuel.jpg

Vi flyr direkte fra Gardermoen til Lisboa, og bussen står og venter på oss ved ankomst. Kjøreturen til den lille koselige fiskelandsbyen Cascais er ikke lang, og de som ønsker kan etter innsjekking bli med på en liten spasertur med reiseleder. Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 2: Lisboas mange ansikter

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/lisboa.jpg

Lisboa er bygget på syv høyder ved munningen av elven Tejo, og denne formiddagen får vi et inntrykk av byens mange ansikter. På vei inn mot sentrum følger vi den vakre kysten, og stopper ved Belemtårnet som er byens stolte landemerke og Portugals vakreste festning. Vakttårnet fra 1521 er oppført i maurisk stil og er prydet med tauverk hogd i stein, og brystvern formet som skjold dekorert med Kristusordenens kors. Deretter besøker vi Oppdagermonumentet som er viet de store erobrerne som dro ut herfra – Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Magellan. Mosteiro dos Jerónimos i Belém ble påbegynt kort etter at Vasco da Gama kom tilbake fra sin første reise til India. En spennende verden finner vi også i maleriske Alfama som er Lisboas eldste bydel. Her snor de kronglete gatene seg oppover høyden under borgen São Jorge. Vi spiser en felles lunsj før det blir litt tid på egenhånd. Etter hvert kjører bussen tilbake til hotellet. Felles middag på hotellet.

Dag 3: Den søte lediggang

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/obidos_borg_blomster.jpg

I dag kan du utforske Cascais og Estoril. Cascais lever et dobbeltliv – på en og samme tid er byen både en fiskerlandsby og en kosmopolitisk badeby. I dens små gater ligger butikker og restauranter side om side. Og midt i turistvrimmelen holder fiskerne auksjon over dagens fangst, som kan være alt fra sardiner til kjemperokker. Nabobyen Estoril er kanskje litt mer blasert. Den er et populært oppholdssted for kongelige i eksil og det moderne jetset. Toget går ofte inn til Lisboa, så det er absolutt anledning til å avlegge hovedstaden et nytt besøk. Vil du bare ta det med ro og ha en avslappende dag, kan sikkert strendene i nærheten eller hotellets svømmebasseng friste mange. Om kvelden kan de som ønsker det bli med på en restaurant der vi får oppleve fadosang. Det er den tradisjonelle musikken der sangerne dikter mens de synger. Innhold formidles med innlevelse og lidenskap og akkompagneres av gitar. Middag på egenhånd for de som ikke blir med på middagen med Fadosang.

Dag 4: Sintra og Cabo da Roca

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/sintra.jpg

Vi begynner dagen med en spennende kjøretur mot Sintra, som i hundrevis av år var arabiske fyrsters og spanske kongers favorittlandsted. Omgitt av tett, grønn skog ligger den lille byen med sine slott og palasser på en bratt ås. På en av høydene rundt Sintra ser vi et eventyrslott med mange tårn og karnapper, Palácio da Pena. Vi forlater vår buss og går over i spesialbusser som tar oss opp til slottet. Etterpå drar vi til en koselig restaurant ute på landet og spiser en velsmakende lunsj. På vei tilbake mot Cascais stopper vi på Cabo da Roca, Europas ytterste punkt mot vest, hvor Atlanterhavets bølger slår høyt og kraftig mot klippene. En helt særegen vegetasjon dekker bakken rundt fyrtårnet. Felles middag på hotellet.

Dag 5: Ekstra utflukt til Obidos

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/obidos_utsmykning_balkong.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med på en tur til eventyrbyen Óbidos. Byen ser ut som den har sovet sin Tornerosesøvn siden middelalderen, og ikke uten grunn hører denne lille byen til en av de mest besøkte severdighetene i Portugal. Når man kommer inn bak de høye bymurene, føler man seg hensatt til en annen og meget sjarmerende verden. Denne gamle byen ble grunnlagt av maurerne og er i dag fredet av UNESCO. I 1282 fikk den åtteårige Isabel stedet i bryllupsgave av sin mann, kong Dinis. Og helt fram til 1833 gikk byen og dens innbyggere i arv til portugisiske dronninger! Vi starter spaserturen ved byporten og følger den smale hovedgaten inn til torget. Så blir det litt tid til å rusle rundt i byen på egenhånd før vi fortsetter turen til en vingård i landsbyen Bombarral. Her skal vi smake på flere viner produsert på gården, og deretter spise lunsj. Vinen som produseres her, blir eksportert til Norge. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Hjemreise

Vi tar en tidlig utsjekk fra hotellet, og tar med oss portvin, keramikk og skinnvarer og sier «adeus» til Portugal. Bussen bringer oss til flyplassen, og vi flyr direkte hjem til Oslo.