Generelle opplysninger

Bagasje: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapenes bagasjeregler varierer. Kontakt din turoperatør ved behov for nærmere informasjon om bagasjeregler.

Bekledning: Uformelt antrekk er anbefalt til daglig ombord og til utflukter. På galla og selskapskveld anbefales mer formelt antrekk som mørk dress for menn og aftenkjole for kvinner. For informal kvelder anbefaler vi uformell kjole for kvinner og jakke for menn.

Butikker: Er egen Duty & Tax free butikker om bord som selger klær, parfyme, smykker, film og fotoutstyr, sigaretter og alkohol. Skipet har også frisør og skjønnhetssalong, sauna og massasje, treningsfasiliteter, vaskeri og foto service.

Cruise Card: Valutaen om bord er EURO. Alle skipene har et kontantfritt system, Cruise Card. Det blir satt opp en Cruise Card konto i ditt navn som må sikres med et godkjent kreditt- eller debetkort (Diners International, Discovery og elektroniske kort godtas ikke) og dette kortet belastes automatisk ved innkjøp om bord. Siste cruisedag blir det levert en spesifisert avregning av kontoen til lugaren, slik at du selv kan kontrollere beløpene. Skal du handle ombord etter dette, enten drikkevarer eller annet må dette betales kontant i EURO. Det er derfor lurt å forsikre seg om at du har kontanter til dette formålet siste dagen av cruiset.

Daglig program: Hver kveld vil neste dags detaljerte program leveres på lugaren. Det inneholder informasjon om aktiviteter om bord og underholdning.

Elektrisitet: Strømstyrken er 110/220 volt.

Helse: Skipene er ikke utstyrt med spesialiserte lugarer/ utstyr/medisinsk assistanse. Men skipet har lege og medisinsk personell som er i stand til å behandle mindre skader.

Måltider: Tidlig frokost serveres på dekk mellom 06.30 – 07.00. I restauranten fra 07.00 – 09.30, og i buffet restauranten til kl 10.00. Lugar service kan bestilles. Lunsj serveres fra 12.00 – 14.30 i begge restaurantene. Spesielle dietter må bestilles samtidig med cruiset.

Ombordstigning: Ombordstigning starter ca tre timer før avreisetidspunktet som står skrevet i din cruise billett. Innsjekk stenger 1 time før avgang.

Pass: Husk å ta med pass, ved reiser fra utlandet til Norge er det kun pass som godtas som gyldig legitimasjon. Vi anbefaler å ta kopi av pass og forsikringsbevis og oppbevare disse kopiene på et annet sted enn originalene. Dette sparer mye ergrelse i tilfelle tyveri. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minimum 6 måneder etter at reisen er avsluttet.

Røykere: Alle skip har dedikerte røykeområder. Solstoler: Alle kan bruke de solstolene som finnes uten avgift. Det finnes badelaken ved bassengene og de skal etterlates der etter bruk.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter sprit, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl eller 3 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk. Man kan handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet.

Telefon: Du kan ringe direkte fra lugaren. Dersom du bruker mobiltelefon i utlandet og har kontantabonnement, er det ulik praksis hos de forskjellige leverandørene. Vi anbefaler at du kontakter din leverandør direkte for oppdatert informasjon.

Tips: Ved endt cruise er det internasjonal kotyme å tipse restaurant og lugar besetning som takk for god service. Dette er en obligatorisk serviceavgift/tips. Daglig tips er € 8,5 for voksen og halv pris for barn, og ved endt cruise vil totalsummen automatisk trekkes fra din endelige regning. Det er også vanlig å gå litt tips til bussjåførene.

Utflukter: Et fullt program med utflukter i land kan kjøpes om bord, og alle utflukter er frivillige. Det er begrenset antall plasser, så bør bestilles tidlig på turen.

Vaksiner: Vi viser til vaksineklinikken eller ditt lokale helsesenter for oppdatert informasjon om dette.

Verdisaker: Safe er tilgjengelig i alle lugarer. Rederiet tar ikke ansvar for mistet eller tap av penger eller verdisaker lagret på lugaren, i bagasjen eller forlatt uten tilsyn.