Generelle opplysninger

Mallorca

www.newsmallorca.com
www.valldemossa.com
www.palmademallorca.es
www.tourspain.no
www.mallorcaonline.com

Betalingskort: Bruk av betalingskort/kredittkort er svært utbredt. Visa, Eurocard, Master, Diners og American Express kan benyttes på de fl este restauranter, hoteller og butikker over hele landet.

Ved tap av kort, kontakt:

Eurocard + 47 21 01 52 22

Mastercard + 1 636 722 7111

Visa +1 410 581 3836

Diners + 47 21 01 53 00

American Express + 1 800 528 4800

Bekledning: Det er vanligvis et mildt og behagelig klima på Mallorca i september og man trenger i hovedsak vanlig norsk sommertøy. Det kan bli kjølig etter solnedgang, ta derfor med en ekstra jakke. Gode spasersko er også viktig.

Drikkevann: Kranvannet kan drikkes. Men har man ømfi ntlig mage, anbefales mineralvann. Du kan velge mellom agua con gás (med kullsyre) og agua sin gás (uten kullsyre). Det er mulig å kjøpe vann i nærheten av hotellet.

Driks/tips: Tips er inkludert i turprisen, men legg gjerne igjen litt når du kjøper lunsj på egenhånd. Etter endt opphold på hotellet kan du legge igjen litt på rommet hvis du er fornøyd med servicen.

Drosje: De offisielle drosjene kan stoppes overalt. Men sjåføren er forpliktet til å prioritere de som venter ved taxi-stoppestedene (ved mange gatekryss). Sjåføren forventer tips, ca. 10 %.

Elektrisitet: Strømstyrken er 220 volt, så man trenger ikke adapter for vanlige elektriske artikler. Forretninger: Vanlige butikker har varierte åpningstider, men de fl este er normalt åpne ca. 10.00 – 13.00, og fra 17.00-21.00. Det er ikke vanlig å prute i forretninger.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene ikke garanterer for spesielle ønsker angående plassering ombord i flyet. EU sikkerhetsregler gir begrenset adgang til å ta med flytende væsker i håndbagasjen. Det tillates maks 1 dl væske per beholder gjennom sikkerhetskontrollen. Beholder(e) må pakkes i gjennomsiktig plastpose med lukkeanordning (fås vanligvis på flyplassen). Kun en pose per person som samlet ikke overstiger 1 liter.

Kriminalitet: Som turist er man spesielt utsatt for lommetyver. Vær oppmerksom på hvor lommebok, kamera, mobiltelefon etc. oppbevares. Det anbefales å legge unødvendig innhold i lommeboka igjen hjemme, samt verdisaker man ikke har bruk for.

Pass: Vi anbefaler å ta kopi av pass og forsikringsbevis og oppbevare disse kopiene på et annet sted enn originalene. Dette sparer mye ergrelse i tilfelle tyveri.

Porto/post: Postkontorer, Correos, merket med skilt i gult og rødt, har åpningstid 08.00-14.00, lørdag til 12.00. Frimerker kan også kjøpes i tobakksbutikker. Disse er markert med et rødt neonskilt med ordet “estanco”. Her får man også kjøpe telefonkort som kan brukes i telefonkiosker. Safe: Det er minisafe på hotelrommet som kan benyttes mot et gebyr som betales i resepsjonen.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter sprit, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl eller 3 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Én kartong sigaretter eller 5 pakker tobakk. Man kan handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstignings-kortet.

Telefon: Landsnummer til Norge er 0047, og hele nummeret slås uavbrutt. Mobiltelefon kan brukes på vanlig måte i utlandet. Dersom du har en mobiltelefon med kontantkort, må du noen dager før avreise kontakte din teleleverandør for å åpne kortet for utenlandsbruk. Valuta: På Mallorca betaler man med Euro (€). Det er 100 cent i en euro.