Syd-England

Fra Downton Abbey til Dovers klipper

  • 26.08.2019
  • 7 dager
  • 16 880,-

Bli med på en tur der du kan oppleve noe av det beste som det sydlige England kan tilby. Variert landskap fra dryppstenshulene i Cheddar til De hvite klippene ved Dover. Det er her i ”Englands hage” at vi finner det virkelige England, med staselige slott og herregårder, maleriske landsbyer bortgjemt mellom grønne åser og eldgamle løvtrær. Vi bor i byene Salisbury og Folkestone, som byr på flotte kontraster: Salisbury med sin vakre katedral og en historisk bykjerne, og Folkestone med åpne landskap og vakre strender langs den Engelske kanal. På utfluktene vil vi få oppleve både forhistoriske kulturminner på Stonehenge, et dypdykk i romernes kurby Bath, historiske skipsverft og underjordiske sykehus fra krigens dager samt slottet der den populære tv-serien Downton Abbey er spilt inn.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Syd-England.

Program for turen

Dag 1
Kjevik – London – Salisbury
Dag 2
Cheddar Gorge og Bath
Dag 3
Highclare Castle, alias Downton Abbey og Afternoon Tea
Dag 4
Fra Salisbury til Kent og Folkestone
Dag 5
Chatham – engelsk sjøfartshistorie og en ettermiddag i Canterbury
Dag 6
Krigstunneler, hvite klipper og historisk publunsj (ekstra utflukt)
Dag 7
Royal Tunbridge Wells og hjemreise

TurinformasjonTurpris kr 15 990,- per person
Pluss flyavgift kr 890,-
Totalt kr 16 880,- per person

Turprisen inkluderer:
Buss Kvinesdal - Kjevik t/r
Fly Kjevik – London Stansted t/r
6 netter på 3* og 4* hoteller i dobbeltrom
6 frokoster
2 lunsjer, derav en Afternoon Tea
6 middager (3-retters, derav en ute på restaurant)
Utflukter iflg. programmet
Inngang til Cheddar Gorge, romerske bad i Bath, Highclare Castle, Stonehenge, Chatham Dockyards
Tips
Reisevert fra Kvinesdal Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Enkeltrom kr 2200,-
Drikke til måltidene
Frivillig utflukt til Dover Castle, War Time tunnels og publunsj kr 750,- pp (forbehold om nok deltakere)

Hotell:
The Red Lion Hotel, Salisbury
Best Western Clifton Hotel, Folkestone

Flytider:
Fra Kjevik kl 10.50, ankomst London 11.50
Retur fra London kl 17.15, ankomst Kjevik 20.15

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Kjevik – London – Salisbury

/globalassets/europa/england/england-programbilde/milford-hall-hotel-outside-5.jpg

Etter en busstur fra Kvinesdal til Kjevik, går vi om bord i flyet som skal bringe oss direkte til Stansted flyplass nord for London. Her starter turen vestover mot den sjarmerende byen Salisbury med sin kjente gotiske katedral som kan skilte med Englands høyeste spir. Salisbury blir vårt tilholdssted de første 3 nettene.

Dag 2: Cheddar Gorge og Bath

/globalassets/europa/england/england-programbilde/cheddar-gorge-3032431.jpg

I dag setter vi kursen nordover mot den ærverdige kurbyen Bath. Underveis stopper vi i Cheddar, opprinnelsesstedet for den berømte osten med samme navn. Vi besøker de spektakulære grottene ved Cheddar Gorge.

Utpå formiddagen ankommer vi Bath. Visste du at Bath tjente som kursted og badeby for romerske soldater for et par tusen år siden? Det er lett å se hvorfor dette er den eneste byen i Storbritannia hvor hele bykjernen er hedret med en plass på UNESCOs verdensarvliste. Vi besøker de romerske ruinene som ligger i hjertet av byen. Det er fascinerende å stå ved det 2000 år gamle, godt bevarte basseng-anlegget og fornemme varmen fra det rykende vannet idet du blir tatt med på en interaktiv tidsreise tilbake i tid.  

Tilbake i Salisbury mot kvelden.

Dag 3: Highclare Castle, alias Downton Abbey og Afternoon Tea

/globalassets/europa/england/england-storebilder/english-tea_shutterstock_163720172.jpg

Denne dagen kaster vi oss inn i de adeliges verden, med et besøk på selveste Highclare Castle. Det er her tv-serien Downton Abbey har blitt spilt inn, og nysgjerrige fans fra hele verden kommer hit for å gå i skuespillernes fotspor. I løpet av besøket på slottet får vi et innblikk i dagliglivet til lord og lady Carnarvon som eier og drifter slottet i dag. Bli med og utforsk den fascinerende historien til slottet, se rommene fra tv-serien og ta en spasertur i den imponerende slottsparken. Slottet rommer også en egyptisk utstilling med skatter fra Tutankhamons grav som er spennende å få med seg. Etter slottsbesøket får vi servert en erke-britisk Afternoon tea med scones og alt som hører med, på en sjarmerende herregård ute på landet. Kvelden tilbringes i Salisbury.

Dag 4: Fra Salisbury til Kent og Folkestone

/globalassets/europa/england/england-storebilder/canterbury.jpg

Vi sjekker ut av hotellet og starter dagen med en levende historietime ved Stonehenge. Den imponerende steinsirkelen er det mest kjente forhistoriske monumentet i Europa, og teoriene rundt bruken av området er mange og fascinerende. Så går turen videre østover gjennom nydelig landskap med duvende åskammer og åpne enger. Vi gjør en stopp på en gård underveis, der vi får et innblikk i gårdsdriften og får smake på hjemmelaget eplejuice. Utpå dagen ankommer vi den maritime småbyen Folkestone, som skal være vår base de neste 3 nettene. Ellers er det mye å se og oppleve i Folkestone. Byen er spill levende, med butikker, koselige vertshus, strender og en trendy bydel kalt Creative Quarter. Her kan kunstnere utfolde seg og gatebildet er preget av fargerike innslag med morsomme butikkvinduer og artige uterestauranter. Få med deg en spasertur langs klippene og kyststien som på klare dager byr på flott utsikt helt over til Frankrike.

Dag 5: Chatham – engelsk sjøfartshistorie og en ettermiddag i Canterbury

/globalassets/europa/england/england-programbilde/chatam-dockyard-hms-cavalier-hi-res-robertradford.jpg

En helt annen side av Englands historie vil vi oppleve når vi besøker ”Chatham Historic Dockyard”, som ligger der elva Medway munner ut i Themsen. Byen har en strategisk plassering på veien mellom Dover og London. Her ble mange av Englands berømte skip bygget og vedlikeholdt. Området er blitt til et utrolig artig opplevelsessenter der man kan se hvordan Lord Nelsons ”Victory” ble til. Man kan besøke de mange verkstedene og den over 400 meter lange reperbanen: Her lages tau mens vi ser på! Fra ubåter til moderne redningsbåter – her er mye å se. Ettermiddagen tilbringes i den vakre byen Canterbury. Komplett med bymur og en av Englands største katedraler, omgitt av gater med vakre og velstelte bindingsverkshus, en by som har spilt en stor rolle i Englands historie. I flere århundrer var den landets religiøse senter. Hit kom pilegrimene vandrende fra hele landet til stedet der Englands mest kjente helgen ble myrdet, akkurat som våre forfedre dro til Olav den helliges grav i Trondheim. Et besøk i katedralen formidler noe av betydningen den har hatt og fortsatt har, for landet. Mot kvelden kjører vi sydover mot kysten igjen til vår base i Folkestone.

Dag 6: Krigstunneler, hvite klipper og historisk publunsj (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/england/england-storebilder/2607-life-dover_ww2_tunnel1.jpg

I dag kan du velge å slappe av eller bli med på en utflukt til Dovers hvite klipper. På denne rundturen skal du få se det virkelige England, som ikke finnes i byenes travle gater. Prektige slott, koselige småbyer, landeveier som søvnige grønne ganger, landsbyer som tatt ut av en gammel bildebok, men også minner om en bitter kamp for å forsvare dette landet. Det er noe av det vi vil oppleve på dagens tur, som bringer oss helt ut til ”The White Cliffs of Dover” og sydkysten. Her skal vi besøke de hemmelige ”War Time Tunnels”. Det omfattende nettverket av ganger og underjordiske rom inne i klippene huset både hospital og kommandosentral under 2. verdenskrig. Herfra ledet Churchill Operation Dynamo som vi skal få høre om. Fra toppen av festningen kan vi skue langt utover kysten og havet, i klart vær helt til kontinentet.

Veien videre følger kysten sørover mot Rye. Her blir det lunsj på en gammel pub og tid til å ta en spasertur i denne pittoreske byen før vi vender nesen tilbake mot Folkestone. Overalt møter vi de særegne ”oast houses” med sine spisstak med hvit ”hette”. Her blir humlen tørket som leveres til de mange bryggeriene i området. Utrolig nok finnes også flere vingårder i dette frodige området som har et spesielt gunstig klima.

Dag 7: Royal Tunbridge Wells og hjemreise

/globalassets/europa/england/england-programbilde/tunbridge_well.jpg

Vi forlater Folkestone denne morgenen. På vei til flyplassen avlegger vi et besøk i Royal Tunbridge Wells, en bildebokby som ble kjent som kurbad på slutten av 1700-tallet. Hit kom de rike og vakre ”to take the waters”. I dag er det ikke som spa byen er kjent, men som et ikon av en erketypisk, konservativ engelsk by med «british flair». Vi tar en spasertur på ”The Pantiles”, den historiske promenaden og tar en titt på badehuset med den helsebringende brønnen og de vakre majestetiske kolonnadene som preger byen. Vi skjønner raskt hvorfor medlemmer av det britiske kongehuset og andre prominente navn har søkt hit for inspirasjon og velvære. Så går vi ombord i bussen og kjører til flyplassen. Og etter et par timers flytur lander vi igjen på Kjevik, og det blir busstransport tilbake til Kvinesdal.