Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise på Donau

Bilde i bildekarusell

Cruise på Donau

Bilde i bildekarusell

Cruise på Donau

Bilde i bildekarusell

Cruise på Donau

Cruise på Donau - fra Bucuresti til Wien!

Bli med på vårens vakreste eventyr!

8. – 15. mai 2017

Donau, Dronningen blant Europas elver, er en mektig vannvei som forbinder ti europeiske land. Vi kan love deg en tur med vakre landskap og spennende utflukter, nydelig mat og overraskende opplevelser. Bli med til Romania, Serbia, Ungarn, Slovakia, Østerrike og ikke mindre enn fem hovedsteder. Alle land og byer har sin egen sjarm og spennende severdigheter. Cruiseskipet vårt, MS Amadeus Royal, er et flytende hotell med høy komfort og et kjøkken som frister med lekre smaksopplevelser. Utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper miljø og hygge. Her er det bare å hive seg rundt og være førstemann til mølla!

Dagsprogram

Dag 1: Kvinesdal – Romania. Kast loss!

Buss kjører oss fra Kvinesdal til Kjevik. Herfra flyr vi via Amsterdam til Bucuresti, Romanias hovedstad. Buss venter og bringer oss til M/S Amadeus Royal som skal være vårt hjem den neste uken. Vi kaster loss og begynner vår ferd på Donaus brede rygg, en av Europas livsnerver. Det blir servert en velkomstdrink før vi lar smaksløkene teste velkomstmiddagen. Utsøkt mat og vin, spennende utflukter og høy komfort på skipet vil gi deg en ferie du kan leve lenge på. Og så avslappende det er å sove mens man seiler fra det ene stedet til det andre…

Dag 2: Bucuresti

Tidlig på morgenen legger vi til kai i Oltenita, og etter frokost går dagens utflukt til hovedstaden Bucuresti. Her er arven fra diktator Ceauşescu tydelig, ikke minst når man får øye på landets Parlamentet. Etter revolusjonen i 1989 har restaureringen av sentrum skutt fart, og bak de brede avenyene er det en sjarmerende labyrint av trange gater, små forretninger, grønne parker m.m. Her er kapeller i bysantinsk stil, nyklassiske bygg, modernisme fra 30-tallet og stalinistiske kolosser. Byen går under betegnelsen ”Balkans Paris”. Etter sightseeingen i Bucuresti og lunsj på en fin lokal restaurant, returnerer vi til Donau, hvor skipet ligger klart for videre seilas.

Dag 3: Jernporten

Dette er dagen for den gode avslapning! Det er på tide å bli god venn med soldekket, og du trenger neppe lete lenge før du finner den gode feriefølelsen, enten i boblebadet eller i solstolene. Jernporten er en beryktet strekning av elva, ca.130 km langt. Her var det tidligere lumske strømvirvler og klipper som gjorde båtreisen litt mer spennende enn de reisende satte pris på, ikke minst når elva hadde sine årlige flommer. På slutten av 1800-tallet ble det sprengt en kanal som gjorde reisen noe tryggere, og i 1972 stod Europas største vanndam ferdig. Elva var nå blitt hevet med 33 meter og endelig temmet. Skip på opptil 5000 tonn bukseres gjennom slusene. Selv om en del av det forrevne, ville landskapet er satt under vann, er det fremdeles en fascinerende strekning på grensen mellom Romania og Serbia.

Dag 4: Beograd

Denne dagen ankommer vi Beograd, “den hvite borg”. Serbias hovedstad er landets kulturelle og vitenskapelige sentrum. Inntrykkene vi får på vårt besøk er mange og varierte. Her er palasser og slott, ortodokse kirker og monumenter. Byen ligger vakkert til der elva Sava renner ut i Donau, og området har i lang tid vært et trafikk-knutepunkt for handelsruter mellom Balkan og Europa. Etter en felles runde i byen, blir det servert lunsj om bord på skipet. Deretter har du hele ettermiddagen til egen disposisjon. Hver kveld vil smektende musikk lokke frem danseglede og godt humør – så det er best at dansefoten er i form!

Dag 5: Paprika og kniplinger i Kalocsa

Vårt cruise fortsetter og vi passerer grensen til Ungarn. Etter lunsj går dagens utflukt til Kalocsa, en sjarmerende by i det ungarske lavlandet. Kalocsa er kjent for sine tradisjonelle broderier, men også som ”hovedstaden” for dyrking av paprika, et av Ungarns viktigste landbruksprodukter. Under utflukten i dag kan du oppleve en flott oppvisning av barske ungarske ryttere. Deres show med de veldresserte hestene er et uforglemmelig syn. Det blir tid til litt prøvesmaking av lokale viner før vi setter kursen tilbake til skipet.

Dag 6: Budapest – ”Donaus dronning”

Tidlig på morgenen ankrer vi opp i Ungarns hovedstad, Budapest. Kanskje du vil ta deg en spasertur før frokost? Vi skal få med oss en tre timers rundtur i den vakre byen. De fantastiske bygningene ligger som perler på en snor på begge sider av elva, Buda på vestsiden og Pest på østsiden. Rundturen tar oss med til de viktigste og mest kjente severdighetene. Vår lokalguide tar oss først til Pest med sitt myldrende folkeliv og sine brede bulevarder. Her finnes blant annet den imponerende Parlamentsbygningen. På Helteplassen er hele Ungarns historie samlet i monumentet med statuer av ungarske herskere og historiske personligheter. I denne bydelen ligger også Operaen, som har en sentral rolle i landets rike musikkliv. Vi krysser elva og begir oss opp til Gellerthøyden og det gamle Citadellet. Utsikten herfra er absolutt verd å ta med seg - vi ser Donau og de åtte broene som binder bydelene sammen. Vi fortsetter til Matthiaskirken, Slottet og Fiskerbastionen. Om kvelden kan du nyte din kaffe avec i baren mens du deler dagens inntrykk med dine ”medseilende” før skipet ganske sent seiler videre.

Dag 7: Bratislava

Bratislava er hovedstaden i Slovakia, en av mange berømte byer langs Donau. Selv om den er landets kulturelle sentrum, er Bratislava ikke så mye besøkt som Praha og Budapest, og atmosfæren er enda mer avslappet her. På en høyde over byen dominerer den gamle kongeborgen som i sin tid var grensepost for romerne. Vi har landligge noen timer på ettermiddagen og arrangerer en sightseeingtur for å føle byen litt på pulsen. Vi får med oss Erkebiskopens Palass, Nasjonalteateret og Slottet. Vi skal også ut og spasere litt i gågatene. Praten går sikkert livlig i kveld under avskjedsmiddagen om alt man har opplevd i løpet av de siste dagene!

Dag 8: Wien – Norge

Dagene går så altfor fort, og cruiset er dessverre slutt for denne gang. Vi får oss en god frokost før vi stifter et nærmere bekjentskap med Wien. På vår sightseeing ser vi blant annet Hundertwasserhuset, Statsoperaen og keiserfamiliens Hofburg. Etter denne rundturen bærer det av sted til flyplassen. Der står flyet klart og vi er snart på vingene i retning Norge. Godt å vite at bilder og minner er lagret, både mentalt og fotografisk. Siste etappe går med buss tilbake til Kvinesdal.

Prisinformasjon

Turpris kr 16 950,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 750,- (m/forbeh. om endringer)
Totalt kr 17 700,- pr. pers. **

Turprisen inkluderer:
Buss Kvinesdal – Kristiansand t/r
Fly Krisiansand – Bucuresti/Wien – Kristiansand
Havneavgifter
Busstransport flyplass – skip t/r
7 netter i utvendig dbl. lugar på grunndekk på MS Amadeus Royal 5*
Helpensjon ombord
Velkomstdrink
Kaffe hele døgnet ombord
1/2 flaske vin til lunsjer og middager
Levende musikk i salongen
Alle utflukter iflg. turprogrammet
Tips til lokale guider og sjåfører
Reisevert fra Kvinesdal Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Lugar mellomdekk kr 1500,- pr. pers.
Lugar øvre dekk kr 2000,- pr. pers.
Minisuite kr 3000,- pr. pers.
Enkellugar på grunndekk kr 4900,- (begrenset antall)
Tips til betjening om bord (ca. 50 euro pr. person)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

**Det vil i tillegg påløpe en administrasjonskostnad på
kr 50,- på hovedfaktura.

EUR 1 EUR = 9,33 NOK
7.2°