Sri Lanka - 14 dager i paradis

Livets drømmereise!

  • 02.02.2018
  • 14 dager
  • 21 500,-

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet.

Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser – tropiske skoger med elver og imponerende fossefall, fjell høyere enn våre, endeløse strender, krystallklart vann og palmesus.

En vennlig befolkning, overflod av arkitektoniske minnesmerker, god standard på hoteller og mat – en reise til Sri Lanka er en opplevelse for livet.

Program for turen

Dag 1
Norge/Stavanger – Colombo, Sri Lanka
Dag 2
Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad – Habarana
Dag 3
Frivillige turer – Sigiriya-klippen og jeepsafari
Dag 4
Fra Habarana til Kandy
Dag 5
Sightseeing i Kandy og møte med Det indiske hav
Dag 6 - 12
Dagene er dine
Dag 13
Tilbake til hverdagen
Dag 14
Ankomst Norge

Priser

Prisinformasjon

Totalt kr 21 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:

Fly Stavanger – Colombo t/r med KLM
Flyavgift
12 netter i dbl.rom på gode hotell
12 frokoster
3 middager
Utflukter, inngangspenger, tips
Reiseleder fra Norsk Tur på rundreisen

Tillegg:
Enkeltrom kr 5350,-
Øvrige måltider og drikke
Middag hver dag på Eden Resort kr 2900,-
Visum

Hotell:
Galadari Hotel, Colombo  
Hotel Sigiriya, Sigiriya
Amaya Hills, Kandy  
The Eden Resort & Spa, Beruwela 

Visum
Visum må søkes på nettet av den enkelte ( USD 30) før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa/

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flytider, flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Turprogram

Dag 1: Norge/Stavanger – Colombo, Sri Lanka

Fra Sola flyplass flyr vi med KLM mot Sri Lanka, med mellomlanding i Amsterdam.

Dag 2: Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad – Habarana

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/elefantbading.jpg

Ankomsten i Colombo etter midnatt er en opplevelse i seg selv. Bussturen inn til byen ender ved hotellet. Her kan du ta et morgenbad før frokost og sightseeing.

Colombo er en by i stadig utvikling. Her finnes mange steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har et yrende folkeliv og store mengder av øyas mest populære framkomstmiddel - tuk-tuk’en. Fremmede lyder, lukter og synsinntrykk overvelder garantert.Vår spennende reise har begynt og vi kjører nå videre innover i landet.

Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser fra dagliglivet i de mange små landsbyene langs veien. Her dyrkes cashewnøtter og ananas, kokosnøtter selges og korger flettes. Mellom landsbyene får du et inntrykk av den utrolig frode naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Stopp langs veien for å smake på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt hører med.

Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vill og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Den er den eneste i sitt slag i verden. Du får en sjelden orkesterplass til disse majestetiske dyrene der de tar sitt formiddagsbad i elva. Her kan du kjøpe lunsj før turen går videre.

Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker en liten fabrikk som vever de flotteste duker og tepper. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir?

På ettermiddagen ankommer vi Sigiriya hvor vi skal bo i to døgn. Utsikten fra bassengområdet er helt spesiell, vi ser rett på Sigiriya-klippen. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

Dag 3: Frivillige turer – Sigiriya-klippen og jeepsafari

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/sigiriya-lions-rock-sri-lanka1.jpg

I dag tilbyr vi to frivillige turer, en på formiddagen og en på ettermiddagen. Bestem selv om du ønsker å være med på disse utfluktene eller om du vil nyte dagen godt nede i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.

Sigiriya-klippen:
Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhetstiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. Turen til toppen er spennende, og underveis passerer vi fargerike fresker malt direkte på fjellveggene og en utsikt som blir mer og mer storslagen jo høyere opp vi kommer. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger og belønnes med en storslått panoramautsikt! Etter formiddagens fysiske utfordring, kan vi med god samvittighet lene oss tilbake i en solstol ved bassenget.

Jeepsafari:
Kan det friste med en jeepsafari etter lunsj? Turen går inn i ett av Sri Lankas naturreservat. I åpne jeeper skal vi få være med på leting etter ville elefanter. Målet er å finne flokker som vi kan komme så nær at du virkelig får tatt et godt skrytebilde. I tillegg kan vi også oppleve andre dyr, som aper og mange fuglearter vi ikke har på våre breddegrader.

Dag 4: Fra Habarana til Kandy

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/15_kandy_tannens_tempel.jpg

Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene. Vi garanterer at du får med deg over 150 buddhastatuer i forskjellige posisjoner, størrelser og farger!

Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk. Her kan du kjøpe små suvenirer eller en hel salong som skipes hjem til Norge.

Har du noen gang tenkt på hva et palmetre fullt av kokosnøtter kan brukes til? Det skal du i dag få demonstrert når vi besøker den lille familien som har gjort akkurat dette til sitt levebrød. Vi vet du kommer til å bli imponert!

Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med. Her kan du spise lunsj før turen går videre.

På ettermiddagen kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historiske sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad.

Vårt hotell har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold – store rom med terrasser, svømmebasseng og en flott utsikt over øyas lengste elv, Mahaweli Ganga, som stille flyter forbi. Det føles som å være i jungelen, med regnskog, dyr, fugler, lyder. Magisk stemning!

Dag 5: Sightseeing i Kandy og møte med Det indiske hav

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/16_kandy.jpg

Dagen begynner med en spasertur gjennom et travelt og eksotisk marked med sjømat, frukter, grønnsaker og krydder.

På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener. Fristende minner å ta med seg hjem.

Royal Botanical Garden er berømt og den flotteste botaniske hagen i Asia med over en million besøkende hvert år. Vår spasertur tar oss gjennom palmealéer ledsaget av blomstrende trær og busker, forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter mot himmelen. Noen trær har store frukter mens andre er bosted for hengende flaggermus kalt flygende hunder. Hagen er i tillegg omkranset av trimmede plener, dammer og blomsterbed.Tid for lunsj på egenhånd i Kandy før vi starter på turen mot kysten.

Et besøk på denne vakre øya er ikke komplett uten omvisning på en tefabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader tørkes til den ferdige teen er klar til å nytes.

Utpå ettermiddagen møter Det indiske hav oss med innbydende strender og asurblå bølger. På Eden Resort og Spa i Beruwala skal vi nyte livet og riktig skjemme oss selv bort.

Dag 6 - 12: Dagene er dine

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/18_strand_paradis.jpg

Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Hotellet vårt er flott med en stor hage, strand og spa-senter. Du spiser frokost når det passer deg og legger opp dagene i eget tempo.

Den norske reiselederen forlater gruppen her på Eden, og den lokale guiden som dere er blitt godt kjent med de siste dagene vil være kontaktperson og guide for resten av oppholdet.

I løpet av disse dagene arrangeres det noen interessante frivillige utflukter som du kan velge å bli med på;

Elvesafari på Madhu-innsjøen:
I små motorbåter kjører vi inn i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen skal vi besøke en familie som lever av å dyrke kanel. Vi legger også til på en liten øy hvor det er et lite munkekloster. Så blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten. Vi er tilbake på hotellet ved lunsjtider.

Galle:
Byen er øyas fjerde største, og er litt Nederland, litt England og masse Sri Lanka, med en storslått festning og bymur samt fargerike gågater med butikker. Vi er tilbake på hotellet før lunsj.

Dag 13: Tilbake til hverdagen

En stor opplevelsesreise er slutt. Det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket har nok gjort inntrykk. Om kvelden blir det buss tilbake til flyplassen og nattflyet tilbake til Norge.

Dag 14: Ankomst Norge

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/tuktuk-fargerik.jpg

Ankomst Stavanger på formiddagen. En stor opplevelsesreise er slutt, men du vil utvilsomt reise hjem med et ekstra hjertelig minne om Sri Lanka, det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket.