Sicilia

Vill, vakker og vulkansk

  • 21.09.2019
  • 9 dager
  • 16 390,-

Benytt sjansen til å bli med til en av Europas vakreste destinasjoner. Sicilia ligger mellom Europa og Afrika med nydelig Middelhavsklima. Øya har en spektakulær og frodig natur. Her klorer intime landsbyer seg fast i fjellskråninger og vingårdene bugner av druer som gir oss spennende vinopplevelser. Historiske minnesmerker bygd av sjøfarere og handelsmenn imponerer oss, og Europas mest aktive vulkan, Etna, er en unik opplevelse. Naxos Beach Resort har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie. Hvem kan motstå en svømmetur i det krystallklare Middelhavet?

Gled deg til det sicilianske kjøkken – spennende retter av ferske og gode råvarer. Gå ikke glipp av denne turen, her får man masse opplevelser for pengene.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Sicilia.

Program for turen

Dag 1
Larvik – Torp – Sicilia
Dag 2
Taormina – Sicilias perle
Dag 3
De lipariske øyer (frivillig utflukt)
Dag 4
Vandretur fra Castelmola
Dag 5
Heldagsutflukt til Catania og Siracusa (frivillig utflukt)
Dag 6
Dagen er din!
Dag 7
Etna - Europas største vulkan
Dag 8
Dagen er din!
Dag 9
Sicilia – Norge

TurinformasjonTurpris kr. 15 800,- pr. person
+ flyavg. kr. 590,- (med forbehold om endringer)
Totalt kr. 16 390,- pr. person

Turprisen inkluderer:
Buss Larvik - Torp t/r
Fly Torp - Catania t/r
Turistskatt på Sicilia
Buss flyplass-hotell t/r
8 netter i bungalower i dbl.rom
8 frokostbuffeter
1 lunsj
8 middager
Drikke til inkl. måltider (1/2 flaske vin/mineralvann)
Tips
Utflukter ifølge program  
Reisevert fra Larvikbanken
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Enkeltrom kr 3 700,-

Frivillige utflukter:
Lipari m/lunsj og drikke kr 1290,- pp
Catania og Siracusa m/lunsj og drikke kr 990,- pp
Taubane og jeep til toppen av Etna kr 750,- pp
(påmelding til Etna taubane skjer etter ankomst Sicilia)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Larvik – Torp – Sicilia

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/giardini-naxos-bay-shutterstock_45513292.jpg

Vi kjører buss fra Larvik til Torp. Herfra flyr vi videre med KLM via Amsterdam til Catania, som ligger på østsiden av Sicilia. Ved ankomst er det under en times busstur til Giardini Naxos, stedet hvor grekerne anla sin første koloni på Sicilia for over 2000 år siden. Den tidligere fiskelandsbyen fremstår i dag som en koselig liten by. Dette er en ypperlig base for utforsking av Sicilia.

Vi skal hele tiden bo på Naxos Beach Resort i små hus som er plassert rundt i hotellets vakre hage. Hotellanlegget har flere bassenger og egen strand.

Dag 2: Taormina – Sicilias perle

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/taorminapiazza.jpg

Taormina ligger på en berghylle oppe i åsene. Med sitt behagelige klima året rundt og sin vakre beliggenhet, er byen det ideelle feriested. Rikfolk har bygd flotte palasser og tilbrakt vinteren her. Mange kjente kunstnere, diktere og malere har valfartet til byen. Etter hvert kom også turistene for å se om det virkelig var så vakkert som bildene viste.

Vår rundtur byr på imponerende historiske bygninger, storslått utsikt og øyas mest idylliske handlegate. Det finnes noe for enhver smak, og vi vet du vil kose deg. Her kan du handle typiske suvenirer – keramikk, korallsmykker, marsipan eller greske masker. Du kan stikke innom et av de mange kunstgalleriene eller gjøre et kupp på byens pulserende torv. Hva med å drikke cappuccino på en fortauskafé eller nyte deilig lunsj på en liten og intim restaurant? Her vil du nyte livet! Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 3: De lipariske øyer (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/lipari_enit.jpg

I dag velger du selv: Deilig avslapning på de flotte fasilitetene til hotellet? Eller bli med på en ekstra utflukt der vi følger kysten nordøstover på en motorvei som er ingeniør-kunst av ypperste klasse. Veien borer seg gjennom fjellvegger høyt over flere små byer som passeres. Det mangler ikke på inntrykk fra bussvinduet etter hvert som vi nærmer oss Messinastredet, det smale sundet som skiller Sicilia fra fastlandet.

Fra Milazzo tar vi båt til Lipari, en av de syv Lipariske øyer. Idet vi går i land, ser vi den spanske festningen som ruver over havna. Vi får en busstur rundt øya på smale veier og får se alle de andre øyene som man tror er restene av land som forbandt Europa med Afrika. Pimpstein og obsidian har vært inntektskilden for øyboerne i hundrevis av år. Etter felles lunsj og fulle av opplevelser, vender vi tilbake til Sicilia igjen utpå ettermiddagen.

Dag 4: Vandretur fra Castelmola

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/castelmola.jpg

I dag skal vi kjøre en spektakulær tur med hårnålssvinger opp til Castelmola. Denne lille landsbyen klamrer seg fast på toppen av en fjellklippe og blir omtalt som en av Italias vakreste. Her bor menneskene virkelig vegg i vegg, og de små sjarmerende gatene, torvet og ikke minst utsikten gjør dette til en spesiell opplevelse. Mola betyr jeksel, og Castelmola omtales som “slottet på tuppen av jekselen” og når du kommer hit, forstår du hvorfor!

På vei ned mot Taormina går vi på gode stier, og du kommer tett på naturen. Turen tar ca. 1 time. Når vi kommer ned til Taormina, tar vi kabelbane ned til kysten hvor bussen vår venter for å kjøre oss tilbake til hotellet. De som ønsker å spise lunsj, handle eller bare nyte Taormina får mulighet til dette og drar tilbake til Giardini Naxos på egenhånd. Ettermiddagen fri.

Dag 5: Heldagsutflukt til Catania og Siracusa (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/cataniashutterstock.jpg

I dag inviterer vi deg med på en spennende dagstur til to av Sicilias flotteste byer - Catania og Siracusa. Catania er en moderne by med mange tradisjoner og imponerende bygninger både i barokk og moderne stil. Bussen tar oss med på en rundtur slik at vi får et lite overblikk over byen før vi besøker Piazza del Duomo, med katedralen og byens berømte elefant. Byens livlige fiskemarked har et spennende vareutvalg; fisk, østers, akkar, skjell i alle varianter samt skinker og oster.  

Videre går turen til en av antikkens største byer, Siracusa. 2500 år med historie er noe vi bare aner når det store utgravningsfeltet med minner fra gresk, romersk og kristen tid, besøkes. Teateret fra år 400 f. Kr. er i forbausende god stand og har plass til 15 000 tilskuere. Den berømte forfatteren Cicero, som ble født på Sicilia, omtalte Siracusa som verdens vakreste by. Da romerne etter harde kamper erobret byen fra grekerne, var den berømte matematikeren Arkimedes blant de falne. I den gamle bydelen Ortigia ligger Palazzo Bellomo, domkirken fra barokktiden, samt flere interessante museer og mange koselige kaféer. På veien opp finner vi også Fontana Aretusa, en sagnomspunnen kilde fra byens tidligste dager, som blant annet leverte drikkevann til Lord Nelson før slaget ved Trafalgar.

Dag 6: Dagen er din!

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/sicilianske_sweets.jpg

Det er viktig å kjenne at en er på ferie – når en faktisk er på ferie! La hvilepulsen senke seg, les ferdig den boken du begynte på for lenge siden, eller svøm noen ekstra tak i bassenget. Hagen på hotellet er som en liten botanisk hage med blomstervekster vi vanligvis kun ser to måneder midt på sommeren – og da i bitte små krukker! Nyt dagen!

Dag 7: Etna - Europas største vulkan

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/etnautbrudd.jpg

Utflukten i dag er et naturunder uten sidestykke og en opplevelse av de sjeldne. På vei opp til Etna kjører vi gjennom vakre kastanje- og eikeskoger, vingårder og frukthager med sitron, appelsin og oliven. Det er varme-krevende planter som trives i den fruktbare jorda. Vi passerer flere gamle “sidekratere” og landsbyer som bærer preg av tidligere utbrudd. Etna har mange begravde landsbyer på sin samvittighet, men det var kun det overraskende utbruddet i 1669 som kostet menneskeliv. Når vi kommer opp i 2000 meters høyde, har landskapet blitt goldt, men utsikten er upåklagelig. Herfra er det mulig å ta taubane og jeep for å komme så nær hovedkrateret som mulig (værforbehold). Etna hilser oss kanskje velkommen med røyk og litt buldring, for dette er en vulkan som lever. Dagens lunsj inntar vi på et av øyas vingods.

Dag 8: Dagen er din!

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-store-bilder/mat_og_utsikt_cropped_compressed.jpg

Denne siste dagen skal vi nyte på egenhånd. I dag kan du gjøre det du ikke har rukket i uken som er gått, eller nyte dagen ved bassenget eller på stranden.

Dag 9: Sicilia – Norge

Vi spiser vår siste frokost på hotellet og har kanskje rukket å smake på alle rettene som vi denne uken har blitt tilbudt. Utpå dagen er tiden kommet for å si farvel til Sicilia.

Mens flyet svever over Alpene, mimrer vi over alt det vi har fått oppleve disse dagene. Godt at minnene varer lenge!
Buss siste etappe hjem.