Svalbard

Bagasje: Følgende er lov å ha med i henhold til SAS bagasjeregler: 1stk koffert à 23 kg og 1stk håndbagasje à 8 kg.

Bekledning: Vanntette tursko og varmt og vindtett yttertøy anbefales, fleece eller ull til å ha under samt lue, skjerf og votter. Gjennomsnittstemperatur på våren er 0 til +5 grader, høsten er 0 til -5 grader.

Butikker: Svalbard er toll- og avgiftsfritt område så en del varer er rimeligere enn på fastlandet. I Longyearbyen er der butikker som selger klær, sports- og fritidsutstyr samt souvenirer, gaver og kolonialvarer.

Innesko: Det er tradisjon å ta av seg skoene når man er på hotellet og en del andre steder, så det kan være lurt å ta med seg innesko eller varme sokker. Båttur til Barentsburg: Bekledning er ikke inkludert i aktiviteten så vi anbefaler ullundertøy, varm genser og varme og vindtette klær. Lue, votter og skjerf er en nødvendighet. En kikkert kan også være kjekt å ha med.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene ikke garanterer å ta hensyn til spesielle ønsker når det gjelder plassering i flyet. Drikk godt med vann, løs opp tettsittende plagg og sko, unngå alkoholinntak og sørg for å røre på kroppen noen ganger. Mht. flytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, maks 1 liter til sammen.

Sikkerhet: Det er ikke anbefalt å bevege seg utenfor Longyearbyen sentrum alene pga isbjørnfare. På organiserte turer vil en egen guide stå for sikkerheten med våpen og annet nødvendig utstyr.

Røyk: Alle rom på hotellet og fellesområdene er røykfrie.

Pass: Alle med norsk statsborgerskap trenger ikke pass, men en må ha med godkjent identitetskort for flyreisen.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl eller 3 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk. Det er eget Nordpol i Longyearbyen, men de kan ikke forsegle posene så all alkohol må sendes i kofferten. Hjemreise-flybillett