Peru og Titicacasjøen

PERU

med magiske Machu Picchu, Cusco og Titicacasjøen!

  • 13.04.2019
  • 11 dager
  • 34 990,-

Av alle land i Sør-Amerika er Peru kanskje det mest fascinerende. Vi har alle sett Sør-Amerikas største ikon på bilde, men å oppleve inkaenes glemte by i virkeligheten er noe helt annet. De verdensberømte ruinene i Machu Picchu innfrir alle forventninger! Ved ankomst skal vi bo et par netter i den spennende hovedstaden Lima før vi drar videre til Den Hellige Dal og til vakre Cusco, inkaenes gamle hovedstad. Vi skal ut på en fantastisk togtur i Orientekspressen-stil langs Andesfjellene, der vi passerer de vakreste landskap ved foten av snøkledde fjelltopper og inne i dype daler.  Vi skal besøke urfolket som lever på de flytende øyene i Titicaca-sjøen og vi skal la oss begeistre over inkaenes byggekunst, spanske plazaer og katedraler og la oss friste til shopping på de mange fargerike markeder. Dette er et reisemål de fleste har på sin bucket-list...nå har du sjansen til å bli med på denne fantastiske opplevelsen i påskeferien 2019. Vamos a Perú!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Peru og Titicacasjøen.

Program for turen

Dag 1
Eventyret er i gang! Peru venter på deg!
Dag 2
Lima – en by med store kontraster
Dag 3
Vi flyr til Cusco, besøker et kooperativ og sjekker inn på et eksotisk hotell på landsbygda.
Dag 4
Den hellige dal og lunsj på elegante Hacienda Huayoccari (ekstra utflukt)
Dag 5
Mytiske og magiske Machu Picchu
Dag 6
Cusco – inkaenes hovedstad - byggekunst og folklore
Dag 7
En av verdens vakreste togreiser
Dag 8
Øyene i Titicacasjøen – i Thor Heyerdahls fotspor
Dag 9
Inkagull og keramiske skatter
Dag 10
Bydel for bohemer og Kon-Tiki før avreise
Dag 11
Amsterdam – Norge

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 32229,-
+ flyavgift kr 2721,- (med forbehold om endringer)
Totalt kr 34950,-

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo - Lima t/r (utreise fra andre byer på forespørsel)
Fra Kristiansand, se tilleggspakke*
Innenlandsfly Lima-Cusco/Puno-Lima
Togreise Cusco – Puno
Togreise Machu Picchu
All busstransport og utflukter ifølge program
9 netter i dbl. rom på hotell
9 frokoster
6 lunsjer
5 middager
Kaffe, te og vann til inkluderte måltider
Tips

Reiseleder på turen – Linda Klepp – kan kontaktes på mail: linda@albas.no eller mobil 91555198 hvis du har spørsmål om turen.

Tillegg: 
Enkeltrom kr 3900,- 
Utflukt til Den hellige dal kr 990,- pr. pers.

*Tilleggspakke fra Kristiansand kr 800,-
Inkluderer fly Kristiansand – Oslo 12. april, 1 overnatting på Radisson BLU i delt dbl rom inkl frokost, direktefly hjem fra Amsterdam. (tillegg for sgl rom på Gardermoen kr 500,-)

Hotell:
Hotel Jose Antonio, Lima
Aranwa Resort & Spa, Den hellige dal
Costa del Sol Ramada, Cusco
Hotel Jose Antonio, Puno

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Eventyret er i gang! Peru venter på deg!

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/lima_love_park2.jpg

Vi forlater Norge og flyr via Amsterdam, og videre til Lima. Vi lander om kvelden og kjører til vårt hotell som ligger i den flotte bydelen Miraflores ved stillehavskysten. Dette området er i dag sentrum for byens sosiale liv med gode restauranter, nattklubber og teatre. Det blir servert et lett måltid på hotellet like etter ankomst.

 

Dag 2: Lima – en by med store kontraster

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/dk_photo_plaza_mayor_lima_peru_copy1.jpg

Godt uthvilte og etter en god frokost  gjør vi oss klare til å bli kjent med Perus spennende hovedstad. Limas gamleby fra kolonitiden er konsentrert rundt den store sentrale Plaza de Armas, slik det var da de spanske erobrerne grunnla ”Kongenes By”. Her finner vi katedralen, presidentpalasset og flere staselige bygninger med karakteristiske balkonger. Et par kvartaler unna ligger San Francisco-kirken med sine spesielle katakomber. Dagens lunsj inntar vi på en koselig restaurant underveis. I utkanten av byen møter vi flere av Limas ”shantytowns”, der mange innflyttere fra provinsen bor i mer eller mindre provisoriske boliger. Kontrastene er store mellom de finere bydeler på den ene siden og byens fattigstrøk på den andre. Denne kvelden spiser vi middag på egenhånd. Det finnes mange hyggelige restauranter like rundt hotellet, og Peru er kjent for sitt spennende kjøkken som ofte kombinerer japansk og peruansk mat. Ellers kommer både poteten og quinoa fra Perú, samt den populære måten å tilberede fisken til Ceviche som nærmest er blitt Perus nasjonalrett.

Dag 3: Vi flyr til Cusco, besøker et kooperativ og sjekker inn på et eksotisk hotell på landsbygda.

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/den-hellige-dal.jpg

Fra Lima ved kysten flyr vi i dag til landets tidligere hovedstad Cusco, som ligger i den sørøstlige delen av Andesfjellene, 3300 meter over havet. Høydeforskjellen er stor, og vi kjenner det på kroppen og litt i hodet... Derfor fortsetter vi til Urubambadalen, som ligger en del hundre meter lavere. Underveis på denne bussturen stopper vi innom et kooperativ i Chinchero. Her får vi en innføring i hvordan indianerne har farget garnet sitt i århundrer og hvilke prosesser ull fra alpakka- og lamaer må gjennom før de ender opp som fargerike tepper og myke deilige strikkeplagg.

I Urumambadalen skal vi bo to netter på et deilig spa-hotell med flotte fasiliteter. Her går alpakkaer og gresser og holder området rundt hotellet i orden og bassenget ligger der til vår disposisjon. Resten av dagen tar vi det med ro og venner oss til høyden. Middag i hotellets flotte restaurant om kvelden.

Dag 4: Den hellige dal og lunsj på elegante Hacienda Huayoccari (ekstra utflukt)

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/pisaq_markedsdag_hele-familien.jpg

I dag tilbyr vi en ekstra utflukt gjennom Valle Sagrado som viser oss hvordan inkaenes etterkommere har levd i århundrer. Det er ufattelig hva de kunne dyrke i de frodige dalene, rundt 3000 meter over havet i Andesfjellene. På ryggen bar de steinblokker og bygget templer på de høyeste toppene. Terrasser og vanningssystemer går tilbake til inkatiden, men gir også i dag livsgrunnlag for dalens tallrike bønder. Et godt eksempel er inkabyen Ollantaytambo. Vi bestiger inkatemplet her for å få et fullt perspektiv over stedet. Dagens lunsj som vi spiser på en vakker herregård i dalen, blir nok et av dagens høydepunkt.

Tilbake på hotellet er det likevel rikelig med tid til å nyte fasilitetene i vår lille oase. Hvorfor ikke utforske de nære omgivelser eller hva med en velgjørende spabehandling? Felles middag på hotellet.

Dag 5: Mytiske og magiske Machu Picchu

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/1_machu_picchu_cusco.jpg

Har du også drømt om å besøke inkagudenes hjemsted?

Høydepunktet på turen vil nok for mange være knyttet til Machu Picchu, den hemmelighetsfulle ”glemte” inkabyen som ble gjenoppdaget i 1911, da den amerikanske forskeren Hiram Bingham nærmest snublet over ruinene. Siden den tid har mange besøkende beundret denne utrolige byen, enten de har vandret i flere dager langs Inkastien, eller kommer med tog – slik vi gjør. Vær forberedt på en dag med uforglemmelige opplevelser og inntrykk, og ikke glem å lade opp fotoapparat og mobiltelefonen før denne dagen. Togreisen til Aguas Calientes i spesielle utsiktsvogner, er en stor opplevelse og byr på en fantastisk utsikt. Machu Picchu ligger mellom to fjelltopper i den østlige Andeskjeden, som dukker ned i Amazonasskogen. Fra toget går vi over i busser og kjører en halvtime oppover mot Machu Picchu. Endelig kan vi spasere opp trappetrinnene og rundt templer og hus som inkaene trolig forlot på sin flukt fra de spanske erobrerne. Vi spiser lunsj underveis på utflukten. Utpå ettermiddagen drar vi med toget tilbake til Urubambadalen og derfra med buss til Cusco. Her sjekker vi inn på vårt flotte hotell oppe i sentrum av byen. Middag på egenhånd i denne kvelden.

Dag 6: Cusco – inkaenes hovedstad - byggekunst og folklore

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/to-fine-damer-med-lama.jpg

Denne formiddagen tar vi en liten runde i inkaenes gamle hovedstad Cusco. Da de spanske erobrerne kom hit, var dette landets største by. Dagens arkitektur bærer preg av historien som spansk koloni, men også av inkaenes fantastiske byggekunst. Vi besøker Soltempelet og katedralen før vi tar turen opp til inkafestningen Sacsayhuaman, et enestående monument og en av inkaenes siste bastioner.  Lunsj serveres underveis. Massive steinblokker er føyd sammen med imponerende presisjon. Utsikten over byen er utrolig flott. Resten av dagen og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 7: En av verdens vakreste togreiser

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/utsikt-fra-toget.jpg

Titicacatoget som skal ta oss med fra Cusco til Puno ved Titicacasjøen er en unik opplevelse, og ruten beskrives av mange reisemagasiner som en av de vakreste togturene i verden! I tillegg til førsteklasses standard og egne spisevogner er det særlig observasjonsvognen som gir det lille ekstra. Her kan du nok ta noen virkelige spesielle bilder i det vi tøffer langs de mektige Andesfjellene med isbreer, ser flokker med alpakka og lamaer som gresser i skråningen og de lokale bøndene som er ute på jobb i sine fargerike gevanter.

Utpå ettermiddagen ankommer vi Puno ved Titicacasjøen, der vi skal bo de neste to netter. I en høyde på nesten 4000 meter tar vi det rolig resten av dagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Øyene i Titicacasjøen – i Thor Heyerdahls fotspor

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/landsby.jpg

Titicacasjøen ligger på 3800-4000 meters høyde og er dermed den høyest beliggende seilbare innsjøen i verden. Med sine mer enn 8000 km² flate og en dybde på opptil 450 meter, er det den største innsjøen i Sør-Amerika, og den deles mellom Peru og Bolivia. Blant innsjøens 36 øyer er Uros-andineres flytende øyer og Aymara-andineres øy Taquile mest berømt. Nordmenn tenker nok mest på Thor Heyerdahl som her fant inspirasjon og hjelp til sine sivflåter. Vi skal besøke en av de flytende sivøyene som må fornyes hvert år for ikke å synke. Kun 300 mennesker bor der fortsatt. De lever av fiske og selger sine håndlagde produkter, og de inviterer oss mer enn gjerne inn i de små stråhyttene sine hvor de stolt viser fram det lille de har for å klare seg i hverdagen.

Vi fortsetter til Taquile, en bratt fjelløy noe lenger ut i Titicacasjøen. Her bor Aymarastammen, med et annet språk og egne tradisjoner, forskjellig fra Quechuaene i regionen. Vakre håndarbeider og fargerike drakter sjarmerer turistene, som også får oppleve andinernes folkedanser. Vi spiser lunsj her ute på øya og er tilbake til hotellet utpå ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 9: Inkagull og keramiske skatter

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/museum2.jpg

Idag flyr vi tilbake til Lima der vi har lagt inn en natt før vi flyr tilbake til Norge. I Lima skal vi spise en deilig lunsj sammen før vi besøker Museo Larco, et av Limas mest spennende museer med inkagull og mange imponerende funn fra tiden før den spanske erobringen. Denne siste ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon til å gjøre unna den siste shoppingen og vandre gatelangs i den koselige bydelen Miraflores.

Dag 10: Bydel for bohemer og Kon-Tiki før avreise

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/blomster.jpg

Etter en rolig morgen med lang frokost pakker vi kofferter og gjør oss klare for hjemreisen. Men flyet vårt går ikke før om kvelden så vi har lagt opp til noen fine opplevelser underveis til flyplassen denne dagen. En tidligere bohembydel med pene parkanlegg og hyggelige kafeer på gatehjørnene står for tur - vi skal besøke Barranco. Mario Vargas Llosa, Perus store forfatter og nobelprisvinner, har sitt hus her i dette sjarmerende området. Vi spiser turens siste lunsj på et flott sted i Lima før vi setter kursen mot flyplassen i nabobyen Callao. Her rekker vi også en liten tur innom havnen der Thor Heyerdahl bygget og sjøsatte Kon-Tiki. Så med bagasjen full av minnerike opplevelser sier vi farvel og takk for oss til magiske Perú - og setter kursen mot Europa og Amsterdam.

Dag 11: Amsterdam – Norge

Etter en forhåpentligvis god natts søvn på flyet lander vi i Amsterdam og orienterer oss videre mot våre respektive fly til Norge.