- vilt, vakkert og eksotisk

  • 25.05.2018
  • 6 dager
  • 15 225,-

Mange har et ønske om å besøke Island, og nå er muligheten her! Island er en reise til våre norrøne røtter, til vill og øde natur og et hypermoderne Reykjavik.

Ikke uten grunn hviler det et historisk sus over øya, som i sin tid ble befolket av vikingene, og naturen viser frem sin mangfoldighet i ulike former av landskap, lys og farger. Dette har inspirert mange kunstnere opp gjennom tidene. Vi møter også et vennlig folk med en spennende historie med tette bånd til vårt eget land. Islendingene er stolte av sitt tradisjonsrike land og språk, og møter alle sine gjester med varme og vennlighet. Her er det godt å være turist!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Island.

Program for turen

Dag 1
Stavanger - Island
Dag 2
Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss
Dag 3
Tur til Vestmannaøyene (frivillig utflukt)
Dag 4
Reykjanes og Den blå lagune (frivillig utflukt)
Dag 5
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 13825,- pr. pers.
Pluss flyavgift kr 1400,- (med forbehold om endringer)
TOTALT kr 15225,-

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Keflavik t/r
5 netter i dbl.rom på Fosshotel Raudará
5 frokoster
2 lunsjer (dag 1 og 5)
5 middager
Alle utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltromstillegg kr 3600,-
Frivillig utflukt til Den blå lagune (inkl. buss, lunsj, bading og håndkle) kr 1290,- pr. pers.
Frivillig utflukt til Vestmannaøyene (inkl. buss, båt, rundtur og lunsj) kr 1690,- pr.pers.
Det er bindende forhåndspåmelding på utfluktene.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Stavanger - Island

/globalassets/europa/island/island-store-bilder/Thingvellir_shutter.jpg

Vi flyr fra Stavanger, via København, til Island. På vei inn mot Reykjavik, verdens minste og nordligste hovedstad besøker vi først Höfdi der Reagan og Gorbatsjov møttes i 1986, før turen går inn i sentrum hvor vi ser på domkirken, Alltingsbygningen, rådhuset og fiskehavnen. Den imponerende Hallgrimskirken, der man i klart vær kan nyte utsikten over byen fra tårnet, er også vel verd et besøk. Etterpå går turen til Nordens Hus og universitetsområdet. Det blir felles lunsj i løpet av dagen. Om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell som skal være base de neste dagene. Middag på hotellet.

Dag 2: Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss

/globalassets/europa/island/island-programbilder/gullfoss.jpg

Dagens rundtur vil gi oss mange fine naturopplevelser. Vi forlater Reykjavik og kjører først til Mosfell der vi avlegger et besøk på utsalget til Álafoss ullvarefabrikk. Deretter fortsetter turen mot Thingvellir, der islendingene holdt ting i nærmere 900 år. Vi spaserer ned gjennom den berømte kløften, Allmannagjá og kan formelig føle historiens sus over stedet.

Turen videre går over fjellet til Laugarvatn. Naturen kan virke gold uten trær, men vegetasjonen er likevel fascinerende. Lyset her oppe er helt spesielt og noe man sent vil glemme. Etter en stund kommer vi til Haukadalur, hvor vi finner den kjente Geysir som har gitt navn til sprutende, varme kilder over hele verden. Springkilden Strokkur er fremdeles aktiv, og vi kan beundre dette naturfenomenet som sender kaskader av varmt vann 15-20 meter opp i luften med 5-6 minutters mellomrom. Vi kjører også opp til Gullfoss, som kan minne om Niagarafallene i miniatyr. Dette er et av landets største fossefall. Etter lunsj på Hotel Geysir, kan de som ønsker det besøke senteret som i lyd og bilder viser hvilke krefter som er i sving ved et vulkanutbrudd, og føle hvordan et jordskjelv virker.

Etter en god pause starter vi tilbaketuren mot Reykjavik. Underveis besøker vi kirken i Skálholt, som var landets første bispesete. Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Reykjavik etter en flott dagstur. Det blir middag på hotellet denne kvelden.

Dag 3: Tur til Vestmannaøyene (frivillig utflukt)

I dag skal vi virkelig besøke et naturunder, nemlig Vestmannaeyjar som er en vulkansk øygruppe som ligger utenfor sørkysten av Island. Fra Bakkafjara tar vi en 20 minutters båttur til Heimaey, som er den eneste av øyene som er bebodd. Her starter vår rundtur hvor vi får se lundefuglkoloniene, små landsbyer og ikke minst krateret på Eldfjell. Det var her det var utbrudd i 1973 da hele øya måtte evakueres. Eldheimar museum er et interaktivt og visuelt museum som forteller historien om utbruddet, hvordan folk bodde på øya før, og hvordan dette forandret livene deres for alltid. Mange av dem har aldri sett hjemmene sine eller noen av eiendelene igjen. Vi er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen, og om kvelden møtes vi til felles middag.

Dag 4: Reykjanes og Den blå lagune (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/island/island-programbilder/bla-lagune-4.jpg

Har du lyst til å bli med til Reykjanes og Den blå lagune? Turen starter med et besøk ved Bessastadir, presidentens residens. Etterpå får vi oppleve fiskebyen Hafnarfjörður før turen går over et imponerende lavalandskap på veien mot Krysuvik. Vi kjører langs det vakre Kleifarvatnet før vi kommer til et område med boblende, illeluktende svovelkulper. Det var her svovel ble utvunnet i store mengder i gamledager. Deretter fortsetter ferden over til sydsiden av Reykjaneset og vi kjører langs klippene før vi kommer til den lille fiskerlandsbyen Grindavik, hvor fiskeoppdrett er en av hovednæringene. Herfra er det ikke langt til turens mest behagelige mål, Den blå lagune.

Det er lett å forstå hvorfor dette er et av landets mest kjente og besøkte attraksjoner - det blåaktige vannet holder hele året en jevn temperatur rundt 37 grader Celsius. Vi spiser først en god lunsj sammen og deretter kan de som vil nyte et bad i det mineralrike vannet. Det er absolutt en svømmetur du sent vil glemme. Felles middag på restaurant i sentrum om kvelden.

Dag 5: Hjemreise

/globalassets/europa/island/island-programbilder/geysir_shutterstock_34274932.jpg

Oppholdet på Island går mot slutten. Tiden er inne for å kjøre utover mot Keflavik hvor vi flyr tilbake til Norge, ganske mye raskere og mer behagelig enn våre landsmenn i tidligere tider som var avhengige av å benytte skip! Vi håper oppholdet har gitt deg fine opplevelser og inspirasjon til å lære mer om dette “annerledeslandet”.