På cruise i Kroatias vakre skjærgård

Opplev det ekte Kroatia ombord på MS Majestic

  • 22.09.2018
  • 8 dager
  • 15 990,-

Bli med på et fantastisk ukescruise i Adriaterhavets skjærgård. Fra romerske Split seiler vi via noen av Kroatias vakreste øyer, besøker selvfølgelig vidunderlige Dubrovnik og avslutter når vi er tilbake i Split. Skipet legger til i havner i hjertet av både små landsbyer og større byer. Slapp helt av og la kapteinen, mannskapet og reiselederen ta vare på deg. Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på den romslige baugen. Underveis venter spennende utflukter, mulighet for sykkeltur, vinsmaking og utallige flotte opplevelser.

Utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper godt miljø og hygge underveis. Skipet vårt har flotte lugarer, alle utvendige. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til mølla!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til På cruise i Kroatias vakre skjærgård.

Program for turen

Dag 1
All aboard! Vi mønstrer på skipet som blir vårt hjem denne uken
Dag 2
Late timer og en lun bukt? Fest på vingård i kveld
Dag 3
Tid til å vandre (eller sykle) i nasjonalparken Mljet
Dag 4
Kroatias mest fotograferte by?
Dag 5
Marco Polos fødested er en perle vi bare må besøke
Dag 6
Magiske Zlatni Rat og Captains dinner
Dag 7
Brac - Split
Dag 8
Gamlebyen i Split må bare oppleves for hjemreisen

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 16700,- pr. pers.
Pluss flyavgift og bagasjetillegg kr 800,-
(med forbehold om endring)
Totalpris kr 17500,- pr. pers.

Pris for LOS-kunder 15 990,-

Inkludert i prisen:
Fly Kristiansand - Split
Fly Split - Oslo
Buss Gardermoen - Kristiansand
Busstransport flyplass - skip t/r

7 netter i utvendig dbl. lugar, nederste dekk
7 frokoster (english breakfast)
6 tre-retters lunsjer, med 1 glass vin
3 tre-retters middager (inkl. Captain’s dinner og middag
hjemme hos en lokal vinbonde)
Vin- og skinkesmaking i Korcula
Olivenoljesmaking ombord
Kabelbane i Dubrovnik
Lokalguide i Dubrovnik, Korcula, Hvar og Split
Inngang til Mljet nasjonalpark
Havneavgifter
1 liter flaskevann på lugaren hver dag
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkellugar på forespørsel
Tillegg for utv. dbl. lugar mellomdekk kr 1500,- pr. pers.
Tips til betjening

MS Majestic er i Premium Superior kategorien til rederiet Katarina Line. Skipet ble sjøsatt i 2014. Alle 18 lugarene er utvendige, med egne bad og air condition. Fellesområdene inkluderer soldekk og restaurant.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Turprogram

Dag 1: All aboard! Vi mønstrer på skipet som blir vårt hjem denne uken

/globalassets/cruisebater/ms-majestic/majestic_ext_1.jpg

Vi flyr fra Kjevik via Oslo til Split. Ved ankomst til denne historiske byen som er beskyttet av UNESCO, kjøres vi til skipet for ombordstigning og innsjekk.

Skipet som skal være vårt hjem de neste 7 nettene, har en hyggelig og imøtekommende besetning som vil være med på å gjøre den neste uken til en flott opplevelse. Etter innsjekk spiser vi en deilig lunsj om bord mens mannskapet gjør klar for å lette anker.

Endelig er vi på vei, cruise i Kroatias skjærgård er en behagelig måte å oppleve landskapet, klimaet og reisefølget du er sammen med. Denne ettermiddagen ankommer vi naturperlen Hvar, tidligere kåret til en av verdens vakreste øyer. Her finner du vinranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin og ikke minst koselige, små landsbyer. Øya kan også smykke seg med å være en av de mest solrike øyene i Adriaterhavet.

Det er mange historiske landemerker her og katedralen fra renessansen med de originale tårnene, er særlig kjent. Vi får en guidet sightseeing før litt tid på egenhånd, middag ordner dere også på egenhånd denne kvelden. Hvar tilbyr et bredt utvalg av restauranter, barer og underholdning som har åpent utover kvelden hvis det skulle friste.

Dag 2: Late timer og en lun bukt? Fest på vingård i kveld

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/lastovo_21.jpg

Underveis mot neste havn finner kapteinen frem til en lun og hyggelig bukt der de som vil kan bade. Det er så avslappende å ha både lugar, restaurant, bademuligheter og soldekk så nærme. Med en god bok og noe kaldt i glasset, vil tiden om bord gå altfor fort. Etter en behagelig formiddag til sjøs ankommer vi Trstenik. I dag skal vi utforske landsbygda, og vi starter med buss til landsbyen Kuna. Vi besøker kirken, et lite kloster og en bondegård for å se hvordan dagliglivet fortoner seg her. I kveld besøker vi en koselig liten vingård og familien som driver den. De står for maten, drikken og underholdningen – så alt er kortreist denne kvelden!

Dag 3: Tid til å vandre (eller sykle) i nasjonalparken Mljet

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/mljet_sykkeltur.jpg

Øya Mljet er den sørligste og østligste av de store øyene i Adriaterhavet, og den har vulkansk opphav. Dette har gitt øya dramatiske kløfter og juv. Navnet «Mljet» stammer fra «Melita», eller honning, som antikke grekere kalte øya. Allerede i 1960 ble det anlagt en nasjonalpark her, og tur hit er inkludert. Det er mulig å leie kajakk og sykkel i parken.

Om ettermiddagen drar vi videre til Dubrovnik. Her kan du velge å dra inn til gamlebyen eller bli om bord på skipet. Skipet ligger ca 15 minutter fra Dubrovnik by. Middag på egenhånd.

Dag 4: Kroatias mest fotograferte by?

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/dubrovnik_stradun.jpg

Vakre Dubrovnik! I formiddag går det buss fra havna til sentrum. De pittoreske gatene, smugene og ikke minst muren skal beundres. Reiseleder viser vei og forteller, og til slutt er det kabelbane opp til nærmeste klippe slik at vi kan se det hele i fugleperspektiv. Her får du kanskje knipset turens vakreste bilde med de oransje hustakene, den 1940 meter lange muren og Elaphiti øyene i bakgrunnen.

Dubrovnik er lett å finne fram i - du havner uansett på hovedgata Placa til slutt. Mange hyggelige restauranter og butikker ligger og frister. Denne dagen er lunsj og retur til skipet på egenhånd, og utpå kvelden møtes vi igjen til felles middag om bord.

Dag 5: Marco Polos fødested er en perle vi bare må besøke

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/korcula.jpg

I dag ønsker Korcula oss velkommen. Øya er mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og Korcula går under navnet «den grønne øy» fordi den er den frodigste av alle øyene i Kroatia.

Vi rusler sammen med en lokalkjent guide og blir bedre kjent i Korcula, smugene, havnen og de små torvene som ligger beskyttet inne i byen. Mot slutten av vår rundtur får vi teste noen av de lokale produktene. Det blir noe smaksrikt i både glasset og på tallerkenen. Etter sightseeingen er resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 6: Magiske Zlatni Rat og Captains dinner

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/brac_bol_2.jpg

Etter frokost letter vi anker og setter kursen mot Brac og havnebyen Bol. Underveis blir det servert lunsj. Vel fremme på øya Brac kan du bade i det krystallklare vannet. Det er noe magisk ved stranden Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne, og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia. Bol er en typisk fiskelandsby som er blitt forvandlet til en populær turistdestinasjon.

I kveld blir det «Captain’s dinner» om bord på vårt flytende hotell.

Dag 7: Brac - Split

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/split.jpg

Etter frokost letter vi anker og sier farvel til Brac. Vi nyter siste etappe på sjøen tilbake til Split. Det er deilig å være på tur!

Det er mange romerske spor i Split, og med lokalguide skal vi gjøre oss litt kjent i gamlebyen. Havnepromenaden er midtpunktet i byen, og mange nordmenn elsker de steinbelagte områdene hvor man opplever sjø, solskinn, båtliv og møter lokalbefolkningen. Her er det deilig å rusle!

På markedet kan du la deg begeistre av de ferske og fristende råvarene. Prøv gjerne en kumquat. Den ser ut som en bitteliten appelsin, men husk den spises med skallet på, det er der sødmen er.

Dag 8: Gamlebyen i Split må bare oppleves for hjemreisen

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/split_shutterstock_134752205.jpg

Vi nyter vår siste frokost ombord før bussen kommer for å bringe oss til flyplassen for retur til Norge.

Siste etappe fra Gardermoen til Kristiansand vil vi kjøre i buss.