Opplev Kroatia med MS Dream

  • 08.09.2018
  • 8 dager
  • 15 990,-

Bli med på et fantastisk ukescruise i Adriaterhavets skjærgård. Fra romerske Split seiler vi via noen av Kroatias vakreste øyer og avslutter når vi kommer til vidunderlige Dubrovnik. Skipet legger til i havner i hjertet av både små landsbyer og større byer. Slapp helt av og la kapteinen, mannskapet og reiselederen ta vare på deg. Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på den romslige baugen. Underveis venter spennende utflukter, mulighet for sykkeltur, vinsmaking og utallige flotte opplevelser.

Utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper godt miljø og hygge underveis. Skipet vårt har flotte lugarer, alle utvendige. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til mølla!

Program for turen

Dag 1
Kristiansand - Split
Dag 2
Makarska
Dag 3
Brac - Hvar
Dag 4
Vis
Dag 5
Korcula
Dag 6
Peljesac
Dag 7
Dubrovnik
Dag 8
Hjemreise fra Dubrovnik

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 17700,- pr. pers.
Pluss flyavgift og bagasjetillegg kr 800,-
(med forbehold om endring)
Totalpris kr 18500,- pr. pers.
Pris for LOS-kunder 16 900,-

Inkludert i prisen:
Fly Kristiansand - Split
Fly Dubrovnik - Oslo
Buss Gardermoen - Kristiansand
Busstransport flyplass - skip t/r
7 netter i utvendig dbl. lugar, nederste dekk
7 frokoster (english breakfast)
6 tre-retters lunsjer, med 1 glass vin
3 tre-retters middager (inkl. Captain’s dinner og
middag hjemme hos en lokal vinbonde)
Vin- og skinkesmaking i Korcula
Kabelbane i Dubrovnik
Lokalguide i Dubrovnik, Korcula, Hvar og Split
Havneavgifter
1 liter vann (på lugaren) hver dag
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkellugar på forespørsel
Utv. dbl. lugar mellomdekk kr 1500,- pr. pers.
Utv. dbl. lugar top dekk kr 2500,- pr. pers.
Tips til betjening ombord

*MS Dream er i Premium Superior kategorien til
rederiet Katarina Line. Skipet ble sjøsatt i 2017.
Alle 20 lugarene er utvendige, med egne bad og air
condition. Fellesområdene inkluderer soldekk og
restaurant.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Turprogram

Dag 1: Kristiansand - Split

MS Dream restaurant

Velkommen til Kroatia og Split. Ved ankomst til denne historiske byen som er beskyttet av UNESCO, kjøres vi til skipet for ombordstigning og innsjekk. Skipet som skal være vårt hjem de neste 7 nettene, har en hyggelig og imøtekommende besetning som vil være med på å gjøre den neste uken til en flott opplevelse. Etter innsjekk
spiser vi en deilig lunsj om bord. Det er mange romerske spor i Split, og med lokalguide skal vi gjøre oss litt kjent i gamlebyen. Havnepromenaden er midtpunktet i byen, og mange nordmenn elsker de steinbelagte områdene hvor man opplever sjø, solskinn, båtliv og møter lokalbefolkningen. Her er det deilig å rusle!

På markedet kan du la deg begeistre av de ferske og fristende råvarene. Prøv gjerne en kumquat. Den ser ut som en bitteliten appelsin, men husk den spises med skallet på, det er der sødmen er.

Dag 2: Makarska

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/bol_underwater.jpg

Endelig er vi på vei, cruise i Kroatias skjærgård er en behagelig måte å oppleve landskapet, klimaet og reisefølget du er sammen med. Denne ettermiddagen ankommer vi Makarska ligger som midt i kystregionen som er kjent som «Makarska Riviera». Makarska omgis av hundrevis av øyer og Biakovofjellene som rager 1700 meter over byen og kysten bidrar til et dramatisk inntrykk. Her kan vi glede oss over en trivelig by med sine plasser og smale gater fulle av historie og liv!

Dag 3: Brac - Hvar

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/bol_4.jpg

Etter frokost letter vi anker og setter kursen mot Brac og havnebyen Bol. Vel fremme på øya Brac kan du bade i det krystallklare vannet. Det er noe magisk ved stranden Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne, og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia. Fasongen endres avhengig av strømninger i hav og vind, men du vil nok kjenne den godt igjen!
Etter lunsj fortsetter cruiset mot Hvar. Det er så avslappende å ha både lugar, restaurant, bademuligheter og soldekk så nærme. Med en god bok og noe kaldt i glasset, vil tiden om bord gå alt for fort. Naturperlen Hvar – tidligere kåret til en av verdens vakreste øyer. Her finner du vinranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin og ikke minst koselige små landsbyer. Øya kan også smykke seg med å være en av de mest solrike øyene i Adriaterhavet. Det er mange historiske landemerker her og katedralen fra renessansen med de originale tårnene, er særlig kjent. Vi får en guidet sightseeing samt tid på egenhånd til litt shopping e.l.

Dag 4: Vis

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/vis_blue_cave_1024x768.jpg

Øyen Vis var frem til 1990 stengt for turister, grunnet miliær aktivitet. Dette har gjort sitt til at området har beholdt sin middelhavs sjarm. På vår tur idag skal vi besøke en helt spesiell og vakker naturfenomen. The Blue Cave er viden kjent for den helt utrolige blåfargen som oppstår når lyset reflekteres gjennom denne lille hulen. Det er kun mulig å komme inn i hulen med små båter, derfor er det med forbehold om sjø- og værforhold.

Dag 5: Korcula

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/korcula_2.jpg

I dag ønsker Korcula oss velkommen. Øya er mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og Korcula går under navnet «den grønne øy» fordi den er den frodigste av alle øyene i Kroatia. Vi rusler sammen med en lokalkjent guide og blir bedre kjent i Korcula, smugene, havnen og de små torvene som ligger beskyttet inne i byen. Mot slutten av vår rundtur får vi teste noen av de lokale produktene. Det blir noe smaksrikt i både glasset og på tallerkenen. Etter sightseeingen er resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 6: Peljesac

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-store-bilder/croatian-boat.jpg

Etter en behagelig dag til sjøs og lunsj ombord, ankommer vi øya Peljesac hvor byen Trstenik ønsker oss velkommen. 

I kveld besøker vi en koselig liten vingård og familien som driver den. De står for maten, drikken og underholdningen - så alt er kortreist denne kvelden!

Dag 7: Dubrovnik

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/dubrovnik_stradun.jpg

Vi nyter siste etappe på sjøen på vår vei til vakre Dubrovnik! Det er deilig å være på tur!
Fra havnen tar vi buss inn til sentrum. De pittoreske gatene, smugene og ikke minst muren skal beundres. Vår lokalguide viser vei og forteller, og til slutt er det kabelbane opp til nærmeste klippe slik at vi kan se det hele i fugleperspektiv. Her får du kanskje knipset turens vakreste bilde med de oransje hustakene, den 1940 meter lange muren og Elaphiti øyene i bakgrunnen. Dubrovnik er lett å finne fram i - du havner uansett på hovedgata Placa til slutt. I kveld blir det «Captain’s dinner» om bord på vårt flytende hotell.

Dag 8: Hjemreise fra Dubrovnik

Vi nyter vår siste frokost ombord før bussen kommer for å bringe oss til flyplassen for retur til Norge. Siste etappe tilbake til Kristiansand blir med buss, da flymulighetene fra Oslo lørdag vil gi alt for mange ventetimer.