Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bli med til sjarmerende Toscana og se en spektakulær forestilling med Andrea Bocelli på hjemmebane

  • 25.07.2018
  • 6 dager
  • 15 900,-

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en enkelt utendørskonsert som vi skal få oppleve. Vår base blir i hjertet av Siena, en av Italias vakreste middelalderbyer. Kort avstand til berømte steder som Pienza og San Gimignano gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske det sydlige Toscana. Du får også muligheten til å oppleve det vakre landskapet i Val’Orcia samt smake på edel Brunello-vin i selveste Montalcino.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Opplev Andrea Bocelli i Toscana.

Program for turen

Dag 1
Kristiansand - Siena
Dag 2
Siena
Dag 3
San Gimignano og Monteriggioni
Dag 4
Konsert med Andrea Bocelli
Dag 5
Pienza og Montalcino med vinsmaking
Dag 6
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 16390,- pr. pers.
Pluss flyavgift og bagasjetillegg kr 1110,-
(med forbehold om endring)

Totalpris kr. 17500,- pr. pers.
Pris for LOS-kunder kr. 15900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Kristiansand – Toscana t/r med KLM
All nødvendig busstransport
5 netter i dbl. rom på 4* hotel
5 frokoster
2 lunsjer (inkl en lunsjboks til konsertdagen)
3 middager
Konsertbillett til Andrea Bocelli (kategori poltroncina, nummerert billett)

Utflukt til San Gimignano og Monteriggioni
Utflukt til Montalcino og Pienza inkl vinsmaking
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg
Enkeltrom kr 2800,- (på forespørsel)
Utflukt til Rapolano Terme, inkl inng.billett kr 550,- p.p.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Kristiansand - Siena

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/toscana_landliv.jpg

Vi flyr med rutefly fra Kjevik via Amsterdam til Firenze om formiddagen. Vel fremme blir vi møtt av en buss som bringer oss til vårt hotell i Siena, der vi skal bo fem netter. Du vil i løpet av de nærmeste dagene oppdage at denne lille byen er en glimrende base for et opphold i Italia, med et vell av severdigheter samt et godt kjøkken og spennende handlemuligheter like utenfor døren. Siena er dessuten omgitt av åser med fine vandrestier som kan friste den mer aktive.

Dag 2: Siena

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/siena_piazza_del_campo_ovenfra.jpg

Stort sett alle lar seg begeistre av den ekte og vakre middelalderbyen Siena. I de trange og bratte smugene som fører opp mot Piazza del Campo og katedralen er stemningen og atmosfæren omtrent som fra byens glanstid. Sienas katedral i hvit og svart marmor er en av Italias vakreste og et naturlig midtpunkt i byen. Den skålformede Campo-plassen er berømt for sitt fargerike folkeliv, det årlige hesteveddeløpet Palio og det vakre renessansetårnet knyttet til byens rådhus. Underveis på vår byvandring får vi høre historien om Spedale di Santa Maria della Scala, som i middel-alderen fungerte som et sykehus for pilegrimer, og som i dag er omgjort til et spennende museum. Med lokalguide tar vi en spasertur i sentrum før resten av dagen er på egenhånd. Det er nok av artige nisjebutikker og «krinkelkroker» å oppdage. Eller gjør som mange andre: Nyt en cappuccino eller et glass chiantivin med blikket hvilende på folkelivet.

Dag 3: San Gimignano og Monteriggioni

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/san_gimignano.jpg

Turen til San Gimignano går gjennom vinregionen Chianti. Gårdene og landsbyene ligger som oftest på toppen av åskammene, omgitt av mørke slanke sypresser, og er det landskapet de fleste forbinder med Toscana. Gjennom de varme somrene er den svalende brisen på toppene velkommen. San Gimignano, med sine solide bymurer og merkelige tårn, er en helt enestående by som kom til velstand i middelalderen. Byen lå den gang langs hovedveien fra Firenze til Roma. Utsikten fra borgen og bymuren går langt utover  det toskanske landskap og den helhetlig bevarte bykjernen tiltrekker seg i dag besøkende fra fjern og nær – ikke minst på grunn av all den vakre  eramikken, skinnvarene og de lokale spesialitetene som selges her. Det er virkelig en perle av en liten by! Vi besøker deretter stemningsfulle Monteriggioni, en festning og slott fra 1200-tallet som i dag er en liten landsby. Det er nesten som man forventer at en ridder i full rustning skal komme mot oss gjennom en av de 14 byportene. I utkanten av byportene er det duket for en rustikk lunsj på et lokalt vertshus.

Dag 4: Konsert med Andrea Bocelli

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/andrea-bocelli/pausini.jpg

Denne formiddagen kan du slappe av og bestille en kurbehandling dersom du ønsker å skjemme deg bort. De som har lyst, kan bli med reiselederen på en handlerunde i Montecatini med fokus på lokale delikatesser. Her får du oppleve butikker i bakgatene der byens borgere pleier å kjøpe sine gode matvarer. Om ettermiddagen går ferden med buss til åsene utenfor den lille byen Lajatico, hjembyen til Andrea Bocelli. Her ligger konsertarenaen ute i det vakre landskapet, der det er duket for en magisk musikkopplevelse. Arenaen blir spesialtilpasset denne ene kvelden hvert år, med spennende scenedetaljer i stort format. Det blir en spektakulær forestilling hvor Bocelli får følge av symfoniorkester, kor og dansere. Man kler seg i et behagelig aftenantrekk med gode sko, gjerne også en genser eller jakke siden dette er en utendørs kveldsforestilling. Bussen kjører tilbake til Montecatini etter konserten. Det blir sen retur til hotellet (ankomst ca kl 02.30).

Dag 5: Pienza og Montalcino med vinsmaking

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/toscana_sunflowers.jpg

Når vi kjører gjennom Val d’Orcia sør for Siena, går blikket langt til regionens høyeste fjell, Monte Amiato. Den vakre dalen, som står på UNESCOs verdensarvliste, er akkurat slik vi forestiller oss det perfekte toskanske landskap, åskammer med sypresser som omgir okergule gårdshus, duvende kornåkre, vingårder og olivenlunder. I dette området ligger flere vakre landsbyer. Dagens tur fører oss til den lille byen Montalcino som troner stolt på en høyde og danner hjertet i et av Italias mest prestisjefylte vindistrikter. Her får vi smake de edle dråpene fra Brunello-vin som kommer herfra. Deretter går turen videre til Pienza kjent for å være en av Italias mest perfekte renessansebyer. Byen er blitt brukt som filmkulisse til flere kjente Hollywood-filmer. Her blir det litt tid på egenhånd til å spise lunsj og kanskje smake på lokalprodusert pecorino-ost, før turen går med buss tilbake til Siena utpå ettermiddagen.

Dag 6: Hjemreise

Etter frokost tar vi avskjed med Siena og hotellet vårt. Bussen kjører oss til flyplassen i Firenze og vi flyr tilbake til Norge etter inspirerende dager i Italia.