– vilt, vakkert og eksotisk

  • 17.04.2018
  • 5 dager
  • 13 950,-

Mange har et ønske om å besøke Island, og nå er muligheten her! Du vil få oppleve et land som er helt unikt. Naturen viser frem sin mangfoldighet i ulike former av landskap, lys og farger. Dette har inspirert kunstnere opp gjennom tidene. Ikke uten grunn hviler det et historisk sus over øya. Vi møter et vennlig folk med en spennende historie med tette bånd til vårt eget land. Bli med på en uforglemmelig reise til Sagaøya.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Island.

Program for turen

Dag 1
Hokksund – Keflavik
Dag 2
Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss
Dag 3
Nyt dagen i Reykjavik
Dag 4
I Snorres fotspor - utflukt til Reykholt
Dag 5
Den blå lagune

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 13 950,- pr. person

Turprisen inkluderer:
Buss Hokksund – Gardermoen t/r
Fly Gardermoen – Keflavik t/r
Flyavgifter
4 netter i dbl.rom på Centerhotel Plaza
4 frokoster
3 lunsjer
4 middager
Utflukter i henhold til program
Tips
Reisevert fra SpareBank1 Modum
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 3 990,-
Bading i Den blå lagune, inkl. leie av håndkle
kr 750,- pr. pers. (bindende forhåndspåmelding)

Dersom du har spørsmål angående turen, kan du ringe Gry Humlebek på telefon 32 78 18 53/93 62 61 41

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til
valutakursen, endringer i fl yavgifter, turprogram og
eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Hokksund – Keflavik

/globalassets/europa/island/island-programbilder/reykjavik_sunset.jpg

Buss bringer oss fra Hokksund til Gardermoen vi setter oss på flyet til Keflavik og klokken stilles to timer tilbake ved ankomst. Bussen kjører oss mot Reykjavik, verdens minste og nordligste hovedstad. Først besøker vi Höfdi der Reagan og Gorbatsjov møttes i 1986, før turen går inn i sentrum hvor vi ser på domkirken, alltingsbygningen, rådhuset og fiskehavnen. Den imponerende Hallgrimskirken, der man i klart vær kan nyte utsikten over byen fra tårnet, er også vel verd et besøk. Etterpå går turen til Nordens Hus og universitetsområdet. Dagens lunsj inntas i hyggelige omgivelser i det nye Harpa-bygget ved havnen. Om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell som skal være base de neste dagene. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2: Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss

/globalassets/europa/island/island-programbilder/gullfoss.jpg

Dagens rundtur vil gi oss mange fine naturopplevelser. Vi forlater Reykjavik og kjører mot Thingvellir, der islendingene holdt ting i nærmere 900 år. Vi spaserer ned gjennom den berømte kløften, Allmannagjá, og kan formelig føle historiens sus over stedet. Turen videre går over fjellet til Laugarvatn. Naturen kan virke gold uten trær, men vegetasjonen er likevel fascinerende. Lyset her oppe er helt spesielt og noe man sent vil glemme. Etter en stund kommer vi til Haukadalur, hvor vi finner den kjente Geysir som har gitt navn til sprutende, varme kilder over hele verden. Springkilden Strokkur er fremdeles aktiv, og vi kan beundre dette naturfenomenet som sender kaskader av varmt vann 15-20 meter opp i luften med 5-6 minutters mellomrom. Vi kjører også opp til Gullfoss, som kan minne om Niagarafallene i miniatyr. Dette er et av landets største fossefall. Det blir opphold i nærheten av geysisrene med mulighet for lunsj og tid til å rusle opp og ta bilder av dette spesielle fenomenet. De som ønsker det, kan besøke senteret som i lyd og bilder viser hvilke krefter som er i sving ved et vulkanutbrudd, og føle hvordan et jordskjelv virker. Etter en god pause starter vi tilbaketuren mot Reykjavik. Underveis besøker vi kirken i Skálholt, som var landets første bispesete. Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Reykjavik etter en flott dagstur. Vi møtes til felles middag om kvelden.

Dag 3: Nyt dagen i Reykjavik

/globalassets/europa/island/island-programbilder/reykjavik_shopping.jpg

Dagen i dag er til fri disposisjon. Enkelte vil muligens utforske butikkene, mens noen kanskje lar seg friste til en tur i badet. Andre ønsker kanskje mer kultur og vil besøke et av byens mange gallerier eller museer. Nasjonalmuseet beskriver det islandske folkets historie, og her er det også ulike utstillinger av varierende temaer. På Saga-museet er det naturtro voksdukker som viser historien fra de første bosetterne, til reformen. Culture house er det nasjonale kultursenteret, og det beskriver Islands historie fra vikingtiden og frem til nå. Vi møtes til felles middag om kvelden.

Dag 4: I Snorres fotspor - utflukt til Reykholt

/globalassets/europa/island/island-programbilder/reykholt_snorres_kulp.jpg

I dag går turen opp til Reykholt der Snorre Sturlasson bodde på første halvdel av 1200-tallet. Turen går med buss langs Hvalfjorden og over fjellet mot Reykholt. Naturen er vekslende, og i nærheten av Reykholt skal vi kikke på verdens kraftigste varme kilde. Her strømmer ca. 200 liter vann i sekundet opp av jorda og temperaturen ligger på kokepunktet. Det er best å ikke gå for nærme! Etter en velsmakende lunsj tar vi en titt på Snorres basseng, før vi går inn i den flotte kirken og får et spennende foredrag om livet på Reykholt i gammel tid. Foredraget holdes av Geir Waage som er prest i Reykholt kirke. Det er spesielt å høre om dagliglivet til en person som levde for 800 år siden. Før vi forlater området, skal vi også ta en titt på et spesielt fossefall, Hreunfossar, som er et imponerende skue. På hjemveien blir det et lite stopp i Borgarnes der Egil Skallagrimsson vokste opp. Gammel historie føles ganske nær i dette landet. Under Hvalfjorden er det bygget tunnel, noe som forkorter avstanden fra Vestlandet til hovedstaden med mange mil. Middagen i kveld skal vi nyte på en av byens restauranter.

Dag 5: Den blå lagune

/globalassets/europa/island/island-programbilder/blue_lagoon_adriana-durian-photogtaphy.jpg

Oppholdet på Island går mot slutten. På vei mot Kefflyplassen tar vi et stopp ved Den blå lagune. Det blir anledning til å ta et bad i det mineralrike, varme vannet - en fantastisk avslutning på et spennende opphold på Island. Vi nyter et godt måltid før vi flyr tilbake til Norge, mye raskere og mer behagelig enn våre landsmenn i tidligere tider som var avhengige av å benytte skip! Vi håper oppholdet har gitt deg fine opplevelser og inspirasjon til å lære mer om dette “annerledeslandet”. Vi lander på Gardermoen kl. 23.15 og siste etappe går med buss tilbake til Hokksund.