Amsterdam

Kunst og kulturreise for Munchmuseets medlemsklubb

  • 22.10.2015
  • 4 dager
  • 8 675,-

Munchmuseet har gleden av å invitere sine medlemmer på tur til kunst- og kulturbyen Amsterdam 22. – 25. oktober. Etter å ha opplevd utstillingen VAN GOGH + MUNCH på Munchmuseet, reiser vi til Amsterdam for å se hvordan Edvard Munch sin kunst vises i utstillingen på Van Gogh Museet. Dette er Van Gogh Museets hovedutstilling under deres 125 årsjubileum. Hovedattraksjonen på turen blir et eksklusivt besøk med omvisning på Van Gogh museet i tillegg til at vi også skal bli kjent med andre deler av Amsterdams kulturliv. Det blir også tid til å kose seg i storbyen, gå på cafeer, leie en sykkel og oppdage byens hemmeligheter eller bli med oss på et kanalcruise for å se byen fra de sjarmerende kanalene.
Bli med oss på en langweekend full av kulturelle opplevelser!

Det er begrenset med plasser, og først til mølla prinsippet gjelder.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Amsterdam.

Program for turen

Dag 1
Oslo – Amsterdam
Dag 2
Van Gogh + Munch og mye mer…
Dag 3
Rijksmuseum, Rembrandt og nederlandsk barokk
Dag 4
Kanalcruise eller på to hjul i byen!

Prisinformasjon

Turpris kr 8675,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Oslo – Amsterdam t/r
Flyavgifter (kr 863,- med forbehold om endringer)
Buss flyplass – hotel t/r
3 netter i dobbeltrom på Hotel Vondel, 4*
3 frokoster
1 lunsj (2 retter m. drikke)
1 middag (3 retter m. drikke)
Sightseeing ved ankomst med norsktalende guide
Besøk med opplegg i regi av Van Gogh museet
Besøk og guidet omvisning på Rijksmuseet
Eksklusiv invitasjon til Muchmuseet, tirsdag 1. september, for å oppleve Van Gogh + Munch-utstillingen en siste gang.

Tillegg:
Enkeltrom kr 1990,-
Kanalcruise med lunsj og drikke kr 525,-
Kulturelle opplevelser som opera eller ballett: Nasjonaloperaen - torsdag 22.oktober kl. 20.00 www.operaballet.nl/en/opera/2015-2016/show/il-trovatore
Il Trovatore er sammen med Rigoletto og La Traviata blant Verdis mest populære operaer. Stykket er fullt av spenning, kjærlighet, blodig hevn, svik og død, altså alle de ingredienser vi ønsker at en opera skal inneholde.
Nasjonalballetten - fredag 23. oktober kl. 20.15 www.operaballet.nl/en/ballet/2015-2016/show/giselle Giselle er en av de mest romantiske fortellinger i det klassiske repertoaret, men også en av de mest krevende når det kommer til utfordringer for danserne. Denne balletten er også kjent som «Dansens Hamlet» i dag.

Betalingsinformasjon:
Man betaler et depositum pålydende 3000,- ca. 2 uker etter påmelding. Restbeløpet forfaller 6 uker før turen går.

Påmeldingsfrist: 26. august 2016

Vi tar forbehold om endring turprogram, flytider og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Oslo – Amsterdam

/globalassets/europa/amsterdam/amsterdam-programbilder/munchmuseet/hotel-vondel.jpg

Vi flyr med SAS fra Gardermoen kl. 08.20, og lander i Amsterdam tidlig formiddag. Buss og en lokalguide står klare til å ta oss med på sightseeing de neste timene slik at vi blir kjent med byen. Lunsjen nyter vi på trivelige «Café Americain», kjent som et litt uhøytidelig treffsted for lokale kunstnersjeler opp gjennom tidene. Etter lunsj er det på tide å sjekke inn på hotellet. Vi bor sentralt i museumsdistriktet, og i nærheten av den flotte Vondel parken slik at vi har gåavstand til det meste i løpet av disse dagene. Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon, men vi er behjelpelige med å skaffe billetter til en opera eller ballett denne kvelden hvis det skulle være av interesse.

Dag 2: Van Gogh + Munch og mye mer…

/globalassets/europa/amsterdam/amsterdam-programbilder/munchmuseet/yellow-house.jpg

Etter en god frokost på hotellet gjør vi oss klar for den store Van Gogh + Munch opplevelsen. Vi spaserer sammen bort til Van Gogh museet, og programmet for denne formiddagen er i regi av museet. Amsterdam er jo en by som byr på et stort mangfold innen kunst og kultur og vi vil gjerne ta dere med på en liten overraskelsestur i kunstens verden denne ettermiddagen. Kvelden vil bli til fri disposisjon, men også i kveld er vi behjelpelige med å skaffe billetter til kulturelle aktiviteter for de som ønsker det.

Dag 3: Rijksmuseum, Rembrandt og nederlandsk barokk

/globalassets/europa/amsterdam/amsterdam-programbilder/munchmuseet/the-nightwatch-rembrandt.jpg

På kunsttur i Amsterdam kommer man ikke utenom en tur til Rijksmuseet som huser Nederlands fremste samling innen eldre kunst. Her finner vi blant annet Rembrandts monumentale maleri «Nattevakten» fra 1642. Etter en god frokost på hotellet starter vi dagen på museet med en guidet omvisning. Ønsker du å avslutte besøket her med en lunsj på «Rijks restaurant», så reserverer vi plass for de som ønsker det. Dette er en lekker restaurant som er kjent for hospitering av internasjonale kokker så vel for sitt gode kjøkken med vekt på økologisk og kortreist mat. Resten av ettermiddagen nytes på egenhånd før vi møtes for avreise til middag på «De Silveren Spiegel», en sjarmerende restaurant som har røtter tilbake til 1600-tallet. Selve bygningen vi skal besøke har bevart sin form, det vil si at det nå er nesten umulig å finne en eneste rett vinkel. Restauranten sies å være en av Amsterdams perler, så her kan vi glede oss til å nyte den siste kvelden.

Dag 4: Kanalcruise eller på to hjul i byen!

/globalassets/europa/amsterdam/amsterdam-store-bilder/canalcruise.jpg

Etter søndagsfrokosten ligger en hel dag til fri disposisjon i kanalbyen foran deg. Kanskje vil du starte dagen med en rusletur i vakre Vondel park som ligger like ved hotellet, eller du kan gjøre som de lokale og oppleve byen på sykkelsetet? Noen vil kanskje besøke enda flere museumsutstillinger eller bare sitte på en koselig café og betrakte folkelivet. For de som har lyst å melde seg på en utflukt, så arrangerer vi et kanalcruise som inkluderer lunsj m. drikke. Turen varer ca. 1, 5 time og båtens guide forteller om byens hemmeligheter og viser oss seerverdigheter mens vi glir under broer og beundrer flotte bygninger underveis. Vi samles på hotellet for avreise til flyplassen litt sent på ettermiddagen og lander i Oslo kl. 20.50