Generelle opplysninger

Apotek: De fleste apotekene har stort utvalg av vestlige medisiner. Ta kontakt med reiselederen ved akutte problemer. Medisiner på resept bør tas med hjemmefra og oppbevares i håndbagasjen på utreisen. På safari er det ikke apotek. Ta derfor nødvendige forhåndsregler.

Bagasje: Selv om flyselskapet godkjenner 2 kofferter per person, er dette ikke mulig. All bagasje skal lastes i safaribilene og det må derfor pakkes i ”soft” bagger. 1 stor bag samt håndbagasje per person. NB: Innenriksfly i Kenya tar kun 20 kg bagasje per person i tillegg til håndbagasje.

Betalingskort: Ved tap av kort, kontakt: Eurocard + 47 21 01 52 22 Mastercard + 1 636 722 7111 Visa +1 410 581 3836 Diners + 47 21 01 53 00 American Express + 1 800 528 4800

Drikkevann: Vannet bør ikke drikkes fra springen. Vann på flasker kan kjøpes overalt.

Driks/Tips: Dersom tips ikke er inkludert i turen pris (se turprogrammet) forventes dette av sjåføren/guide, samt til portør og etter måltider. Er du fornøyd, anbefaler vi ca KES 350,- (ca kr 25,-) pr. pers. pr. dag til sjåfør/guide og ca KES 55,- / 70,- (ca kr 4,-/5,-) til portør samt etter lunsjer og middager. NB: Noen lodger tar imot tips som fordeles blant alle ansatte. Forhør deg med reiseleder.

Dyreliv: Det er strengt forbudt å mate dyrene.

Elektrisitet: Strømstyrken er den samme som hjemme, 220 volt, men stikkontaktene er annerledes. Ta derfor med adapter.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene ikke garanterer å ta hensyn til spesielle ønsker når det gjelder plassering i flyet. Drikk godt med vann, løs opp tettsittende plagg og sko, unngå alkoholinntak og sørg for å røre på kroppen noen ganger. Mht. flytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, totalt 1 liter.

Foto: Det er lurt å ha med seg en plastikkpose til kameraet når en er på safari for å unngå støv og sand. Det er også en fordel med kikkert og telelinser ute på safari. Dersom man vil fotografere masaier eller andre stammefolk, skal man alltid spørre først.

Helse: Ta med nødvendige medisiner samt kopi av en resept hjemmefra. En god reiseforsikring er nødvendig. Dersom du har spesielle behov eller allergier, bør du si fra om dette i god tid før reisen. Vi anbefaler å ha med myggmiddel og solbeskyttelse (hatt, krem).

Kriminalitet: Som turist er man spesielt utsatt for lommetyver. Vær oppmerksom på hvor du oppbevarer lommeboken, kamera, mobiltelefon etc. Det anbefales å legge fra seg unødvendig innhold i lommeboka, samt verdisaker man ikke har bruk for hjemme.

Mat: Maten er meget god og variert. Vi spiser på restauranter med høy kvalitet på maten.

Pass: Vi anbefaler å ta kopi av pass, forsikringsbevis og ev. bankkort og legge dette i kofferten. Dette sparer mye ergrelse i tilfelle tyveri. Pruting: I vanlige forretninger prutes det ikke, men på markedene kan en prøve å få avslag på prisen.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter sprit, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl eller 3 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk. Man kan nå handle tollfritt ved ankomst Amsterdam eller Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å ta med taxfree flasker fra Kenya i håndbagasjen.

Taxi: Man praier ikke drosje på gaten i Kenya. ”Matatu” er privateide minibusser og anbefales ikke.

Telefon: Ringer man hjem, slås først 00 (ut av Kenya) og 47 (for Norge) – deretter det ønskede nummer i Norge. GSM virker godt i tettbebodde strøk, men ikke like godt på safari. Dersom du bruker mobiltelefon i utlandet, kan denne brukes på vanlig måte. Har du kontantabonnement er det litt ulik praksis hos de forskjellige leverandørene. Vi anbefaler at du kontakter din leverandør direkte for oppdatert informasjon.

Tidsforskjell: Kenya er 2 time foran oss når vi har vintertid og 1 timer ved sommertid. Så her slipper du få noe jet-lag!

Valuta: Den kenyanske valutaen er kenyanske shilling (KES). Kursen svinger en del, men 100 KES tilsvarer ca. NOK 6,50. Hoteller, butikker og restauranter aksepterer internasjonale kredittkort og VISA og vi anbefaler bruk av kort. Hvis du vil ta med kontanter anbefaler vi å ta med USD fra Norge (KES føres ikke i norske banker). NB: USD sedler eldre enn år 2000 tas ikke imot i Kenya. Ta i tillegg gjerne ut KES på flyplassen i Kenya. I Nairobi og i Mombasa finnes bankautomater.

Vaksine: Statens Institutt for Folkehelse har ikke påbudt noen vaksiner ved reise til Kenya men de gir følgende anbefalinger: ta hepatittvaksine (Havrix), samt oppdatert vaksine mot difteri, stivkrampe og polio. Malaria- og gulfeberprofylakse anbefales.

Veistandarden: Generelt sett er standarden på veiene svært dårlig. Noen veier har de siste årene blitt oppgradert, men man må være beredt på mye humping.

Visum: Dersom visum ikke er inkludert i turens pris (se turprogrammet) må dette betales ved ankomst til Kenya. Prisen er USD 50,- per person og det er anbefalt å ha nøyaktig beløp med fra Norge. Skjema som skal utfylles før ankomst, vil bli tilsendt sammen med øvrige reisedokumenter.

Vær og klima: Kaldt er det aldri, da Kenya ligger nærme ekvator. Vær forberedt på god varme om dagen, samt at det kan bli kjølig til kvelden.