Marrakech

Eksotiske dager á la 1001 natt

  • 24.11.2018
  • 5 dager
  • 9 950,-

Bare et steinkast fra Europa venter eventyret på oss. Marokko og Marrakech har fascinert reisende i århundrer, og verdens jetsettere har definitivt lagt sin elsk på byen. Det er en fremmed verden som bedårer sansene med sine farger, lyder og smaker. Bli med og opplev uredde slangetemmere og utrolige byggverk, snødekte fjelltopper og frodige daler med maleriske berberlandsbyer. Du vil bli sjarmert av marokkansk gjestfrihet, og landets kjøkken begeistrer enten det serveres på en elegant restaurant eller som gatemat. De eksotiske soukene i Marrakech byr på all verdens keramikk, håndlagde lamper, skinnvesker, tepper og fristende frukt og nøtter. Bli med til et land som tar godt vare på sine gjester, med en behagelig temperatur og solrike dager som bonus!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Marrakech.

Program for turen

Dag 1
Fra norsk knekkebrød til marrokanske spesialiteter
Dag 2
Medinaen – en labyrint av eksotiske opplevelser
Dag 3
Haute couture, spa-behandlinger eller jeeptur i fjellene
Dag 4
Lær mer om et av verdens tre viktigste kjøkken
Dag 5
Hva tar du med hjem?

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 9580,- pr. pers.
Pluss flyavgift kr 370,-
TOTALT kr 9950,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Oslo – Marrakech t/r
Flyavgifter
Buss t/r flyplass - riad
4 netter i dbl.rom på Dar Justo
4 frokoster
1 lunsj
2 middager
Sightseeing i souken med lokalguide
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2750,-
Jeepsafari i Atlasfjellene inkl. lunsj kr 1175,- pr. pers
Kokkekurs, inkl. lunsj kr 995,- pr. pers.
Drikke til øvrige måltider

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Fra norsk knekkebrød til marrokanske spesialiteter

/globalassets/afrika/marokko/marokko-programbilder/marokko_meze.jpg

Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo til Europas nabo i sør. Vi stiller klokken 1 time tilbake, og etter en kort busstur er vi i sentrum av Marrakech. Vi skal bo eksotisk, og sjekker inn på riaden som ligger et steinkast fra Djemmaa El Fna plassen. Dette herskapshuset fra 1500-tallet eies av en lokal kunstner, og byr på en stor og åpen atrium i midten, 23 rom, flere patioer, spa med hammam og en luftig takterrasse trukket vekk fra byens lyder.
I kveld skal vi til Djemaa El Fna. Hver kveld omgjøres den til et enormt gatekjøkken med de utroligste retter.
Folkelivet bobler her – hver eneste kveld, året rundt - og det er her kveldens middag blir servert.
Spaserturen i seg selv er en opplevelse – gled deg til noen uforglemmelige dager!

Dag 2: Medinaen – en labyrint av eksotiske opplevelser

/globalassets/afrika/marokko/marrakech-programbilder/marrakesh-shutterstock_47245852.jpg

I dag inntar vi gamlebyen i Marrakech. Medinaen utfordrer alle sanser og skjerper appetitten. Som et pumpende hjerte med sentrale handlegater som store årer og smale smug som et fint forgreinet nett av vener er dette et opplevelses- og handleeldorado. Varer vi bare kan drømme om å finne i norske butikker, kan bli med hjem til latterlig lave priser. Det er spennende å prute med lokalbefolkningen, og det er like tilfredsstillende hver gang man gjør et kupp. Alle steder hilses vi velkommen av blide og imøtekommende kjøpmenn.
På Djemaa El Fna-plassen eksploderer livet foran øynene på oss - medisinmannen med sin blå turban tilbyr pulver og urter som kurerer alt mens en dansende ape prøver å tiltrekke seg oppmerksomheten. Slangetemmerens fløytespill blander seg med bønnerop fra moskeene, mens en gjøgler samler mange nysgjerrige tilskuere. Har du tannverk finnes det alltid en håndverker som har spesialisert seg på tann-trekking, og ønsker du hennatatovering blir du raskt tatt hånd om.

Etter lunsj på en liten oase midt på markedsplassen, kan du tilbringe resten av dagen i denne eksotiske verdenen,

 

Dag 3: Haute couture, spa-behandlinger eller jeeptur i fjellene

/globalassets/afrika/marokko/marrakech-programbilder/img_8763.jpg

Etter en hektisk dag med besøk i soukene, sightseeing og gatemat på pop-up restaurant, er det godt å vite at dagen i dag kan kjøres i eget tempo. Kanskje lokker de eksklusive merkevarene utenfor Medinaen med sine designervesker og «haute couture»? Eller kanskje vil du se nærmere på noen av de mange flotte byggverkene i Marrakech? Og det finnes sikkert de som gjerne vil besøke Yves Saint Laurents vakre Jardin Majorelle med sin intense og spesielle blåfarge.
Ønsker du å ta livet fullstendig med ro, kan det være godt å få litt pleie i hotellets spa-avdeling.

Jeepsafari i Atlasfjellene (ekstra utflukt)
Liker du spektakulære naturopplevelser, kan du glede deg!
Jeeper tar vi oss opp mot Atlasfjellene, Nord-Afrikas høyeste fjellkjede. Snø på toppene gir oss litt hjemlengsel, men det er også det eneste som minner om Norge. Vi besøker et lite kooperativ drevet av kvinner som lager kremer, såper og oljer av fruktene fra argantreet. Naturen her er vill og vakker og har sin helt spesielle flora. Hvis det er mulig legger vi inn et stopp på et lokalt berbermarked. Dette er ukens sosiale høydepunkt hvor man møtes for handel, tannlegebesøk, frisørtime og kurtisering av en mulig framtidig ektemake. Underveis spiser vi lunsj ute i det fri, og utpå ettermiddagen returnerer vil til Marrakech.

Dag 4: Lær mer om et av verdens tre viktigste kjøkken

/globalassets/afrika/marokko/marrakech-programbilder/img_0825.jpg

Paul Bocuse, en av de beste kokkene i nyere tid, har uttalt at de tre beste kjøkken i verden er det franske, det kinesiske og det marrokanske. Idag kan de som er glad i mat bli med på en ekstra utflukt, nemlig et spennende kokkekurs i La Maison Arabes hagekompleks rett utenfor bygrensene. Her skal vi lære om klassiske teknikker, krydder og ingredienser som benyttes i det marokkanske kjøkken. Bak blusset står «dada» - navnet på den tradisjonelle marokkanske kokkekonen. Hun viser oss hvordan vi bygger opp innholdet i en «tagine», keramikkformen med kjegleformet lokk som er sentral i all marokkansk matlaging. Vi blir sluppet løs på kjøkkenet for å lage rettene til dagens lunsj, selvsagt med kyndig veiledning underveis.

I kveld byr vi på en fargerik middag av de sjeldne. Like utenfor murene til gamlebyen, som en bortgjemt liten perle, finner vi kveldens restaurant. Vi blir ønsket velkommen på gaten, og blir så loset videre inn gjennom trange smug til selve restauranten. I vakre lokaler, innredet med varme farger og badet i lys fra de ornamentale marokkanske lampene, finner vi oss fort til rette. Kvelden vil by på marokkansk gastronomi krydret med eksotiske magedansere og arabiske musikere – det blir som 1001 natt.

Dag 5: Hva tar du med hjem?

/globalassets/afrika/marokko/marrakech-programbilder/img_1123.jpg

Etter frokost kan du sette bagasjen til oppbevaring, flyet går først etter lunsjtider, så du rekker å løpe tilbake og kjøpe det teppet du hadde så lyst på! Eller kanskje du har fått smaken på de lokale dadlene, fikenene og nøttene og bare må ha noen med hjem? Bruk de siste timene i denne unike byen til akkurat det du har lyst til! Flyet vårt går tilbake til Europa om ettermiddagen og vi vinker farvel for denne gang til eksotiske Marrakech.