Athen, Poros og Hydra

Matkurs med Fedon Lindberg
Tegne-/malekurs med Ken Alexander

  • 04.09.2018
  • 8 dager
  • 14 990,-

Bli med både oss og Dr. Fedon Lindberg og få fengende foredrag, smakfulle måltider og opplevelser i en utrolig spennende og fargerik hovedstad. Athen er verdens mest moderne antikke by med en 3000 år lang historie. I dag opplever man her en fascinerende blanding av storslåtte greske byggverk, en moderne storby med en fargerik matkultur, spennende shopping og et pulserende uteliv. Her er kontrastene store og byens arkitektur er en herlig blanding av fordums prakt og moderne design. Og det beste av alt - det meste av bykjernen kan du oppleve til fots!
Mange har hatt en drøm om å oppleve noen av de vakre greske øyene. Vi tar deg med til Poros hvor vi skal bo i 4 netter og også gi deg mulighet til å besøke øya Hydra. Dette er øyer du sent vil glemme.
Norsk Tur har invitert Dr. Fedon Lindberg til å holde matkurs og seminar om kosthold og helse i Athen. Fedon åpner også sitt vakre hjem utenfor Athen for Norsk Tur og inviterer til middag og hyggelig samvær.
Etter noen opplevelsesrike dager på Poros får vi besøk av danske Ken Alexander, kunstner og maler som skal arrangere malerkurs for de som har lyst. Tenk å ta med hjem et lite maleri malt av deg – på en gresk øy.

Turen har mye inkludert, men vi gir også gjestene fritid til egne opplevelser og til å prøve ut det greske kjøkken som er fullt av spennende farger, lukter og smaker.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Athen, Poros og Hydra.

Program for turen

Dag 1
Med Norwegian direkte til Hellas’ storslåtte hovedstad - Athen
Dag 2
En dag med Fedon – seminar om olivenolje, matlagingskurs og privat middag med spennende greske retter hjemme hos Fedon
Dag 3
Ekstra utflukt til byens stolthet Akropolis og kostholdsseminar med Fedon Lindberg
Dag 4
Båttur til den vakre øya Poros
Dag 5
Bli kjent med Poros
Dag 6
Ekstra utflukt til kunstnerøya Hydra
Dag 7
Enda et høydepunkt – frivillig tegne-/malekurs med kunstner Ken Alexander
Dag 8
Peloponnes, greske ruiner, Korintkanalen – med Fedon som lokalguide og hjem til Norge

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 14 505,- pr. pers.
Plus flyskatt kr 485,-
Total pakkepris kr 14 990,-

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Athen med Norwegian t/r
All transfer
3 netter i dbl. rom på hotell i Athen
4 netter i dbl. rom på hotell på Poros
7 frokoster
1 lunsj
5 middager (inkl. middag hjemme hos Fedon Lindberg)
Ferje Athen – Poros
Busstur Poros – Peloponnes – Athen
Inngangspenger til Epidaurus
Seminar, oliven- og matlagingskurs med Fedon Lindberg
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr.3.500,-
Utflukt til Akropolis kr. 350,-
Utflukt til Hydra kr. 400,-
Malerkurs kr. 350,-

Hoteller:
Divani Hotel Acropolis
Poros Image Hotel

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Med Norwegian direkte til Hellas’ storslåtte hovedstad - Athen

/globalassets/europa/athen/athen-store-bilder/plaka_athen_shutterstock_224505004.jpg

Vi møtes på Gardermoen hvor Norwegian har avgang kl. 14.45 med ankomst Athen kl. 19.35.
Vårt gode hotell, Divani Palace, ligger sentralt ved gamlebyen Plaka med imponerende Akropolis som nærmeste nabo. Etter innsjekk kan de som vil, bli med på en liten spasertur i Plaka, som har et stort utvalg av kafeer og restauranter. Kanskje et lite måltid frister før man tar kvelden denne første dagen.

Dag 2: En dag med Fedon – seminar om olivenolje, matlagingskurs og privat middag med spennende greske retter hjemme hos Fedon

/globalassets/europa/athen/athen-programbilder/fedon-lindberg.jpg

Vi starter dagen med en halv times spasertur gjennom Athens gater til Yolenis matmarked hvor vi finner greske delikatesser av høy kvalitet. Her blir det et spennende olivenoljeseminar før Fedon inviterer til matlagingskurs. Vi garanterer at du vil få mange gode tips når Fedon setter igang med sine kokkeleringskunster. Han har spesiallaget oppskrifter på en velsmakende gresk lunsj som vi nyter når rettene er ferdiglaget.
Etter å ha blitt fristet i matmarkedets utsalg og fått gode råd av Fedon på hva vi bør ta med oss hjem, spaserer vi gjennom byens pulserende gågate som igjen leder oss inn i den eksotiske gamlebyen Plaka. Du får noen timer på egenhånd til å vandre rundt og bli imponert av ærverdige bygninger, spennende fargerike butikker og et pulserende gateliv.

Tidlig kveld kjører en buss oss til bydelen Kifissia, kjent for sine grønne og blomstrende parker, historiske villaer og brede avenyer. Her bor Fedon når han er i sitt hjemland, Hellas, og i kveld inviterer han til et spennende måltid i sitt greske hjem. Vi garanterer masse velsmakende smaksopplevelser og god stemning.

Dag 3: Ekstra utflukt til byens stolthet Akropolis og kostholdsseminar med Fedon Lindberg

/globalassets/europa/athen/athen-store-bilder/parthenon_hatt.jpg

Vår guidede tur opp til byens stolthet Akropolis, kan virkelig anbefales. En engasjert norsk/gresk lokalguide tar oss med til en tidsalder hvor majestetiske byggverk var selve kjernen i tilværelsen. Etter hvert som vi vandrer oppover trappene til et av verdens mest kjente byggverk, er det vanskelig å ikke bli imponert og undre seg over hvordan dette var mulig å bygge. Vår guide gir oss et levende bilde av livet i antikken mens vi vandrer til toppen av dette mesterverket.
Benytt resten av dagen til å oppleve nye områder av denne fascinerende byen. I Kolonàki-bydelen finner du alt fra antikviteter, tepper, skulpturer, smykker og motebutikker. Er du kunst- og kulturinteressert, kan Benaki Museum anbefales. Her møter oldtidskunsten samtidsverker. Liker du historiske begivenheter, anbefaler vi det nye Akropolis Museum med gjenstander fra arkeologiske utgravninger. Men bare å vandre rundt i byens fascinerende gater, er en opplevelse, og det er massevis av små hyggelige restauranter som gjerne inviterer deg til å prøve deres lunsjmeny.

Gled deg til ettermiddagsseminar med Fedon Lindberg. Som lege, forfatter og Norges fremste kostholdsekspert har han erfart at vår helse er tett knyttet til kosthold og levesett. Hans filosofi er at du tar valgene med å sette sammen et balansert kosthold som passer for din helse, din livsstil og din lommebok, samtidig som du koser deg med maten – uten dårlig samvittighet!
Vi tar et verdig farvel med Athen – kveldens middag inntar vi sammen med Fedon på en av de vakre takterrassene i byen, med Akropolis som en mektig opplyst kulisse foran oss.

Dag 4: Båttur til den vakre øya Poros

/globalassets/europa/hellas/hellas-programbilder/04_34-poros.jpg

Vi kjører til havnebyen Pireus og går om bord i ferjen som i løpet av et par timer i smult farvann tar oss til øya Poros. Vi ønskes velkommen med en frodig vegetasjon, idylliske badebukter, maleriske bygninger og et klokketårn på toppen av øyas eneste by. Vårt hotell ligger i en bukt et stykke fra sentrum med flott utsikt over mot til byen. Vi sjekker inn på Poros Image Hotel som blir vårt hjem de neste 4 nettene. Hotellet har en intim liten badestrand, og vi tror du denne ettermiddagen ønsker å tilbringe litt tid på en solseng og ta deilige varme dukkerter. Om kvelden samles vi til middag og hyggelig samvær på hotellet.

Dag 5: Bli kjent med Poros

/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/poros-strand.jpg

Poros tilhører de Saroniske øyer og er en sjarmerende liten øy med 5000 fastboende. Men i sommerhalvåret er dette en av Hellas’ populære øyer for turister og seilbåter. Øya har en lun beliggenhet, mye kultur og historie og ekte gresk atmosfære. Bli med på vår felles spasertur for å bli kjent – langs bryggene hvor seilbåter er et kjent syn, på smale, brosteinsbelagte gater som snirkler seg oppover i landskapet omkranset av fargerike bougainvillaer. Poros har også små spennende butikker med et fargerikt vareutvalg. I dag velger du selv hva du ønsker å spise – både til lunsj og middag. Øya er kjent for sine gode fiskerestauranter som ligger på rekke og rad nede ved havna. Men ønsker du kjøtt, pasta eller pizza - valget er ditt, her serveres det meste. Og til alle måltid – ikke glem den tradisjonelle greske salaten og et lite glass Ouzo, grekernes mest populære drikke.

Dag 6: Ekstra utflukt til kunstnerøya Hydra

/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/indrehavn_hydra_shutter.jpg

I dag skal vi se mer av de Saroniske øyene. En båttur blant greske øyer er en fascinerende opplevelse. Noen øyer er bebodde, mens andre duver majestetiske ute i havet, men kan friste med idylliske og intime bukter. Vi har valgt å ta deg med til “kunstnernes øy”, Hydra. Henry Miller skrev om Hydra “En øy laget ved kunstneres lek. Alt skapt av intet”. Og det var her Leonard Cohen traff sin Marianne. Mange regner den som en av de best bevarte og tradisjonsrike av de greske øyene. Øyas arkitektur er listet som UNESCO minnesmerke. Når vi kommer inn i det lille havnebassenget, imponeres vi av hvordan husene klamrer seg oppover åsryggene. Øya er bilfri, her fraktes alt med esel og muldyr. Vi tar deg med på en liten vandretur for å se hvordan menneskene bor og lever, før du kan gå på egen oppdagelsesferd. Noen ønsker en lang og rikholdig lunsj, mens andre er ivrige etter å kikke rundt i øyas mange butikker, eller ta seg en behagelig dukkert. Vi drar tilbake til Poros utpå ettermiddagen med mobilen full av fargerike motiver.

Dag 7: Enda et høydepunkt – frivillig tegne-/malekurs med kunstner Ken Alexander

/globalassets/diverse/diverse-bilder/malekurs.jpg

Jeg kan verken tegne eller male – det sier vel de fleste av oss. Men under dyktig ledelse av Ken Alexander vil du erfare at i løpet av en formiddag vil du klare å trylle frem et vakkert lite kunstverk. Ken Alexander er utdannet på Denmark Design School og har hatt utstillinger i inn- og utland. Og mange har gått på malerkurs hos ham og oppdaget skjulte talenter – du kan være en av dem!
I dag får du også god anledning til å spasere eller ta taxibåt inn til Poros igjen, du har kanskje tidligere besøkt butikker som fristet, eller du vil bare sitte på en fortauskafe og nyte livet med et iskaldt glass gresk hvitvin. Noen benytter ettermiddagen til en lengre spasertur, her er mulighetene mange – mens andre ikke kan få nok av sol, brunfarge og bading. Om kvelden spiser vi turens avslutningsmiddag sammen og deler dagens opplevelser.

Dag 8: Peloponnes, greske ruiner, Korintkanalen – med Fedon som lokalguide og hjem til Norge

/globalassets/europa/hellas/hellas-store-bilder/epidauros.jpg

Oppholdet på denne paradisøya nærmer seg slutten, men vi har en hel dag full av opplevelser foran oss. Fedon har kommet på besøk, og han blir denne dagen vår lokalguide. Halvøya Peloponnes ligger kun 370 meter fra Poros og i dag er det kun en kort ferjetur før buss står klar på fastlandet.
Grekerne mener at det mest greske og det vakreste i Hellas, finnes på Peloponnes! Dette er den største halvøya i Hellas, beliggende sør for Athen. En av de virkelig store skattene på Peloponnes finner vi i Epidaurus, hvor arkeologiske utgravninger har avdekket det flotteste og best bevarte greske teateret i Hellas. Vi gjør et stopp her før vi følger kysten videre nordover.
Vår neste store severdighet er den imponerende Korint-kanalen, som ligger mellom Korintbukta og Saroniabukta i Egeerhavet. Den skjærer seg igjennom det smale Korinteidet som skiller Peloponnes fra resten av Hellas, og er 6,3 km lang. Flere av antikkens herskere drømte om å bygge en kanal her allerede på 600-tallet f. Kr. Men den ble ikke påbegynt før i 1881 og sto ferdig 12 år seinere. Vi tar også et lengre stopp slik at man får mulighet til å spise litt underveis.

Utpå sen ettermiddag ankommer vi Athen og kjører videre til flyplassen hvor Norwegian har avgang kl. 20.15. Vi landet på Gardermoen kl. 23.10.
8 innholdsrike dager ligger bak oss; Fedon har gitt oss inspirasjon og matglede og Ken Alexander har tatt oss med inn i kunstens verden. Hellas har bydd frem en rikdom i form av kunst, kultur, landskap, god mat og vin – og ikke minst gode sommertemperaturer. Vi tror at du har stortrivdes sammen med oss.