Normandie og Paris

Tur til Normandie og Paris med NROF avd. Bergen

  • 24.04.2020 (Påmeldingsfrist: 10.12.2019)
  • 5 dager
  • 6 850,-

Bli med til et av Frankrikes mest fascinerende områder, der både vikingen Gange-Rolf og normaneren Wilhelm Erobreren har satt sine tydelige spor. Vakkert bondelandskap, ville klipper og lange sandstrender danner rammen rundt et stort knippe opplevelser. Vi skal bli kjent med regionens spesielle historie, der minnene om D-Dagen og landgangen 6. juni 1944 er sentrale. Du får også fredag kveld og hele lørdagen i Paris hvor du kan få med deg de severdighetene du selv ønsker. Vi håper du vil være med oss på tur!
Påmeldingsfrist: 10.12.2019

Turinformasjon

Totalt fra kr 6 850,- pr. person
(Tillegg for enkelt rom kr 1 650,-)


Turprisen inkluderer:

Fly Bergen Paris t/r med Air France
Flyavgifter kr 471,- (med forbehold)
1 stk innsjekket bagasje
Busstransport flyplass - hotell i Paris
Buss hotell i Paris - sightseeing i Rouen - hotell i Mondeville
Buss hotell i Mondeville - flyplass
2 netter i twin dobbelt rom på 3* hotell i Normandie
2 netter i twin dobbelt rom på 3* hotell i Paris
Heldagsutflukt D-dagen med guide, lunsj og film.
4 frokoster
1 festmiddag (dag 3) for medlemmer i NROF (for ikke-medlemmer kr 350,-)


Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Flytider

/globalassets/diverse/diverse-bilder/fly/airplane_nett.jpg

24. april
Bergen – Paris med AF1253               12.20 – 14.40

28. april
Paris – Amsterdam med KL1244        18.35 – 20.00
Amsterdam – Bergen med KL1193     21.10 – 22.50

Hotel Ibis Montmartre

/globalassets/europa/frankrike/paris/paris-hotellbilder/hotel-ibis-montmartre.jpg

Tre stjerners hotell som ligger sentralt til, med Moulin Rouge og et stort antall restauranter i nærheten. Herfra er det lett å komme seg rundt i Paris. Du kan finne ut mer om hotellet her.

Hotel Campanile Caen East

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-hotellbilder/bedroom.jpg

Dette tre-stjerners hotellet ligger i Mondeville, en sjarmerende liten by like ved Caen. Enkel standard, men hyggelige rom og betjening med høy fokus på service.
Du kan lese mer om hotellet her.

Frivillig aktivitet: Moulin Rouge

/globalassets/europa/frankrike/paris/paris-programbilder/moulin-rouge_2000px.jpg

Dette er ikke bare en internasjonal kabaret og et verdensberømt show, men også en institusjon som går helt tilbake til 1889 da le Moulin startet sin aktivitet. Gjennom årene har kabareen blitt kjent, ikke minst på grunn av maleren Toulouse Lautrec som laget plakatene og de fantastiske danserne. I dag er teateret stort og flott med aircondition, og man ser bra fra alle bordene. 60 profesjonelle dansere, les Doriss girls, sørger for flott underholdning med over 1000 kostymer med strutsefjær, glans og glitter.

Frivillig aktivitet: middagscruise på Seinen

/globalassets/europa/frankrike/paris/paris-store-bilder/notredame_seinen_shutterstock_2000px.jpg

Elven Seinen deler Paris, og selv om man tidligere på dagen kanskje har sett mange av severdighetene, er det noe helt spesielt å se dem fra vann siden. Cruiset begynner ved Eiffel tårnet og følger “venstre” bredd til finanssenteret I Bercy, før den returnerer langs “høyre” bredd. Båten har store glassflater på hver side slik at alle får godt utsyn til det som er utenfor.

Søndag: fra Paris til Caen

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-programbilder/rouen_sightseeing1.jpg

Vi sjekker ut fra hotellet og tar fatt på kjøreturen mot Normandie. Underveis tar vi en titt på den vakre byen Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie. Vi tar en spasertur med en lokal guide gjennom gamlebyen, som med sin trehusbebyggelse, berømte katedral og mange kirker, i dag står på UNESCOs Verdensarvliste . Her får vi blant annet et møte med historien om Olav Haraldsson som ble døpt her i ca. 1013, og hvor Jeanne d’Arc ble dømt på bålet i 1431. Vi fortsetter videre med buss til Caen, og sjekker inn på hotellet mot kvelden. Felles middag.

Program

Forsvarsattachéens kontor ved den Norske Ambassade i Paris jobber med et opplegg for Paris. Her kan det komme en ekstra kostnad for transport og guide for de som ønsker å delta. Oppdatert program kommer til de påmeldte så snart opplegget og tider er klare. For spørsmål om turen kan du kontakte Thorleif Olsen på thorleif@nrofbergen.no eller mobil 90 79 11 09