Nederland i blomsterprakt

Bli med banken på tur!

  • 06.05.2020
  • 7 dager
  • 14 950,-

Nederland bugner av byer som innbyr til besøk! På denne turen skal du bli bedre kjent med; Utrecht, Amersfoort, Gouda, Delft og Amsterdam. Det store høydepunktet på turen blir kanskje besøk på Keukenhof, verdens største blomsterpark. Her finnes 800 forskjellige tulipantyper og 7 millioner blomsterløk er plantet! Kan du tenke deg den fargeprakten? Vår base er i Nederlands geografiske midtpunkt hvor vi skal bo på et nyåpnet hotell med perfekt beliggenhet!

Program for turen

Dag 1
Oslo – Amsterdam - Utrecht
Dag 2
Utrecht
Dag 3
Keukenhof – en fargerik dag i et tulipan-univers!
Dag 4
Kasteel de Haar
Dag 5
Gouda og Delft
Dag 6
Amersfoort – culinary dinner walk
Dag 7
Amsterdam og hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 14 950,- pr. pers.


Turprisen inkluderer:

Direktefly Oslo – Amsterdam med KLM
Flyavgifter
Busstransport i henhold til program
6 netter i dobbeltrom på Inntel Hotel Utrecht 4*
6 frokoster
1 Afternoon Tea
6 middager (hvorav en Culinary dinner walk)
Ubegrenset drikke til 1 middag, 2 glass til 1 middag og 3
glass til 1 middag
Sightseeing med lokal guide i Utrecht ankomstdag
Utflukt og inngang Keukenhof
Utflukt til Gouda, Delft, Kasteel de Haar, Amersfoort og
Amsterdam
Inngang Delftporselen og Gassan Diamonds
Tips
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur
Reisevert fra Sparebanken Øst

Flytider:

Utreise:
Oslo til Amsterdam   11.50 – 13.40
Hjemreise:
Amsterdam til Oslo   14.30 – 16.20

Tillegg:
Enkeltrom kr 3950,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til
valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og
programmet, hotell og eventuelle trykkfeil.

Ved betaling med visa/mastercard tar TELLER, som er innløser av kortbetalinger, et ikke refunderbart gebyr på 1,3% av transaksjonsbeløpet.

Program

Dag 1: Oslo – Amsterdam - Utrecht

/globalassets/europa/nederland/utrecht/terras-neude-2373b-a4s10-c-jurjen-drenth_toerisme-utrecht.jpg

Vi flyr direkte med KLM ved lunsjtider. Bussen kjører oss til middelalderbyen Utrecht for innsjekk på vårt hotell. Utpå ettermiddagen blir det en rusletur i Utrechts fascinerende brosteinsbelagte gater med lokalguide. Turen ender opp på en hyggelig restaurant midt i gamlebyen der vi spiser middag.

/globalassets/europa/nederland/utrecht/intel-hotel-utrecht-centre.jpg

Dag 2: Utrecht

/globalassets/europa/nederland/utrecht/utrecht-store-bilder/canal-utrecht.jpg

Etter en god frokost er vi klar for å bli bedre kjent i Utrecht som er Nederlands fjerde største by. Det gamle bysentrum yrer av liv, og det sykles like mye som det spaseres, og dette bidrar til et pulserende og levende sentrum. Kafeene vitner om at innbyggerne synes det er deilig å treffes ute. Det er lunsj på egenhånd i dag, og utvalget av kafeer, restauranter, puber og uteservering er stor, så det kan bli valgets kval. Kanalene i Utrecht er unike, og er en del av et oppfinnsomt system fra middelalderen. Vi anbefaler gjerne en tur ombord på en av de mange kanalbåtene. Da vil du oppleve det som har vært livsgrunnlaget her tidligere. Varer kom på lave kanalbåter og ble lagret i store haller under gateplanet. Mange av disse underjordiske lagerrommene har blitt forvandlet til restauranter, noe du allerede har opplevd tidligere på denne turen. Kveldens middag spiser vi på restaurant.

Dag 3: Keukenhof – en fargerik dag i et tulipan-univers!

/globalassets/europa/nederland/utrecht/utrecht-store-bilder/keukenhof-park-2000px.jpg

Det bugner av tulipaner i verdens største blomsterpark, og hvert år forsøker man å overgå det forrige året. Dette er en unik opplevelse, en uforglemmelig og inspirerende hage. Gode sko og kamera er viktig denne dagen. Fra de ypperste blomsterløk-leverandører kan du kjøpe med deg de beste løker i alle regnbuens farger. Lunsjen som idag er på egenhånd kan du kjøpe flere steder i parken. I kveld blir det middag på hotellet.

Dag 4: Kasteel de Haar

/globalassets/europa/nederland/utrecht/utrecht-store-bilder/kasteel-de-haar-utrecht.jpg

Ikke langt fra Utrecht skal vi besøke et unikt slott fra middelalderen. Historien forteller at slottet forfalt og at samme arkitekt som har designet det berømte Rijksmuseum sto for renovasjonen på vegne av baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar. De hadde lange navn på den tiden! Det tok 20 år å ferdigstille Kasteel de Haar, men resultatet ble imponerende! Hvert år blir internasjonale kjendiser invitert til å besøke baronen og baronessen, og Coco Chanel, Roger Moore, Gregory Peck, Birgitte Bardot og Yves Saint Laurent har overnattet her. Etter omvisningen nyter vi en ærverdig “Afternoon Tea” her. Gled deg til kveldens middag. I godt selskap med medreisende skal vi nyte en god middag i hollandske omgivelser.

Dag 5: Gouda og Delft

/globalassets/europa/nederland/utrecht/utrecht-store-bilder/human-market-city-traditionally-gouda-town-hall-2000px.jpg

Den milde nederlandske gulosttypen gauda, oppkalt etter byen Gouda, er dagens første severdighet. Vi tror du vil synes det er interessant å se hvor dette populære pålegget stammer fra. Gouda ostemarked er et av de siste autentiske ostemarkedene som fortsatt eksisterer. Smaksprøver vil avgjøre om denne er bedre enn vår Norvegia. Vi spiser lunsj før turen går videre til nabobyen Delft. Delft er porselensbyen i Nederland, kjent for sine vakre blå og hvite vaser, krukker, fat, figurer m.m. Fra 1500-tallet har det blitt produsert tynnglasert porselen her i byen, på det meste kunne Delft skryte av hele 32 porselensfabrikker! Blåfargeverket på Modum har vært en viktig leverandør av koboltblått. I dag er det kun Royal Delft fabrikken som produserer dette porselenet som har så høy kvalitet og er blitt et samleobjekt for mange. Vi får oppleve produksjonsprosessen og besøker museet som viser bedriftens utvikling gjennom flere hundre år. Byens historiske bysentrum som også har massevis av spennende kanaler blir neste høydepunkt i dag. Kanalene i Delft var viktige for frakt av varer og byen opplevde gode tider og vokste raskt, mye takket være porselensindustrien. Her finnes ingen høyhus, det er trivelige smug og brosteinsbelagte gater, spennende butikker, markedsplass og uteservering – her går ettermiddagstimene fort. Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

Dag 6: Amersfoort – culinary dinner walk

/globalassets/europa/nederland/utrecht/utrecht-store-bilder/canal-with-old-buildings-in-the-center-of-amersfoort-2000px.jpg

Formiddagen har du på egenhånd og du kan gjøre det du ikke rakk i går. Kanskje tar du trappene opp til toppen av Domtower for å nyte utsikten, eller fristes av et besøk i byens lokale mikrobryggeri? Utrecht byr på en variasjon av interessante museum, fra klokkespill og spilledåser til kunst og tog. Nyt lunsjen på egenhånd eller sammen med andre medreisende. I ettermiddag går turen til middelalderbyen Amersfoort som ble grunnlagt i år 1259. Her skal vi ha det som på godt norsk kalles en “culinary dinner walk” som er en sightseeing til fots kombinert med 3-retters middag. Vi besøker tre forskjellige restauranter, og mellom hver rett er det lagt inn en interessant og hyggelig spasertur – en kveld med annerledes opplevelser.

Dag 7: Amsterdam og hjemreise

/globalassets/europa/nederland/amsterdam/amsterdam-store-bilder/amsterdam_sykler.jpg

Kofferten pakkes og settes på bussen. Turen går i formiddag inn til Amsterdam. Hvorfor er Amsterdam kjent for diamanter? Det finner du ut i dag når vi får omvisning på et av byens diamantmuseum.
Direkteflyet som tar oss med tilbake til Gardermoen lander utpå ettermiddagen.