OPPLEV OPERA I HJERTET AV EUROPA

  • 20.04.2018
  • 4 dager
  • 10 848,-

Bli med Operaen i Kristiansansund til Praha, og opplev den fantastiske Tryllefløyten!

Bli med til Europas hjerte. Praha er blitt kalt «drømmenes by» av poeter gjennom århundrer. Her kan du oppleve historie og kultur samtidig som tiden ikke har stått stille. Praha er en vakker by hvor man fint kan rusle rundt på egenhånd, studere vakre bygninger, besøke noen av de bugnende krystallbutikkene eller sitte ned på en av de mange fortauskafeene. Det astronomiske uret på rådhusplassen, borghøyden med den flotte Vituskatedralen, Den Gylne gate og elven Moldau med den berømte Karlsbroen, er noen av attraksjonene. Vi skal også få oppleve den flotte operaforestillingen Tryllefløyten på Estates Theatre. Det mangler ikke på muligheter i Praha, og turen blir en opplevelse uansett hva du velger.

Program for turen

Dag 1
Kristiansund– Praha
Dag 2
Sightseeing i Praha
Dag 3
Operaforestilling og frivillig utflukt til Dresden
Dag 4
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 8 990,- per person
+ flyavgifter kr 1 858,-
Total turpris kr 10 848,-


Turprisen inkluderer:
Flyreise Kristiansund – Praha t/r med SAS
Busstransfer flyplass – hotell t/r
3 netter i dbl.rom, Hotel Grand Majestic Plaza 4*
3 frokoster
1 lunsj
3 middager
Sightseeing til fots
Operaforestillingen Tryllefløyten på Estates Theatre
Tips
Reisevert fra Operaen i Kristiansund
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 300,-
Frivillig utflukt til Dresden kr. 390,-

 

Påmeldingsfrist 20. februar 2018

Program

Dag 1: Kristiansund– Praha

/globalassets/europa/praha/praha-programbilder/prague-01.jpg

Vi flyr fra Kristiansund via Oslo og København til Praha om ettermiddagen.
På flyplassen står buss klar for å den bringe direkte til hotellet vårt. Hotel Grand Majestic Plaza har en bra beliggenhet i sentrum av Praha, med gode shoppingmuligheter og restauranter i nærheten. Etter innsjekk på hotellet samles vi til et felles måltid.

Dag 2: Sightseeing i Praha

/globalassets/europa/praha/praha-store-bilder/praha_klokke.jpg

Denne dagen skal vi bli kjent med sentrum og gamlebyen sammen med lokalguide. Det astronomiske uret på rådhusplassen, borghøyden med den flotte Vituskatedralen, Den Gylne gate og elven Moldau med den berømte Karlsbroen, er noen av attraksjonene. På Karlsbroen er det et yrende folkeliv, og broen er blitt til Prahas spesielle friluftsgalleri. Vi avslutter sightseeingen med lunsj på en lokal restaurant. Resten av ettermiddagen kan du bruke til å bli enda bedre kjent med Praha, eller kanskje du heller har lyst til å ta en tur på kjøpesenteret Palladium på Náměstí Republiky for litt shopping? 

På kvelden samles vi til felles middag på en av byens mange restauranter.

Dag 3: Operaforestilling og frivillig utflukt til Dresden

/globalassets/europa/praha/praha-programbilder/schloss-moritzburg.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med til vakre Dresden - en to timers busstur på gode motorveier som også viser oss litt av Tyskland. For de som er interessert i arkitektur og gammel fordums prakt har Dresden, etter imponerende restaureringer, masse å vise sine besøkende. For deg som liker porselen, stikk innom enten Meissen-museet, eller en av butikkene som selger byens berømte porselen. Brühlsche Terrasse blir ofte kalt «Europas balkong» og ligger mellom elven Elbe og gamlebyen. Dette er et artig sted å ta en rusletur. Her ligger også flere av de flotte bygningene byen er kjent for. Lunsj er på egenhånd. Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Praha.

I kveld skal vi få oppleve et av turens høydepunkt, operaen Tryllefløyten. Vi samles først til en felles middag på lokal restaurant, og etterpå spaserer vi til Estates Theatre. Mozarts fantasi opera «Tryllefløyten» hadde premiere i 1791, og er en av de mest spilte operaer i verden. I Praha blir forestillingen fremført på et av de eldste teatrene i Europa. La deg trollbinde av denne flotte historien om prins Tamino som får i oppdrag av Nattens Dronning å redde hennes datter Pamina fra den onde trollmannen Sarastro.

Dag 4: Hjemreise

/globalassets/europa/praha/praha-programbilder/prague-04.jpg

Fulle av inntrykk og opplevelser fra de siste dagene, spiser vi frokost før vi drar sammen til flyplassen.
Fly fra Praha har avreise kl.13.30 og etter et flybytte i København og Oslo er vi tilbake i Kristiansund på kvelden.