Næringslivstur til Island

– vilt, vakkert og eksotisk

Island er stadig et populært reisemål. Riktignok er klimaet ugjestmildt og vintrene lange, men landet kompenserer dette på så uendelig mange måter. Naturen er egenartet og storslått, geysirene eksotiske og vakre, de varme kildene gir nytelse og helbred. Reykjavik, en by med høy moteindeks, topper det hele. Utelivet er et kapittel for seg, og kaffebarene, disko-kaféene og restaurantene ligger like tett som stormkastene kan komme inn fra Atlanteren. Her vil du ikke kjede deg et minutt, men tvert imot kose deg med opplevelser utenom det vanlige.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Næringslivstur til Island.

Program for turen

Dag 1
Oslo – Reykjavik
Dag 2
Gyldne sirkel med superjeep
Dag 3
Hvalsafari
Dag 4
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 14 290,- pr. pers. i dbl.rom
Pluss flyavgift kr 956,- (med forbehold om endring)
Totalt kr 15 250,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Buss Hønefoss - Roa - Gardermoen t/r
Fly Oslo – Keflavik t/r med Icelandair / SAS
3 netter i superior dbl.rom på Icelandair Hotel Reykjavik Marina 4*
3 frokoster
2 lunsjer (2 retter)
3 middager (3 retter)
Besøk i Den blå lagune med bading og leie av håndkle
Utflukt Gyldne Sirkel med superjeep
Hvalsafari
Reisevert fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltromstillegg kr 1050,-
Frivillig utflukt med ATV kr 700,- pr. pers. 

Vi har et begrenset antall plasser og fyller opp etter hvert som påmeldingene kommer inn. Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og eventuelle trykkfeil.

Har du lyst til å bli med, ta kontakt med Kristin Ruud på telefon 92 89 47 37, på e-post kristin.ruud@rhbank.no

Dagsprogram

Dag 1: Oslo – Reykjavik

/globalassets/europa/island/island-programbilder/bluelagoon_shutterstock_37297024.jpg

Vi flyr direkte fra Oslo til Keflavik med Icelandair, og hva er bedre enn å begynne turen med et besøk i Den Blå Lagune? Stedet er et stort, naturlig spa basert på varme kilder direkte fra naturen. Det er en av Islands mest kjente attraksjoner. Det varme vannet er rikt på mineraler, og lagunen blir kontinuerlig tilført friskt vann fra et nærliggende kraftverk bygd på de varme kildene. Kraftverket pumper opp kokende vann fra jordens indre, og deretter går vannet gjennom turbinene og kjøles ned før det fraktes videre til lagunen. Etter et bad går turen videre til Reykjavik, og innsjekking på hotellet.

I kveld blir det middag på hotellet.

Dag 2: Gyldne sirkel med superjeep

/globalassets/europa/island/island-programbilder/island-bedrift/superjeep.jpg

Dagens tur går med superjeeps. Turen går til noen av de mest kjente landemerkene i denne delen av Island, og man kan rett og slett ikke reise hjem uten å ha fått dem med seg! Vi begynner med det aller helligste og landets største nasjonalpark, Thingvellir. Her er man bokstavelig talt midt mellom det europeiske og amerikanske kontinent, der enorme naturkrefter sakte men sikkert kløyver Island i to. Ett av turens høydepunkter er geysiren Stokkur som hvert 6. minutt spruter glovarmt vann 30-40 meter opp i luften. Det er et magisk øyeblikk hver gang naturkreftene viser sin kraft gjennom Stokkurs eksplosjoner. En kort kjøretur herfra ligger Gullfoss, dronningen av Islands 10.000 fossefall. Millioner av kubikk med vann tordner ned i dalen hvert eneste sekund. Vi vandrer langs juvet og synet av fossen og drønnet fra vannmassene er en opplevelse enhver besøkende på Island må unne seg. Det blir servert lunsj underveis. Vi er tilbake i Reykjavik om ettermiddagen, og om kvelden blir det middag på Restaurant Seafood Grill.

Dag 3: Hvalsafari

/globalassets/europa/island/island-programbilder/island-bedrift/whalewatching.jpg

For mange blir dette sjøeventyret et høydepunkt. Etter ca 20 minutter med båt, kommer man inn i hvalenes og sjøfuglenes verden. Vi kan være så heldige å se flere forskjellige hvaler; vågehval, delfiner, niser og selv de majestetiske knølhvalene. Et bredt utvalg av sjøfugl kan også observeres på denne turen. Guidene bruker sin erfaring for å finne dyrelivet og beskrive hva som blir sett. Vel tilbake i Reykjavik blir det lunsj, før de som ønsker kan delta på en ATV tur. Turen starter langs den vakre innsjøen Hafravatn, og man kjører opp en fjellsti til toppen av Hafrafell-fjellet. Herfra kan man nyte den flotte utsikten over hele Reykjavik og den omkringliggende fjellkjeden. Middag på Restaurant Fish Company om kvelden.

Dag 4: Hjemreise

Vi spiser frokost på hotellet, før bussen kjører oss mot Keflavik. Flyet går direkte til Oslo, hvor vi lander om ettermiddagen.