Roma og Sorrento

Kultur og skjønnhet

  • 27.08.2015 og 01.09.2015
  • 8 dager
  • 17 940,-

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme kan vi si når vi tar turen til Italia og halvøya langt syd, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Turen innledes med tre innholdsrike dager i ”den evige stad” Roma. Byen nærmest flommer over av historie og fantastiske palasser, fontener og fasader. Stikkord er kunst, mat, vin, shopping, arkitektur, mennesker, iskrem og mye mer.

Så setter vi kurs for den sagnomsuste Amalfikysten. Sorrento, Capri og Pompeii tar deg med på en reise tilbake i tid, mens du ser vakre fotomotiver overalt blant buktene med sine stupbratte klipper. Hotellene på denne turen er håndplukket i forhold til sin beliggenhet og fasiliteter.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Roma og Sorrento.

Program for turen

Dag 1
Andiamo in Italia!
Dag 2
Roma – keisernes by
Dag 3
Vatikanet (frivillig)
Dag 4
Roma – Sorrento
Dag 5
Dramatisk kyst og Poseidons by
Dag 6
Capri (frivillig utflukt)
Dag 7
Pompeii
Dag 8
Arrivederci a l’Italia

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 16 500,- pr. pers.
Pluss flyskatt kr 1440,- (med forbehold om endringer)
Total turpris kr 17 940,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Frankfurt – Roma t/r med Lufthansa
3 netter i dobbeltrom på Hotel Visconti Palace i Roma
4 netter i dobbeltrom på Sorrento Hilton Hotel
7 frokoster
4 lunsjer
6 middager
½ flaske vin + vann inkl. til alle lunsjer og middager
Alle utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Reisevert fra Sandnes Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 3950,-
Frivillig utflukt til Vatikanet kr 550,- inkludert buss, guide og innganspenger
Frivillig utflukt til Capri kr 850,- inkludert buss, båt, minibuss og lunsj m/drikke

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Andiamo in Italia!

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/spansketrappen.jpg

Vi flyr fra Sola om morgenen og etter en mellomlanding er vi fremme i Roma, akkurat i tide til å nyte en god italiensk lunsj bestående av deilige antipasti, pasta eller pizza. Etterpå tar guiden oss med på en liten rundtur i byen, vi kjører forbi Forum Romanum og Colosseum og flere av de andre kjente severdighetene. Vi skal bo i hjertet av Roma i tre netter, på et flott hotell ikke langt fra Elven Tiber, med gangavstand til Peterskirken på den ene siden og handlegatene rundt Spansketrappen på den andre. Etter middag på hotellet om kvelden, vil sikkert mange møtes på hotellets hyggelige takterrasse for å nyte stemningen under nattehimmelen med noe godt i glasset.

Dag 2: Roma – keisernes by

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/piazza_navona_malere.jpg

Denne dagen skal vi ha en rundtur til fots i Roma, og det er mye å se! Vi spaserer over broen til Piazza del Popolo sammen med vår lokale guide. Ha kamera klart, for denne plassen er en av våre absolutte favoritter i Roma som mange ikke vet om! Herfra går vi langs en av handlegatene ned til Spansketrappen, Turen går så videre forbi den berømte Trevifontenen og passerer Pantheon, romernes “tempel for alle guder”, før vi avslutter runden på Piazza Navona. I området her vil det ikke være vanskelig å finne et passende sted til dagens lunsj som er på egenhånd. Etterpå kan du velge hva du vil gjøre, enten menge deg med de mange andre som bare suger til seg sanseinntrykkene og finner fotomotiver, eller du kan få servert verdens beste iskrem og en kruttsterk espresso på en bortgjemt piazza. Når det kommer til shopping så er det bare å ta på seg det sorte beltet og hive seg ut i det - her er noe for enhver smak og lommebok. Via Condotti, like ved Spansketrappen, er Romas mest eksklusive handlegate. Ønsker du mer moderate priser, er det bare å stikke inn i noen av sidegatene eller få tips av reiseleder om hvor det er lurt å gå. Italienske sko og vesker kan friste noen og hver. Her kan du fråtse i lekre butikker med et utvalg vi bare kan drømme om hjemme. Middagen i kveld blir på egenhånd.

Dag 3: Vatikanet (frivillig)

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/roma/roma-programbilder/vatikanet_sistinske_kapell.jpg

For de som ønsker det, kan dagen være til fri disposisjon. Men vi håper flest mulig har lyst til å bli med til Vatikanet, verdens minste selvstendige stat både i areal og folkemengde. Følelsen når man komme inn i Peterskirken,med sine dimensjoner og utsmykning, kan vanskelig formidles med ord. Utflukten starter i Vatikanmuseet, der vi får oppleve mange flotte kunstskatter på nært hold. Deretter kommer vi inn i det Sixtinske kapell med blant annet Michelangelos fantastiske takmaleri. Etter besøket frakter bussen oss den korte veien tilbake til hotellet, og ettermiddagen kan brukes til å snuse inn de siste herlige inntrykkene av «den evige stad». Hvis du husker å kaste en mynt i Trevifontenen, vet du at det ikke er siste gang du er i denne vakre byen, sies det... Om kvelden blir det felles middag på en koselig restaurant med typisk italiensk taverna-stil og underholdning i bydelen Trastevere.

Dag 4: Roma – Sorrento

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/amalfi_kyst_blomster.jpg

I dag skal vi forflytte oss til sørlige deler av Italia. Via motorveien kommer vi frem til kysten innen lunsjtid. Landskapet som møter oss lenger sør er dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Vel framme i Sorrento spiser vi lunsj og gjør oss litt bedre kjent i byen før vi sjekker inn på hotellet. Sorrento er intim og oversiktlig, og det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende forretningene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev på ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 5: Dramatisk kyst og Poseidons by

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/positano_strand.jpg

Veien til Amalfi er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Underveis passerer vi maleriske fiskerlandsbyer som på trass klamrer seg til de bratte åssidene. I Amalfi blir det lunsj og litt tid på egenhånd. Det sies at for Amalfis borgere som kommer til himmelen, blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Vi anbefaler et besøk i St. Andreaskatedralen, oppkalt etter byens skytshelgen. Vi skal også besøke Positano denne dagen, omtalt som ”Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi nesten helt ned til sentrum, og idet vi går det siste stykket ned til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»! Inne blant de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste en del av oss. Positano er blant annet kjent for sin flotte klesmote, hvor kjolene er dekorert med blonder og broderier. Her gjelder det også å ha kamera klart, for her finner du et av de mest fotograferte motivene i Italia – fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Felles middag om kvelden.

Dag 6: Capri (frivillig utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/capri_liten_bukt.jpg

”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento på egenhånd eller bli med på en frivillig utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om. En halvtimes båttur bringer oss til havnen i Marina Grande. Minibusser snor seg på smale veier opp til byen Anacapri. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle hvileplasser ønsker oss velkommen. I byen ligger en liten kirke med en fantastisk gulvmosaikk, og kanskje noen har lyst til å avlegge et besøk i Munthes villa. Neste stopp er Capri by. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen her kan du sitte og nyte en espresso eller en kald drink mens du ser og blir sett… Lunsjen i dag er på egenhånd, og vi møtes til felles middag om kvelden.

Dag 7: Pompeii

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/pompeii_fresker.jpg

I dag går turen tvers over den frodige halvøya til et arkeologisk eventyr - et møte med Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake - vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 ble det brått slutt - hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romerby med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for mer enn 1900 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Felles middag om kvelden.

Dag 8: Arrivederci a l’Italia

http://norsktur.no/globalassets/europa/roma-og-amalfikysten/amalfikysten-programbilder/sorrento_vesuv_bakgrunn.jpg

Det er dessverre tid for å dra hjem igjen. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen. Vi flyr tilbake til Norge fra Napoli via Frankfurt og lander på Sola igjen utpå kvelden.