Den spanske riviera

Sol, varme og spennende utflukter

  • 18.09.2018
  • 8 dager
  • 16 650,-

Andalucia - den sydligste delen av Spania - skal nytes! I dette idylliske hjørnet av Spania er det godt å være turist. Hotell ved havet har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie, og late dager på stranden med en spennende bok i umiddelbar nærhet, er ikke å forakte. I tillegg til et godt klima, kan man oppleve spennende steder og byer kun med korte kjøreturer fra der vi bor. Hvitmalte landsbyer som klorer seg fast på bratte klipper og i frodige åssider, en storslått og frodig natur og vakre og majestetiske bygninger fra en svunnen tid, skal vi få oppleve. Et velsmakende kjøkken som norske ganer liker, god vin og varme kvelder med hyggelige medreisende – hva mer kan man ønske seg!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Den spanske riviera.

Program for turen

Dag 1
Søgne – Torremolinos
Dag 2
Torremolinos
Dag 3
Gibraltar – britisk kronkoloni
Dag 4
Dagen er din!
Dag 5
Granada, maurernes siste skanse
Dag 6
Málaga og Ronda
Dag 7
Fridag og ettermiddagsutflukt til Mijas
Dag 8
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Pris kr 16 650,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Buss Søgne – Kjevik t/r
Fly Kristiansand – Oslo - Malaga t/r
Flyavgifter
Transfer flyplass – hotell t/r
7 netter i deluxe dbl. rom med balkong og havutsikt på Hotel Melia Costa del Sol 4*
7 frokoster
5 lunsjer
6 middager
1/2 fl vin til inkl. lunsjer
1/2 fl vin til inkl. middager
Kaffe etter middagene
Utflukter ifølge program
Tips
Reisevert fra Søgne og Greipstad Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

 

 

Tillegg:
Enkeltrom deluxe kr 3600,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Hotell:
Hotel Melia Costa del Sol 4* 

Program

Dag 1: Søgne – Torremolinos

Melia, Costa del Sol, Andalucia

Vi kjører buss til Kjevik og flyr om ettermiddagen via Oslo til Malaga. Middelhavskystens behagelige klima ønsker oss velkommen, og en kort kjøretur fra flyplassen bringer oss til vårt hotell som ligger perfekt til med stranden og den spennende gamlebyen som nærmeste nabo. Hotell Meliá Costa del Sol har store fellesarealer, en trivelig bar, dansemusikk og underholdning. Hotellets frokost, lunsj og middagsbuffet bugner av spennende retter. Rommet ditt er et nyrenovert deluxe rom med balkong slik at du kan nyte utsikten og Spanias gode temperatur både morgen og kveld. 

Dag 2: Torremolinos

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-programbilder/torremolinos_gate.jpg

Dagen i dag har vi fri til å slappe av på hotellet eller utforske området på egenhånd. Vi spiser en god lunsj på hotellet, og på ettermiddagen møtes vi i resepsjonen og spaserer sammen opp til Torremolinos gågater som ligger på høyden like bak hotellet vårt. Her venter et hyggelig gatebilde med små artige forretninger og restauranter hvor man kan velge spennende spanske retter og god vin. Og ikke minst, her er det hyggelig å sitte og nyte folkelivet. Vi spiser middag sammen på en lokal restaurant.

Dag 3: Gibraltar – britisk kronkoloni

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-programbilder/gibraltar.jpg

På gode veier kjører vi sydover og passerer kjente feriebyer som Fuengirola og Marbella, før Gibraltar kommer til syne med det kjente stredet hvor Middelhavet smelter sammen med Atlanterhavet. Her, på den iberiske halvøyas sørkyst, entrer vi engelsk territorium. Gibraltar kalles “The Rock” fordi området er et stort fjell med en begivenhetsrik historie. Den strategiske beliggenheten ved inngangen til Middelhavet har utløst flere angrep gjennom tidene. I små minibusser kjører vi opp på dette fjellet og besøker dryppsteinshulen St. Michaels Cave med sine fantastiske fjellformasjoner.  Gjennom millioner av år har vannet skapt de vakreste ”kunstverk”, og i denne naturkatedralen har noen av verdens eldste mennesker bodd. Etter grottebesøk er det tid for noen “apestreker”. De haleløse Gibraltarapene er et morsomt bekjentskap, men pass på så de ikke tar fra deg solbrillene!

Og utsikten her oppe er storslått. Så venter butikkene i hovedgaten Main Street med lave priser på skinnvarer, parfyme, gull, elektroniske artikler, drikkevarer m.m. Sulten? Det er rikelig med spisesteder, og dette må jo være stedet for en runde fish and chips! Om kvelden møtes vi til felles middag i hotellets hyggelige restaurant.

Dag 4: Dagen er din!

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-programbilder/torremolinos_gate.jpg

Kanskje det passer best med ro og hvile.  Eller muligens en aldri så liten oppdagelsesferd på egenhånd, i byen eller langs strandpromenaden. Stranden er bare et steinkast fra hotellet, og butikkene ligger og frister like rundt hjørnet, tett i tett. Så i dag kan du virkelig lade opp batteriene og bare kose deg. Om kvelden samles vi til middag på en lokal restaurant i Torremolinos.

Dag 5: Granada, maurernes siste skanse

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-programbilder/alhambra_lionscourtroom.jpg

Granada var i 250 år hovedstaden i det mektige mauriske kongeriket i Andalucia. Byens beliggenhet er svært malerisk ved foten av den snøkledde fjellkjeden Sierra Nevada. Det arabiske Alhambra er et eksotisk eventyr. Palassene, hagene og fontenene er arkitektoniske mesterverk av keramiske fliser og utskjæringer, og assosiasjonene til “1001 Natt” er nærliggende. Når kongene var trette av mas og intriger på palasset, fant de roen i Generalife. I dag er det skapt et flott hageanlegg her med fantasifullt utskårne busker og trær, fontener og fargerike blomster. Etter Alhambra tar vi en liten kjøretur gjennom sentrum av Granada og inntar en nydelig lunsj før vi utpå ettermiddagen returner til kysten. Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 6: Málaga og Ronda

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/malaga-outdoor-street.png

I dag reiser vi til Málaga. Málaga er hovedstaden på Costa del Sol og Spanias femte største by. Det er en deilig by å besøke, omkranset av fjell og med to elver som renner igjennom byen. I sentrum er det et yrende liv, både i den bilfrie hovedgaten og i mange av de små intime sidegatene. Både Pablo Picasso og den kjente skuespilleren Antonio Banderas, er født her. Du kan velge mellom å gå rundt i byen på egenhånd eller bli med på en spennende vandring som starter i byens markedshall som bugner av Spanias delikatesser. Deretter skal vi besøke en tapasbar og innta velsmakende små retter ledsaget av god spansk vin. Gode og mette og med nye minner, drar vi videre til berømte Ronda. Denne hvitmalte fjellbyen bærer tilnavnet ”Tyrefektingens vugge”. I Ronda vil du imponeres over byens beliggenhet og det storslåtte landskapet. En elegant bro over en hundre meter dyp kløft, deler byen i to. Vi besøker et typisk andalusisk hus, byens storslåtte katedral og spaserer inn på Spanias eldste tyrefekterarena. Et lite museum gir innblikk i tyrefektingen, dette særegne trekket ved spansk kultur som setter sterke følelser i sving. Deretter samles vi til et spansk kveldsmåltid - tapas.

Dag 7: Fridag og ettermiddagsutflukt til Mijas

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-programbilder/mijas_hvit_by.jpg

Dagen er til din disposisjon – avslapping, bading, vandreturer og det du måtte ønske. Som Sørlandet har sine “hvite kystbyer”, er Andalucia kjent for de vakre pueblos blancos, “hvite landsbyer”. Gjennom generasjoner har andalucierne hvitkalket husene sine slik at de får de karakteristiske runde formene. På ettermiddagen drar vi opp til landsbyen Mijas. Med sin beliggenhet nesten 500 meter over havet, får du en storslått utsikt til kysten og byene langt under oss. Her kan du teste ut de fargerike eseldrosjene, besøke et miniatyrmuseum eller handle vakker keramikk. Kveldens middag står dekket til oss her oppe, et velsmakende måltid i en restaurant hvor utsikten tar pusten fra de fleste.

 

Dag 8: Hjemreise

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-programbilder/malaga_shutterstock_38899480.jpg

Buss kjører oss til Málaga og flyplassen. Fra flyvinduet ser vi Solkysten forsvinne under oss. Nå bærer det hjem til Kristiansand igjen etter dager med opplevelser, gode minner og hyggelige medreisende. Batteriene er nå fulladet og vi har mange fine minner å se tilbake på når hverdagen vender tilbake. Bussen tar oss siste etappe fra Kjevik til Søgne.